Det är detaljerna som gör den stora skillnaden – vi lär dig vad som är mest effektivt för just dig!

tester pilates complete

En av pilatestekniken stora fördelar är att man tränar med ett så stort fokus på rätt teknik och kroppsplacering. Anledningen till att vi är så noggranna med hur du ligger, sitter och står när du tränar hos oss är att vi vill komma åt dina svagheter för att balansera upp kroppen på bästa sätt.

Enkelt förklarat kan man säga att om man alltid rör sig som man brukar, ligger, sitter och står som man brukar så blir man rörlig, stark och smidig där man redan är det. När man har ont i kroppen eller upplever en svaghet så är det för att man har en obalans av något slag i kroppen. Då är det enda sättet att hitta ett nytt rörelsemönster, en ny position eller en annan träningsform för att komma åt den.

Pilatestekniken är exeptionell med sin noggrannhet och vi på Pilates Complete brinner verkligen för att du som tränar hos oss ska lära dig hur du tränar upp din kropp på bästa sätt. För att veta det måste du först förstå var du har dina svagheter och var du har dina styrkor, var du behöver förlänga kroppen och var du behöver stabilisera upp den. Det är inte alltid så lätt att veta det själv, det krävs en djup förståelse för kroppen och en kunskap om hur allt hänger ihop i kroppen för att kunna göra den analysen.

Pilates Complete har pilatesinstruktörer och tränare som kan just detta! En av de saker som vi gör för att lära dig hur du tränar mest effektivt är att erbjuda vår introduktion och uppföljning till alla Pilates Complete- medlemmar varje år. Introduktionen och uppföljningen är en kvalitetssäkring för alla som tränar hos oss. Det är under denna timme som du som medlem har möjlighet att ställa alla frågor du inte vågar ställa annars, lära dig mer om hur din hållning påverkar din kropp och först då du har möjlighet att förstå hur allt hänger ihop.

På introduktionen och uppföljningen följer vi ett väl utarbetat formulär där vi går igenom hela din hälsostatus för att kunna hjälpa dig träna pilates, garuda, barre och yoga på bästa sätt. Varje år ser vi hur många som tränar hos oss gör större framsteg än de vågat hoppas på, framförallt är det hållningen som förbättras, och det kan låta som en liten förändring,  men är en av de största och viktigaste förändringarna man kan göra. Att förändra sin hållning görs bara genom kontinuerlig träning med god teknik och efter rätt övningar med långsiktigt satta mål.

introduktion pilates complete

Vi är otroligt stolta över vår gruppträning, den har en stor bredd och där kan du som tränar gruppträning komma flera gånger i veckan och variera din pilatesträning på många olika sätt; grundläggande pilatesteknik på matta med den egna kroppen, med balans-redskap och med maskiner för tyngre och tuffare styrketräning men också utmanande smidighetsträning.  Vi har mellan 10-20 deltagare på alla klasser så du har alltid möjlighet att få hjälp av instruktören att hitta rätt in i övningarna. Vill du få ännu mer hjälp och personlig korrigering ska du naturligtvis boka PT, då får du ut maximalt av din träning och når dina mål på ett snabbare och ännu effektivare sätt genom att ett personligt pilates-programmet som är skapat enbart för dig.

Oavsett om du väljer gruppträning eller personlig träning så hjälper vi i Team Pilates Complete dig att förbättra din teknik och få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp genom pilates!

 

Foto: Vegafoto