Rörlighetsträning för tonåringar

lova praktik i garuda apparatus 2017 pilates complete

Den här veckan har vi haft Lova hos oss på praktik. Lova går i sexan och spelar mycket fotboll, hon tränar och spelar match flera gånger i veckan och gillar att vara aktiv. Under veckan hos oss har hon fått träna Garuda både i gruppträningsform och PersonligTträning i Garuda apparatus, hon har också provtränat i alla olika pilatesmaskiner för att få en känsla för träningsformen pilates och för framförallt för att hon var nyfiken och ville få en ny träningsupplevelse.

Många tonåringar upplever att de är stela för att de sitter stilla så många timmar i skolan och efter skolan väntar många gånger flera timmars pluggande till läxor och prov hemma. Vi tycker att all träning är bra för tonåringar (likväl som för oss vuxna)a, men tycker att det finns för lite rörlighetsträning för barn och tonåringar. Stela ungdomar kommer med all säkerhet att bli till vuxna med smärtproblematik och vill verkligen slå ett slag för att inför mer garuda, pilates och liknande träningsformer i skolorna. Tänk om alla skolungdomar kunde få tillgång till en enkel rörelsebank som en av deras lärare ledde dem igenom under 5-10 minuter under dagen! Det skulle göra underverk för våra barn. Precis som Lova, är vi säkra på att tonåringar skulle tycka om pilatestekniken och att det skulle minska deras stelhet runt axlar, rygg och nacke framförallt. Vi hoppas att få möjlighet att sprida pilatesträningen på ett bra sätt till fler barn och ungdomar i framtiden.

Såhär säger Lova om sina dagar hos oss:
“Jag tycker att har varit jätte roligt att få praoa här på Pilates Complete. Det finns många saker här som jag aldrig har provat innan:) Jag tror även att detta skulle kunna hjälpa många inom fotbollen för att kunna bli och vara mer rörlig i kroppen. Jag skulle jättegärna komma tillbaka hit och träna med er. Det hade nog varit jätteroligt:)” // Lova 😀

Stort tack Lova för att du var hos oss!