Pilates – Min träning sedan sommaren 2010.

Dessa veckor lägger vi lite extra fokus på pilates för män i och med Fars dag, då vi tycker att det är alldeles för få män som upptäckt fördelarna med pilates som träningsmetod. Här delar en av våra mest dedikerade medlemmar och tillika vår fotograf Michael Jönsson med sig av sin träningsresa med pilates.

Nu är det drygt 7 år sedan jag började träna på Pilates Complete. Dessa rader vill jag dela med mig till er män som vill pröva pilates:

Skapa först rörlighet och teknik. Därefter är kroppen mottaglig för belastning. Många män har otroligt dålig kroppsmedvetenhet och koll på sin teknik. Genom pilates kommer du närmare din egen kropp, sinne och själ. Hoppas fler män upptäcker det kvalitativ sätt att ta hand om kropp och knopp. Akilleshälen är att så många övningar inte ser fysiska ut och flertalet män vill träna ”tungt/tufft”. Men jag säger som Sylvester Stallone ”Pilates maybe sounds cute but it aint’t cute at all”.

Det som är det mest fascinerande med pilates är att ju längre tid du tränat ju jobbigare och mer utmanande blir övningarna. Jag tränar mer och mer kvalitativt ju äldre jag blir. Jag har nu blivit 50 år och pilates har verkligen hjälpt mig att träna kvalitativt. När träning blir en livsstil så får du kontinuitet. Du går och tränar för att du vill, inte för att du måste. Ordet träning är för många laddat med prestation, måsten, tider, vikter… För min del handlar det om när kropp och knopp är i balans.

Vill runda av med ett citat från längdskidåkaren Johan Hellner “Det viktiga är inte hur många timmar man gör i träningen, utan det handlar mycket om att göra det så bra som möjligt de timmarna man är ute och tränar”.

Ses på mattan!

Michael Jönsson