Våra träningsformer – Pilates, Yoga, Barre & Garuda

Vi säger ofta att vi är en komplett pilatesstudio i ljusa och vackra lokaler, men i verkligheten erbjuder vi mycket mer än enbart pilatesträning!

2014.08 - vegafoto - pilates complete - fin

Garuda är en av våra mest populära klasser, många gillar de sköna flödande serierna som mjukar upp kroppen och fokuserar sinnet. Garuda har den yogiska livsfilosofin kring hur vi lever och den involverar även andningsövningar. Stockholm Pilates Center beskriver träningsformen på ett väldigt bra sätt tycker vi, läs deras beskrivning här!

201408-vegafoto-pilatescomplete-01-lowresJPG

Barre är vår senaste nyhet och den enda förkoreograferade klassen vi har på gruppträningsschemat. Varje termin har en ny koreografi som skapas till musik och pilatestekniken ligger som grund för övningarna, men känslan är mer dansant och övningarna som utförs stående är mer funktionella. Varje termin använder vi olika redskap på Barre-klasserna, just nu är det viktbollar och flexband som används. Vi startar med 4 koreografier de första veckorna och bygger därefter på en en ny låt varje vecka tills dess att hela klassen på 55 minuter är färdig. I slutet av terminen sätts musiken på och spelas i en enda lång lista – resultatet? Svettig, roliga och upplyftande träning på högsta nivå!

barre miniboll

Yoga. I Göteborg finns det fantastiskt många fina och bra yogastudios. Vi är främst en pilatesstudio men en gång i veckan har vi yoga på gruppträningsschemat. Den här terminen är det Global Yoga på lördagsförmiddagar. Yogan kompletterar pilatesträningen perfekt, och ger en möjlighet att jobba mer med rörlighet, andning och mental träning från ett annat perspektiv än på pilatesklasserna. Ofta avslutas yogaklassen med en Savasana -en liggande djupavslappning. Otroligt välgörande för både kropp och själ.

savasana

Hos oss kan du träna pilates, yoga, garuda och barre i gruppträningsform, med personlig tränare eller på kurser och workshops! Oavsett vad du väljer utlovar vi kvalitativ träning med välutbildade och engagerade instruktörer.

Varmt välkommen till oss!

 

 

Foto: Vegafoto