Ny kursstart för Förmiddagsklubben 60 +

seniorPilates för dig som är mitt i livet!

Pilates är en mycket bra träningsmetod för dig som börjar bli äldre då den balanserar styrke- med rörlighets- och balansträning på ett skonsamt och effektivt sätt. Med sitt fokus på kontrollerad andning och kvalitativ samt medveten rörelse är Pilates ett av de bästa sätten att upprätthålla en god fysik utan att överbelasta leder och ligament.

Pilates bygger på att träna djupt liggande muskulatur nära skelettet och hjälper till att förbättra funktionell rörlighet, balans och placering.

När man blir äldre är en ökad stabilitet och kontroll i kroppen A och O. Pilates ger en fin effekt för många äldre då man inom tekniken börjar att träna i mindre rörelsebanor för att sedan gå över i större rörelsebanor när kontroll och stabilitet har hittats.

Pilates har också en mycket positiv effekt på hållningen då metoden går ut på att återfå det naturliga hållningsmönstret i kroppen. Metoden är mycket effektiv som rehabträning efter ex höft och knä-operationer och kan också hjälpa till vid åldersrelaterade sjukdomar/ tillstånd som artros, artrit, osteoporos (benskörhet) och stenos.

Med kontrollerad träning som Pilates minskar chansen för överbelastning av leder då träningen kan utföras med enbart kroppen som vikt. Ex. kan enkla, stående benövningar hjälpa till att stärka bentätheten i både rygg och bäckenområde.

Pilates ökar också smidigheten och kan hjälpa till att stretcha ut och mjuka upp ex. stel ryggmuskulatur, vilket gör det lättare att återträna kroppen till ett naturligt hållningsmönster.

Med olika typer av balansredskap som ex. stor pilatesboll och stabilitetskuddar (wobblies) tränas även balans och koordinationsförmågan upp vilket behövs ju äldre man blir. Pilatesträning har också genom sitt fokus på stabiliseringsträning och balans dokumenterats som bra träning vid sjukdomar som ex. Parkinsons och Multipel Skleros.

  • Pilates är styrketräning, stabiliseringsträning och rörlighetsträning.
  • Pilates är en intelligent träningsform, och ett system med övningar gjorda för att få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp.
  • Alla övningar är utformade för att stärka hela kroppen, och inte enbart en muskelgrupp och korrekt utförd pilatesträning leder till ökad kroppsmedvetenhet, kontroll och balans.
  • Man arbetar väldigt noggrant och det viktigaste är hur man håller kroppen och att man andas på rätt sätt. Inte hur långt man kommer i rörelsen, hur mycket vikt man lägger på eller hur många repetitioner man gör.

lena

Förmiddagsklubben 60+ Kurs i Pilates för dig som är mitt i livet!

Den här kursen passar dig dig som är en aktiv kvinna, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade.
Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna. Fokus ligger på att träna upp din styrka och stabilitet på ett effektivt men ändå skonsamt sätt.
Tillsammans med dina kursvänner kan du njuta av en kopp te och frukt i vår fina lounge efter träningen. Instruktör är Lena Sollerman som själv tränat pilates i över 5 år och sett vilka underverk träningen gjort med hennes egen kropp.

Kursstart: Vecka 4, Måndag 23 januari kl. 10.00
Längd: 8 tillfällen á 55 min
Instruktör: Lena Sollerman

Pris: 2250 kr

Anmälan till kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

Foto: Vegafoto