Fitness Circle, Magic Circle,Power Ring eller mördarringen…

Fitness Circle, Magic Circle, Power Ring, Mördarringen..kärt barn har många namn!

Pilatesringen är ett av de klassiska pilatesredskapen som används för att göra pilatesträningen mer lekfull och rolig. Det sägs att Joseph Pilates skapade den första Pilatesringen av stålbanden på en öltunna och att syftet var att redskapet skulle hjälpa till att hitta centrering, bättre kroppsplacering och öka kroppsmedvetenhet.

Med ringen kan träningen intensifieras och öka motståndet i övningarna men den kan också var som ett hjälpande redskap. Den kan bland annat användas både på ut och insida ben/fötter för att komma åt adduktorer och abduktorer (in och utsida lår), den kan placeras bakom huvudet för att avhjälpa spända axlar och nacke, den kan placeras i händer och fötter och hjälpa till vid upprullningar som teaser, rolling like a ball m fl.

Helt enkelt en magisk cirkel som gör pilatesträningen extra kul!

Om du inte provat att träna med pilatesringen tidigare har du möjlighet på lördag då vi firar den internationella pilatesdagen med några roliga klasser bl.a. en klass med just Fitness Circle!

 

Foto: Vegafoto. Svartvit bild med Joseph Pilates från Life M.