Pilates Complete Nyhetsbrev Februari 2017

vegafoto-pilatescomplete-lowres-pic01

“The mind, when housed within a healthful body, possesses a glorious sense of power.”

2017 är igång! Det är härligt att så många vill komma igång och träna igen efter helgerna och det riktigt sprudlar av energi och träningsglädje i studion just nu!

Under januari har Jasmin och Linda varit i Stockholm och filmat nytt material till Yogobe. I mars bjuder vi tillsammans med dem på fyra veckors pilatestränings-boost -missa inte den!

Vi i Team Pilates Complete har inför det nya året fyllt på med mer kunskap för att kunna ge dig som tränar ännu bättre kvalitet. Vi jobbar alltid för att du kan utvecklas och nå bättre resultat i din träning! Under februari uppdaterar vi också vår gemensamma övningsbank med nya övningar på alla redskap som används i pilatesträningen – 2017 kommer du att du med andra ord få ännu mer variation på klasserna!

Joseph Pilates sa “The mind, when housed within a healthful body, possesses a glorious sense of power.” Träning behöver inte enbart syfta till att få en stark och mobil kropp med en vacker hållning utan också vara ett sätt att trivas i sin kropp och att få en bättre självbild, ett gladare och mer fokuserat jag och mer “power”!

Den som tränar på rätt sätt stärker hela kroppen och får en bättre placering och ett bättre rörelsemönster, vilket i sin tur leder till att man kan utföra sin träningsmetod/sport mer korrekt under en längre tid vilket då ger en förbättrad uthållighet. En förbättrad uthållighet leder i sin tur till att andningen förbättras och i och med att andetagen förlängs och övergången mellan in och utandning blir mjukare behöver man inte anstränga sig lika mycket.Man kan lättare behålla sin koncentration och sitt fokus och på så vis även få en mental effekt av sin träning. Vi är taggade och inspirerade till att leda och peppa dig till en hälsosam livsstil genom pilates, garuda, barre och yoga.

Team Pilates Complete ger dig helt enkelt en sund själ i en sund kropp!

Team Pilates Complete

emma pilates complete

Under våren utökas vårt team med ytterligare två instruktörer; Susanna Ohlander och Emma Cowan. 

Susanna kommer med sin sprudlande energi och entusiasm bli ytterligare en kompletterande del i vårt kompetenta och glada gäng! Susanna är utbildad STOTT PILATES instruktör och har en tidigare karriär som handbollsspelare på landslagsnivå. Du möter henne på Props och Complete-klasserna under våren.

Emma är en glad och harmonisk amerikanska med många strängar på sin lyra. Hon är utbildad Global Yoga-lärare och är redan en i teamet. Förutom på yogaklasserna finner du henne i receptionen och shopen samt som massageterapeut i vårt behandlinsgrum på lördagarna. Emma är från USA och håller sina klasser på engelska.

Förutom Susanna och Emma möter du även Alina, Jasmin, Lena, Linda ,Linda, Lisbeth, Maria, Milla, Philip och Tove i Team Pilates Complete under våren.

Vi ser fram emot att träna dig!

Fitfit Active- unika träningstights endast på Pilates Complete

fitfit nativus flex eco

Är du ute efter färgglada, mönstrade och sköna träningstights i bästa kvalitet så ska du ta dig en titt på FitFit Active tights! 

De fräcka och mångfacetterade tightsen med den livfulla designen erbjuder en kontrast till den typiska helsvarta träningsklädseln. FitFit Active skiljer sig dessutom från mängden traditionella träningsmärken genom dess följsamma, mjuka, och samtidigt färgbeständiga, andningsbara och snabbtorkande material. Varje kollektion tillverkas i begränsad upplaga och vi på Pilates Complete är den enda återförsäljaren i Sverige!

Just nu har vi lite varmare tights i tjockare kvalitet inne i shopen; perfekta för det svenska vintervädret. Och…. det är ju alltid extra roligt med träningkläder som nästan ingen annan har!

På torsdagar kl. 17.00-19.00 finns Emma på plats för att hjälpa dig om du vill titta, känna och prova innan du handlar. Varmt välkommen in i vår shop på Kastellgatan 1.

Vårens workshops

wobblies-pilates-complete

Missa inte vårens alla roliga och inspirerande workshops!

Garuda Reformer workshop där du får träna garudateknik med rytm och flöde och i den fantastiska pilatesmaskinen reformer!  Sköna öppningar för bröstkorg, ländrygg, axlar, nacke och höfter kombinerat med stärkande benserier för bättre stående stabilitet och balans. Nya rörelser och kul variation för dig som tränat pilates tidigare och igenkännande övningar för dig som tränar garuda på matta och rulle!

Datum: 22 februari kl.19.30 – 21.00

Instruktör: Linda Ahlgren

Pris: 650 kr

Pilates för män workshop. Pilates skapades av en man, Joseph H. Pilates, idag är det flest kvinnor som tränar pilates men det är en utmanande träningsform för alla, oavsett kön. Denna pilatesworkshop är framtagen för alla träningsintresserade män som är nyfikna på pilatestekniken och vad den kan ge. Många män är starka, explosiva men också stela. Stelhet leder ofta till smärta. Pilatesträning är ett perfekt komplement till annan träning som ex. tennis, golf, skidåkning och hockey, då fokus i pilates ligger på rörlighets-, smidighets- och balansträning. Pilatesträning hjälper till att förhindra skador och är också mycket framgångsrik som rehabilitering. Pilates skyddar också mot överbelastning av muskler som tränas i andra träningsformer och med det förbättras prestationen i den sport man utövar. Målet med pilatesträning är att få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp.

Datum: 1 mars kl.19.30 – 21.00

Instruktör: Alina Arcari

Pris: 650 kr

Yoga, Djupavslappning & Gongbad workshop
Tre-timmars workshop där vi mjukar upp kroppen och sinnet med ett mjukt och enkelt yogapass. Du får prova andningsövningar, chaning och sköna rörelser till upplyftande mantran. Därefter guidas du till avslappning och får ”bada” i gongarnas balanserande vibrationer. Efter Gongbadet får dur landa mjukt och sakta innan vi avrundar.

Datum: 5 mars kl.13.00-16.00

Instruktör: Camilla B. Lindberg

Pris: 950 kr

Yogawings workshop Tre-timmars workshop svävandes i yogagungan med Milla! Spendera en halvdag i luftelementet och flyt genom utmanande sekvenser, restorativa avslappningsövningar och helande meditation stöttad av dina yogavingar i en av världens vackraste studios. På Pilates Complete är det ljust med högt till tak och miljön andas frihet. Precis den känsla jag vill förmedla med min flygande yoga – ljus, rymd och rika andetag fyllda av frihet. Välkommen.

Datum: 11 mars kl. 12.00-15.00

Instruktör: Milla Floryd

Pris: 950 kr

Pilates balance & control workshop där du får möjlighet att träna upp din balans med olika pilatesredskap! Balans innefattar så mycket; balans mellan aktivitet och vila, balans mellan höger och vänster, mellan muskler och bindväv, mellan styrka och rörlighet, mellan avslappning och arbete. På den här workshopen använder vi wobblies, rulle, boll och Bosu för att utmana, förbättra och leka med balansen på fler sätt än du kanske trodde var möjligt!

Datum: 22 mars kl.19.30 – 21.00

Instruktör: Maria Berndtsson

Pris: 650 kr

Bokning av workshop sker till .info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

Designad musik för din helhetsupplevelse

färgglad

Ny musik i studion! Musiken har en själfull och happy vibe i en dynamisk mix av klassisk soul, RnB, jazz och house.

Vi vill med den nya musiken stärka din helhetsupplevelse när du kommer till oss. Vi upplever att, precis som våra vackra lokaler och fantastiska träningsformer ger energi och glädje så kan rätt musik framkalla positiva känslor och hjälpa dig så att du får ännu mer träningsinspiration.

Det är härliga Susanne Svensson som hjälpt oss att designa Pilates Completes nya musik. Susanne har jobbat som Dj sedan slutet av 90-talet och började strax innan dess även jobba som gruppträningsinstruktör, i allt från Core till Dans. Rörelse till musik är således någonting som ligger henne varmt om hjärtat och hennes förkärlek till den svängiga och själfulla musiken går inte att ta miste på.

Självklart vill vi dela med oss av en av våra listor till dig så att du själv kan njuta av musiken när du tränar hemma på egen hand!

Varsågod här kommer vår favoritlista: “Pilates Complete Springtime”

Garuda Inspiration Day i nytt format!

complete moves pilates complete

En hel helg med inspiration i de fantastiska träningsformerna Garuda, Yoga och Pilates!Träna för Linda Ahlgren, Jasmin Salhi, Magnus Ringberg och James D’Silva på vackra Pilates Complete i Göteborg.

COMPLETE MOVES Lördagen 1 april

Inspirationsträning med Linda, Jasmin och Magnus.
Vill du kombinera din träning och bli utmanad? Denna dagen ger dig inspiration i tre olika rörelsetekniker som är nära besläktade. I små grupper får du uppleva träning som förändrar din kropp i en av världens vackraste studios.

REFORMER Allsidig och fantastisk träning för hela dig. Bli utmanad och taggad av Linda och Jasmin i deras signatur reformer-klass. Världsklass.

YOGA Magnus yogasekvenser är populära och uppskattade av många yogalärare. Hans upplägg med kunskap i rörelseanalys ger dig aktiv kontroll och en balanserad yogapraktik.

GARUDA Låt dig stärkas av en energifylld team-klass där Linda, Jasmin och Magnus undervisar en garuda matwork. Steg för steg bygger du upp tekniken med precision och förståelse.

När: Lördagen den 1 april 14:30-16:30

Pris: 1.195 kr inkl. moms. I priset ingår tre inspirationsklasser.

 

GARUDA INSPIRATION DAY 2017 Söndagen 2 april

Andningsträning och Garuda med James D’Silva. För femte året gästas Göteborg och Pilates Complete av, James D’Silva, den mycket uppskattade skaparen av träningsformen Garuda.

PRANAYAMA WORKSHOP Ta del av James långa erfarenhet inom andningsträning, pranayama, och lär dig steg för steg olika tekniker för att skapa mer klarhet kring de olika övningarna för att utnyttja hela andningsapparatens kapacitet. Lär dig att andas för ökad avslappning och få tillgång till mer energi.

Tid: 09:30-11:30

GARUDA BRICK Garudaträning med yogablock. Under den andra delen av Garuda Inspiration Day får du använda yogablock för att skapa mera möjligheter och variationer för kroppen. Yogablock är fantastiska hjälpmedel oavsett vilken rörelseform du än praktiserar. James utgår från Garudarörelser som ger rörlighet, styrka och balans.

Tid: 12:30-16:30

Priser: Pranayama workshop 950 SEK, Garuda brick 1.750 SEK, Pranayama workshop + Garuda brick 2.500 SEK

Paketpris: 3.495 SEK om du bokar båda dagar. I priset ingår Complete Moves lördag den 1 april med tre inspirationsklasser samt Garuda Inspiration Day söndag 2 april med Pranayama workshop och Garuda brick.

Bokning av workshop: Maila dina kontaktuppgifter (namn/faktureringsuppgifter, adress, telefonnr, emailadress, personnummer/ org. nummer) samt vilka workshops du vill boka till info@pilatescomplete.se info@pilatescomplete.seOBS! Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, svarsmail bekräftar din plats. Faktura mailas i mars 2017. Betald avgift kan endast återfås mot läkarintyg.

Pilates Complete på Yoga Games Göteborg

yogagames_

Vi är stolta över att presentera Linda Ahlgren som en av årets presentatörer på Yoga Games Göteborg 26-28 maj.

Hon kommer att bjuda på en skön klass i Garuda Yoga som fokuserar på flöde, rytm och variation. Målet är att släppa alla onödiga spänningar i kroppen och att bli av med stelhet och stagnation. En inspirerande klass med nya rörelsemönster för ökad avslappning och mer energi.

Använd koden PILATESCOMPLETE och få 300 kr i rabatt när du bokar din biljett.

Två dagar kvar på vår Januari-kampanj!

complete pilates

Fram till 1 februari kan du som ännu ej är medlem på Pilates Complete teckna Medlemskap samt Gruppträning eller Personlig Träning till 2016 års pris innan 1 februari och få fri gruppträning i januari samt kostrådgivning!

Gruppträning -Teckna Pilates Complete Medlemskap samt Gruppträning 12 mån/helår from 1 februari och träna gratis i januari samt få en 30-minuters kostrådgivning (värde 750 kr).

Kampanjen gäller 20170109-20170201 vid tecknande av Pilates Complete Medlemskap och Gruppträning 12 mån/helår med start 20170201 och gäller endast nya medlemmar. Endast 1 erbjudande/ person. Kampanjen kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Personlig Träning – Teckna Pilates Complete Medlemskap samt Personlig Träning 10 klipp och få en 30-minuters kostrådgivning (värde 750 kr).

Kampanjen gäller 20170109-20170201 vid tecknande av Pilates Complete Medlemskap och Personlig Träning 10 klipp med start 20170201 och gäller endast nya medlemmar. Endast 1 erbjudande/ person. Kampanjen kan ej kombineras med andra erbjudanden.

2016 års priser:

Pilates Complete Medlemskap inklusive 55 min. personlig Introduktion med hälsoprofil, hållningsanalys, tester samt genomgång av STOTT PILATES 5 grundprinciper. 975 kr

Gruppträning 12 mån bindningstid 579 kr/mån

Gruppträning Helår 6600 kr

Personlig Träning 10 klipp 8250 kr

Pilates Completes kostrådgivare Karin Ehlers (kostrådgivare och idrottsnutritionist) arbetar med funktionsmedicinsk kost- och näringsoptimering. Kostrådgivningen som ingår i kampanjen är giltig i januari och februari  2017.

För att ta del av kampanjen maila info@pilatescomplete.se

 

Foto: Vegafoto, Fitfit Activewear,Pilates Complete, Susanne Svensson