Vinnaren i vår balanstävling är…..

Janna Drakeed! STORT GRATTIS JANNA! Du har vunnit ett personlig träningstillfälle i våra pilatesmaskiner!

Janna var den som balanserade längst stående på ett ben på en wobblie under vårt Öppna Hus i söndags. Över 9 minuter balanserade Janna och var en överlägsen vinnare jämfört med övriga tävlande som klarade att hålla balansen mellan 30 sekunder och 4 minuter.

På Pilates Complete tränar vi balans på de flesta av våra gruppträningsklasser, vi utmanar kroppen med olika balansredskap som boll, rulle, wobblies, bosu och rotationsdiskar.

Varför är det bra att träna upp sin balans?

Balanssinnet försämras i takt med att vi blir äldre men den måste inte bli sämre bara för att vi blir äldre. Det är precis som med vilken annan typ av träning som helst, om man tränar den regelbundet blir den bättre. Man blir bra på det man gör helt enkelt! Nu kanske inte Janna, som vinnare i vår balanstävling måste träna mest balans på sitt Pt tillfälle, men om du är en av dem som känner att din balans behöver förbättras så kan vi hjälpa dig. Tänk på att varje gång du tappar balansen så tränas den och ju vingligare du tycker att det är , desto mer måste du aktivera dina inre stabiliserande muskler, och det är ju just det som pilatesträning går ut på.

Superbra balansträning får du om du deltar på våra boll/rulle-klasser och på våra props-klasser!

Foto: Vegafoto