Träna dig frisk, stark och smidig med Matthew Griffiths

Månadens medlemsevent innehöll en riktig inspirationsinjektion med träningsprofilen Matthew Griffiths. Alla deltagare bjöds på både träning och föreläsning med essensen; Må bra genom variation. Vikten av att variera sin träning är stor, men betydelsen av att röra på sig varje dag, på olika sätt, i olika riktningar och i varierande tempon är det allra viktigaste för att vi ska må bra. Den vardagliga rörelsen är långt viktigare än att vi går på gymmet och tränar oss starka för att klara tio chins eller kunna hålla den perfekta teasern.

Matthew pratade om hur vi ska leva och ta hand om oss för att må bättre, hur vi ska orka mer och genom det kunna träna så som vi vill. Om vi inte tar hand om oss genom att sova och äta bra, om vi inte har balans i livet så finns det ingen grund att stå på för att nå våra träningsmål. Att lägga grunden för en hälsosam kropp som håller länge ligger i förarbetet och att ha hälsosamma rutiner.
I pilatesträningen tränar vi oss på att få en bra kroppskännedom, att placera och röra kroppen på ett ändamånsenligt sätt, vi rör oss i alla olika plan och tränar rörlighet, styrka och stabilitet genom alla leder. Pilates är ett fantastiskt sätt att träna på för att hålla kroppen i god form och för att hålla den skadefri, yoga är ett annat sätt, löpning ett tredje, simmning ett fjärde, tennis ett femte, dans ett sjätte och så vidare…
Vad som är bra för en person att träna är med all sannolikhet inte lika bra för en annan. Frågan är varför vi tränar och vilket mål vi har med vår träning. Vill vi bli bra på att springa fortare, hoppa högre, bli rörligare i ryggen, ha en smärtfri kropp, ta OS-guld eller bara må bra? Svaret på vilken typ av träning, och vilka specifika övningar som är allra bäst för dig beror dels på vad du vill bli bra på och ännu viktigare vad din kropp klarar av att utföra. Bara för att din vilja säger dig att du vill springa ett marathon på asfalt så kanske din kropp inte vill eller klarar att utföra loppet. Att träna specifikt för att korrigera upp de obalanser som vi har i kroppen är primärt för att behålla en skadefri och välfungerade kropp och också för att nå våra träningsmål.

Vad vill du med din träning? Varför tränar du? Hur förbereder du kroppen för att nå dina mål?
Oavsett mål så är det du som lägger grunden till din hälsa och ditt välmående alla timmar dygnet runt. De timmar du spenderar hos oss på Pilates Complete, på gymmet, hos Matthew eller på din klubb kan aldrig kompensera för alla andra timmar.
Din kropp – ditt ansvar! Och VI som tränare ser fram emot att få hjälpa dig till att nå dina mål starkare, friskare och mer glädjefyllt!

Vi lämnar månadens medlemsevent inspirerade till att fortsätta bidra till en bättre hälsa och ett gott liv.
Stort tack till Matthew och alla nyfikna medlemmar som deltog i kvällens event.

Alla kommande event som händer på och kring Pilates Complete hittar du här, bla är vi medarrangörer för Mama Tummy Day på studion den 25 april då vi lyfter ämnen kring moderskapet som kännas svåra att prata om. Naturligtvis pratar vi också om hur pilatesträning för gravida och nyblivna mammor kan hjälpa till för att snabbare komma tillbaka till en kropp man känner sig bekväm i och för att hålla sig piggare och gladare under småbarnsåren. Varmt välkommen då eller på någon av våra kommande events i vår och sommar.