Pilates för fysioterapeuter

I veckan hade vi besök av blivande fysioterapeuter som var nyfikna på pilatestekniken. De fick testa pilatesträning på matta med foamroller och små redskap och se vilken effekt stabiliseringsträning kan ha. Pilatesträningen kommer att vara en del av den moderna fysioterapin i framtiden och metoden kan med fördel användas både som rehab och prehab i kombination med behandling.

Pilates har visat sig vara effektiv som rehab-träning för ex rygg, bäcken och knäbesvär och rekommenderas av många sjukgymnaster, osteopater och naprapater. Pilatesträning ger en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp genom sitt fokus på stabiliseringsträning där du bygger upp inre styrka och stabilitet för att kunna röra dig fritt och mer ändamålsenligt i vardagen.

Läs mer här om pilates som rehabträning.