The Brewhouse Award 2017

Återigen har vi fått äran att vara en del av juryn för The Brewhouse Award. Tillsammans med andra entreprenörer, ledare, forskare och professorer med spetskompetens inom tävlingens 15 kulturella och kreativa branscher*, akademi, offentlig sektor och näringsliv kommer Jasmin Salhi att vara med och ta fram nya talanger inom begreppet Kulturella och kreativa näringar, KKN under hösten 2017.

Igår möttes den nya juryn för 2017 för ett första möte inför kommande tävling som öppnar den 1 september. Under gårdagen presenterades även tävlingsmotiven för The Brewhouse Award 2017, skapade av Design director Jörgen Nordqvist, Kodex.

The Brewhouse Award är en idé och innovationstävling som vänder sig till kreatörer och innovatörer inom arkitektur, design och formgivning, film, foto, konst, kulturarv, litteratur, media och marknadskommunikation, mode, musik, måltid, scenkonst, slöjd och konsthantverk, spelutveckling samt upplevelsebaserat lärande.

De olika tävlingskategorierna är:

Av och med unga

Här tävlar du som är mellan 15–20 år med kreativa eller konstnärliga idéer och lösningar – låt dina drömmar ta plats utan ramar och instruktioner. Här har du möjlighet att påverka framtidens samhälle och miljö, hur ser egentligen ditt drömsamhälle ut? Är du en “gamer” med en unik spelidé, eller har du idéer som motverkar utanförskap och främlingsfientlighet? Låt fantasin flöda! De tävlande kan vara en person alternativt en grupp på upp till 15 personer.

Sociala innovationer och socialt entreprenörskap

Här tävlar du som är 21 år och äldre. Brewhouse vill ta tillvara på det engagemang som finns för socialt entreprenörskap, dvs. företagare som sätter samhällsnytta före vinstintresse. I denna kategori tävlar nyskapande idéer som antingen främjar miljön, ökar förutsättningarna för utsatta människor att få arbete, förbättrar barn och ungas situation alternativt leder till ökat inflytande för äldre, ökad jämställdhet eller ökad integration. De tävlande kan vara en person alternativt en grupp på upp till 15 personer.

Öppen ansökan – fritt skapande

Här tävlar du som är 21 år och äldre. The Brewhouse Award ska långsiktigt stärka det kulturella och kreativa entreprenörskapet och företagsklimatet. Alla idéer som, mot bakgrund av våra ledstjärnor Nyskapande, Mångfald och Tillväxt, bidrar till denna utveckling kan tävla under kategorin Öppen ansökan. Här ges konstnärlig och kreativ frihet att låta drömmar ta plats utan ramar och instruktioner – nya innovationer och konstnärliga uttryck får möjlighet att växa till något större. De tävlande kan vara en person alternativt en grupp på upp till 15 personer.

Sitter DU på någon innovativ tanke eller vill pitcha din idé?  Gå in och läs om tävlingen redan nu!

Anna Svensdotter Dimle och Christina Nilroth håller i trådarna för The Brewhouse Award.