Pilates ger starka ben!?

Pilatesträning ger starka ben!

Va? Är det kanske många av er som säger…. i pilates tränar man väl inte benen? Bara magen?

Inget kunde vara mer fel enligt oss. Pilatesträningen innefattar så mycket mer än situps-övningar som Ab preps, Hunderds och Single leg stretch. I den moderna pilatesträningen som vi undervisar på Pilates Complete startar och avslutar vi ofta stående. Vi jobbar igenom ben, fötter och höfter med Squats, tåhävningar och lunges på olika sätt som uppvärmning, som ett sätt att få upp pulstoppar och som nedvarvning.

pilates complete bosu

Även i reformermaskinerna tränar vi upp benen så att de blir starka med övningar som Footwork, Hip lift och Leg cirles. Starka ben behöver också vara rörliga, och i all pilatesträning finns rörlighetsövningar inblandade i varje program. Utan rörlighet, ingen elasticitet och utan elasticitet ingen explosivitet, styrka eller uthållighet. Allt hänger ihop.

bend and stretch reformer pilates complete

Redan på Joseph Pilates tid stärkte man upp benen i stående pilatesövningar, han hämtade mycket inspiration från gymnastiken, kampsporten och yogan. Hos oss känner du också igen en hel del av tex yogapositionerna och kampsportsövningarna i både Barre-klasserna och i maskinträningen.

fencer lunges pilates complete cadillac

Vill du också ha starka ben så kom till oss och träna! Vill inte bara ha starka ben utan också riktigt snygga ben och kunna visa upp dem i stans mest unika tights? Kom till oss och unna dig ett par FitFit leggings – vi i Team Pilates Complete fullkomligt älskar dem!

fitfit pilatescompleteIMG_8410 IMG_8412 IMG_8427

Foto: Vegafoto & Pilates Complete