Pilates i Korsettfabriken

Visste du att Pilates Complete ligger i samma lokaler som det en gång fanns en Korsettfabrik?

Vi fullkomligt älskar vår unika träningsstudio och det fantastiska hus som det är beläget i på Kastellgatan 1 i centrala Göteborg. När vi första gången klev in i lokalerna 2010  kände vi direkt att det här var rätt plats för att skapa den studio och den oas vi ville med Pilates Complete. Studions ljusa lokaler har en personlig och kreativ atmosfär som inspirerar till rörelse, energi och glädje och många som kliver in här för första gången beskriver studion som luftig och ”hisnande vacker” med sina stora fönster och rymliga ytor

Vi tycker det är roligt att vi huserar i lokalerna som byggdes år 1898-1899 för att bli Göteborgs Korsettfabrik. Idag sys inga korsetter här, men däremot tränas “korsetten” varje dag i vår studio och just ordet Korsett används nog lika flitigt nu som då  i början av 1900-talet. Här satt framför allt kvinnor och sydde korsetter, korseletter och höfthållare. Produkterna hade namnet “Kronan” och modellerna lanserades under namn som “Comfort”, “Halldis Stabell” och “Sportflickan”. I denna artikel kan du se en annons för hur du når “filmfigur” med Kronans korsetter publicerad i veckotidningen Husmodern 1945.

 

Om du inte tidigare besökt oss på Pilates Complete är du varmt välkommen! Studion innehar en komplett PT-studio med utrustning från STOTT PILATES® och Garuda Apparatus samt två öppna studios för gruppträning och kurser. Unikt för Pilates Complete är också två stora, privata terrasser för utomhusträning vid det grönskande Skansberget. I den mysiga loungen kan du njuta av en god kopp te och i det fina behandlingsrummet kan du ta en välgörande massage innan eller efter din träning. Shopen erbjuder ett urval av kvalitativa och sköna träningskläder från bl.a. FitFit Activewear samt pilatesredskap och mattor. Pilates Complete är den plats där du kan möta likasinnade, hämta inspiration, få livsglädje och fylla på med ny energi! 2016 blev Pilates Complete utsedd till Världens vackraste Pilatesstudio av Merrithew Health and Fitness.

Foto:

Exteriör: Per Norberg Photoagency

Interiör: Vegafoto