Pilates Complete Nyhetsbrev Oktober 2016

monter

Vi kan med stolthet säga att vi under september månad har delat med oss av väldigt mycket  Pilatesinspiration!

Många människor som inte tidigare har tränat pilates har fått lära sig mer om tekniken, tränat och inspirerats till bättre hälsa genom pilatesträning då vi har föreläst, haft klasser, presenterat Pilates samt bjudit in till studion på många olika platser.

Vi har bl.a .varit med och presenterat pilates för äldre på News55 Seniormässa, pratat om vikten av rätt träning under graviditet och efter förlossning på Happy Healthy Mama- ett event för kvinnor av kvinnor, undervisat pilates & garudaträning för löpare på The Runners Convention och berättat om hur vi byggt upp Pilates Complete och inspirerat nya företagare på Almis entreprenörsevent.

Vi vill sprida att Pilates är för alla och vi är på god väg!

Friska hösthälsningar Linda & Jasmin

Höstens andra kursstart v 43

kursflyer-v-43

I mitten av oktober kör vi igång vår andra omgång med höstkurser!

Välj och vraka bland Pilates Matwork Props, Yogawings, Fascia Flow eller hitta en specialanpassad kurs som Gravidpilates, MammaBebisPilates eller vår Förmiddagsklubb 60 +

Här kan du läsa mer om alla kurser och hur du anmäler dig!

The Runners Convention 2016

img_5567

Förra helgen besökte vi The Runners Convention och delade med oss av två inspirationsklasser för löpare!

Den första klassen var Rörlighet i 3D med garudatekniken som hjälp för att hitta en rörligare och mer följsam kropp.

Den andra klassen vi bjöd på var Pilates för löpare- balansträning på wobblies/balanskuddar speciellt anpassad för just löpare.

Pilates och garuda är fantastisk kombinationsträning till löpning och vi hoppas att många som upptäckte fördelarna med denna typ av träning fortsätter med pilatesen!

Ett stort tack Lhina och Malin på The Runners Convention samt till alla som deltog och som besökte vår monter!

Missa inte heller vår kombinerade workshopshelg Run Free Weekend med löpning, pilates och föreläsningar 19-20 november i samarbete med Performance by Hagström.

Skönhet och hälsa- inspirationskväll för dig som vill starta eget!

alm_inbj_event_skonhet_halsa_del2

Den 10 oktober arrangerar vi ytterligare en inspirationskväll tillsammans med Almi Väst på temat hälsa där man lyfter inspirerande företag!

Läs mer och boka din plats här!

Workshops i oktober och november

yoga

Vi har många workshops i höst! De tre närmsta workshopsen går i Yogans tecken med tre riktiga yogisar!

GLOBAL YOGA HAPPY HIPS MED JOHANNA ANDERSSON

Höfterna är både basen och taket, länken mellan fötter och huvud som kan föra över energi och kraft när de har rätt gung men vid minsta låsning tappar vi otrolig kraft i båda riktningar. Inte bara fysiskt utan även emotionellt. I denna workshop guidar Johanna dig genom mjuka flöden som utgår från höfterna och flödar hela vägen ut i fötter, huvud och själ så att du kan gunga in i helgen med mer sway och lätthet.

Datum: 20 oktober kl. 19.15- 21.15 med 90 min klass och 30 min workshop

KONTAKTYOGA MED MILLA FLORYD

Yoga på ett helt nytt sätt! På denna nyskapade workshop utforskar vi flödande yogapositioner tillsammans 2 och 2. Att träna yoga tillsammans med en annan person kan både vara tryggt och skönt samtidigt som partnern också kan bli ett nyttigt störningsmoment när du tar dig in i dina asanas. Rolig, utmanande och fysisk yoga utlovas! Det kan också hända att du blir mer uppmärksam på hur du fungerar i relation till andra människor. Våga prova! Workshopen bokas en och en.

Datum: 23 oktober kl.13.00 -16.00, 3h

RESTFUL YINYOGA MED ÅSA NYVALL

”For a calm mind and a healthy body

Yin yogan är meditativ och har en lugnande effekt på både kropp och själ. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att lugna sinnet. Vi vill komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna, vilket uppnås genom att vi inte strävar efter att prestera och gå djupt in i positionen, utan istället hålla varje position en längre stund där kroppen naturligt vill vara.

Datum: 6 november kl.17.00-19.00

Här kan du läsa mer om workshopsen och hur du anmäler dig!

Complete Moves & Garuda Inspiration Day 2017

complete moves

Äntligen släpper vi nyheten om 2017 års Garuda Inspiration Day och vår nya inspirationsdag Complete Moves tillsammans med Magnus Ringberg och James D´Silva!

COMPLETE MOVES  
Inspirationsträning med Linda, Jasmin och Magnus
Vill du kombinera din träning och bli utmanad? Denna dagen ger dig inspiration i tre olika rörelsetekniker som är nära besläktade. I små grupper får du uppleva träning som förändrar din kropp i en av världens vackraste studios.

Reformer                     Linda och Jasmin
Yoga                            Magnus
Garuda matwork         Team Linda, Jasmin och Magnus

NÄR: Lördagen den 1 april 14:30-16:30

VAR: Pilates Complete, Kastellgatan 1, Göteborg

PRIS: 1.195 SEK. I priset ingår tre inspirationsklasser.

 

GARUDA INSPIRATION DAY 2017 Söndag 2 april 2017 

Andningsträning och Garuda med James D’Silva. För femte året så gästas Göteborg och Pilates Complete av, James D’Silva, den mycket uppskattade skaparen av träningsformen Garuda.

PRANAYAMA WORKSHOP Ta del av James långa erfarenhet inom andningsträning, pranayama, och lär dig steg för steg olika tekniker för att skapa mer klarhet kring de olika övningarna för att utnyttja hela andningsapparatens kapacitet. Lär dig att andas för ökad avslappning och få tillgång till mer energi.

GARUDA BRICK Garudaträning med yogablock. Under den andra delen av Garuda Inspiration Day får du använda yogablock för att skapa mera möjligheter och variationer för kroppen. Yogablock är fantastiska hjälpmedel oavsett vilken rörelseform du än praktiserar. James utgår från Garudarörelser som ger rörlighet, styrka och balans.

VAR: Pilates Complete, Kastellgatan 1, Göteborg

NÄR: Söndagen den 2 april 09:30-16:30

PRIS:

Pranayama workshop 950 SEK

Garuda brick 1.750 SEK

Pranayama workshop + Garuda brick 2.500 SEK

PAKETPRIS: 3.495 SEK om du bokar båda dagar. I priset ingår Complete Moves lördag den 1 april med tre inspirationsklasser samt Garuda Inspiration Day söndag 2 april med Pranayama workshop och Garuda brick.

Läs mer om dagarna här!

The Brewhouse Award

brewhouse-awards

Sista dagen närmar sig för att söka till Brewhouse entreprenörstävling!

Tävla senast 9 oktober i hela Sveriges idé- och innovationstävling The Brewhouse Award och ta chansen att vinna 50.000 kr och en årsprenumeration på tidningen Ny Teknik samt skräddarsytt vinstpaket som bland annat kan innehålla mentorskap, affärscoachning, kreativa workshops mm.

Läs mer om tävlingen där vi är en del av juryn!

 

 

Foto: Pilates Complete,Vegafoto, Brewhouse, Ola Dyrhill