Pilates för män WS söndag 25 mars

Pilatesträning kan se lätt ut, och många ställer sig frågande till om träningsformen verkligen är jobbig att utföra och om den kan ge starka muskler och inte bara rörlighet. Det kan den! Pilates kan naturligtvis vara en mjuk skön träningsform som fokuserar på stretch och öppningar i kroppen men hos oss på Pilates Complete fokuserar vi precis lika mycket – om inte mer – på att bygga upp en stark kropp som man kan använda i all övrig träning!

Vi tränar med tyngder i situps och plankor, vi har långa hävstänger i maskinerna och varierar chins och dips med olika belastning för att få en allsidig styrketräning. Corestyrkan maximeras i alla övningar genom instabila underlag som bosus, balansplattor , foamrollers mm

Många män vi pratar med känner sig stela men vill inte tappa styrkan. Alla övningar i pilates tränar hela kroppen och ger bättre styrka, balans, flexibilitet och rörlighet. Smidigheten förbättras snabbt med pilates och det kan man utnyttja i “klassiskt manliga sporter” som tennis, golf och fotboll. Självklart blir tekniken, resultatet och utförandet bättre när man inte behöver arbeta mot sin egen stela kropp – allt blir lättare och bättre om man känner sig BÅDE mjuk och stark!

Faktum är det så att de män som tränar pilates hos oss beskriver att de numera klarar mer på gymet än tidigare – de upplever att de klarar både tyngre belastning och  har längre uthållighet! Exempel på kända män som tränar pilates: David Beckham, Tiger Woods, Hugh Grant, Kobe Bryant & Charles, Jason Kid & Lebron James, Sting mfl. mfl

Är du man och vill prova pilates?

Söndag den 25 mars håller vår Personliga tränare och pilatesinstruktör Philip Bergmann en workshop i Pilates för män.

Den här workshopen är framtagen för att passa lite starkare och men stelare män som vill bli rörligare och få bättre balans i hela kroppen. Vi tränar med pilatesmaskinen Reformer och utrustning som viktbollar och balanskuddar. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av pilates.

Klicka här för mer info och bokning.

 

Foto: Vegafoto