Feel good vibes inför Alla hjärtans dag!

Inför alla hjärtans dag på onsdag ger vi alla som bokar våra februari-workshops en av våra egna Pilates makes me complete – tröjor!

Våra egna tröjor är hållbara på alla sätt det tänkas kan. Det handlar om social hållbarhet såväl som miljömässig sådan. Vi får feel good vibes av tanken på att minimera utsläpp av gifter i naturen såväl som att se till att du som ska bära plagget inte får i dig några farliga ämnen via huden. Visste du att det rekommenderas att plagg som inte är ekologiskt märkta tvättas minst 2 ggr innan de används? Så behandlade är plagg idag. Dessa tröjor är inte det.

När du köper den här tröjan så försäkrar du dig om att hela produktionskedjan skett på det mest hållbara sättet. Tröjorna vi trycker på är märkta med Fair Wear Foundations label. Det betyder att de är säkrade från barnarbete och att alla arbetare får ok avtal, säkra förhållanden att jobba i och en levnadslön. De flesta textilarbetare jobbar med en minimilön som är det lagen kräver, men som inte räcker till det mest grundläggande i livet. Tröjorna är också PETA-approved vilket betyder att inga djur kommit till skada vid produktionen. Våra tröjor hjälper till att se till att arbetarna får en fair lön helt enkelt. Innehållet i tröjorna är ekologisk bomull och hållbart framställd bambu. Kort sagt – hela processen av produktion är transparent och kontrollerad så att bara de bästa förutsättningarna ska existera.
Tröjorna trycks sedan hos MERA profil & Reklam som är det enda företaget i Sverige med certifieringen “Bra miljöval”. De använder ett screentryck utan plast.

Så, snälla mot miljön, snälla mot de som tillverkat dem – och, snälla mot dig.
Det kan vara skönt att veta att arbetare har det bra, att deras barn får gå i skolan, att de som jobbar på plantager slipper jobba i giftig miljö, att utsläppen av giftiga ämnen minskas. Bättre kärlekspresent kan vi inte tänka oss <3