Pilates Complete Nyhetsbrev Augusti 2016

Starta din träning på Pilates Complete lite tidigare i höst!

Vi hoppas att du just nu har en fantastisk sommar och att du njuter av sol, salta bad och god mat! Något av det bästa som finns är ju alla fina möten med familj och vänner som sommaren bjuder på, alla sköna, lata dagar och att det inte finns några måsten… Förhoppningsvis har du fått en rejäl dos av allt detta så att du är superladdad inför nystarten som snart är här.

Vi har laddat upp inför hösten på studion med en mängd godbitar så att du kan få den bästa träningshösten någonsin! Den här terminen kommer du att träffa många nya inspiratörer på studion då vi välkomnar ett flertal passionerade pilates-, yoga- och träningsdedikerade personliga tränare, instruktörer och terapeuter till Pilates Complete!

Vi har satt ihop ett fint program med nyheter på gruppträningsschemat, ett späckat kursutbud och roliga workshops. Allt för att inspirera dig till glädjefylld träning, rörelse och hälsa!

Så ta en liten stund till att läsa om alla höstens godbitar och missa inte att besöka oss på vår Prova på-vecka, och vårt Öppet Hus under vecka 34!

Soliga hälsningar,

Jasmin & Linda

Team Pilates Complete

 

Garuda Bootcamp

garuda matwork

I juli åkte vi till London för att få ny inspiration till våra garudaklasser och workshops. Under fem dagar tränade vi garuda matwork, chair, foamroller, barre, apparatus och med det nya redskapet bricks som ni kommer att få se mer av på studion framöver.

Vi passade även på att besöka några studios och kollade in de nyaste hälsotrenderna. Vi kan se att vi alltjämt ligger i framkant med vår kvalitativa pilates-, garuda- och yogaträning på Pilates Complete samt att Barreträning fortfarande ligger högst upp på listan i London! Förutom kvalitativ träning ser vi att trenderna med välproducerade och funktionella träningskläder tillsammans med hälsosam och god mat fortsätter att växa.

Efter  fem dagars garudaträning känds våra kroppar mjukare, friare och mer funktionella än så länge, vi hoppas verkligen att fler av er vågar prova garuda på ett eller annat sätt hos oss i höst!

 

Gratis Prova på- klasser v. 34

barre mini stability ball

 

Vi erbjuder fria gruppträningsklasser under vecka 34 för dig som inte tränat hos oss tidigare och som är nyfiken på våra pilates, barre och garudaklasser!

Passa på och prova våra variationsrika och inspirerande klasser med högsta kvalité!

Måndag 22 augusti kl.19:30

Garuda En skön klass med fokus på flöde, rytm och variation. Garuda är en kombination av yoga, pilates och dans som ger ny vitalitet och ökad kraft och flexibilitet .

Tisdag 23 augusti kl.17:00

FoamRoller På denna klass får du utmana din balans och träna de djupa stabiliserande musklerna i kroppen med redskapet foamroller.

Tisdag kl. 18:00

Yogawings Här demonstrerar och presenterar vi Yogagungan. Du får möjlighet att prova hur det känns att hänga i gungan och vilken effekt träningen ger. OBS! ingen hel klass, men prova på- möjlighet för dig som är nyfiken på Yogawings.

Onsdag 24 augusti kl.18:15

Props Förbättra koordination, styrka och rörlighet samt forma kroppen på ett effektivt sätt med pilatesredskap som Wobblies, Mini Stability Ball, Flexband, Fitness Circle och Toning Balls och Towels.

Torsdag 25 augusti kl. 18:15

Barre På den här klassen får du prova pilates stående vid balettstången.Tona musklerna från topp till tå med dessa dansanta Barreövningar som ger en ökad styrka och tonar ben och säte.

Fredag 26 augusti kl.17:00

Matwork Få bättre kroppskontroll, placering och teknik med grundläggande pilatesträning på mattan. På den här klassen använder vi enbart den egna kroppen som redskap.

Lördag 27 augusti kl.09:30

Reformer Här får du möjlighet att testa pilatesträning i Pilatesmaskinen Reformer. Träningen ger bättre flexibilitet, styrka och uthållighet.

Boka upp till två klasser genom att registrera ditt namn, adress, telefon samt email på vår bokningssida www.timecenter.com/pilatescompleteBokningen öppnas kl. 07.00 en vecka innan klassen. Avbokning skall ske senast 4 h innan bokad klass. Först till kvarn gäller. Begränsat antal platser. Inga förkunskaper krävs på någon av klasserna.

För frågor kontakta oss på : info@pilatescomplete.se

ÖPPET HUS söndag 28 augusti kl. 12-16

pilates complete lounge yogamatta

 

Söndag den 28 augusti välkomnar vi dig till vårt Öppna Hus!

Hos oss kan du träna den mest kvalitativa pilatesträningen i Göteborg med variationsrik gruppträning, personlig träning och spännande kurser i bl.a Pilates, Yoga och Yogawings.

Träffa Team Pilates Complete och få tips och råd för ett bra träningsupplägg i höst.

Ta del av vår höstkampanj och teckna träning.

Prova på höstens gruppträning och kurser.

Träna i pilates- och garudamaskiner i vår fina PT-studio.

Rådfråga osteopat i behandlingsrummet.

Shoppa höstens skönaste träningskläder från Lululemon, Shashi m fl.

Tävla om 1 års fri gruppträning!

Varmt välkommen.

 

Höstkampanj!

Barre lunges pilates complete

 

I augusti bjuder vi på en fantastisk kampanj på både gruppträning och personlig träning! 

Teckna Gruppträning 12 mån/helår och få Pilates Complete Medlemskap helt gratis! Vid köp av Personlig Träning 10-klipp får du inte bara medlemskapet gratis, du får även 20% rabatt på klippkortet!

  • Teckna Gruppträning 12 mån/ helår och få gratis Pilates Complete Medlemskap (värde 975 kr)                                                  
  • Teckna Personlig Träning 10-klipp och få 20 % rabatt samt gratis Pilates Complete Medlemskap (värde 975 kr)                           

Allt detta ingår i Pilates Complete Medlemskap:

 En introduktion då du träffar en av våra Personliga Tränare (55 min). I denna Introduktion ingår hälsoprofil, hållningsanalys samt tester för att hitta det bästa träningsupplägget just för dig.
 Möjligheten att delta gratis på inspirerande medlemsevent varje månad som t ex roliga klasser med gästinstruktörer, givande föreläsningar, vernissage och mingel.
 Te och frukt i vår fina lounge varje gång du kommer och tränar.

För att ta del av kampanjen besök oss på vår Prova-på-vecka v 34, Öppet Hus söndag den 28 augusti kl. 12-16 eller mailainfo@pilatescomplete.se

Läs här för mer information om kampanjen och våra priser etc.

Följ med oss på Pilates & golfresa i oktober!

olivanova oktober 2016

 

Följ med oss Pilates Complete och golf teachpro Ann-Catrin NIlsson till Oliva Nova i oktober för en vecka full med golf, pilatesträning och trevligt umgänge.
Oliva Nova Beach and Golf Resort finner du ca 1 timme norr om Alicante. Vi bor på hotellet med golfbana och havet precis utanför dörren. Under veckan kommer vi att spela 5 dagar på trevliga Oliva Nova.Du kommer också att ha möjlighet att finslipa svingen samt ditt närspel med Ann-Catrin och Peter under gruppträningstillfällen.
Vi tränar Pilates med högsta kvalitet tillsammans med Jasmin från Pilates Complete!
Pilates hjälper dig att bli både starkare och smidigare. Du får ökad rörlighet i skuldran, förbättrar styrkan i magmusklerna, roterar ryggraden lättare och bygger upp bättre stabilitet och balans i leder och muskler. Väl avvägda rörelser utförda med full medvetenhet ger dig ett bättre golfspel och just detta kan Pilatesträningen ge dig!
DAG 1 Pilatesintro Genomgång av pilatesteknikens fem grundprinciper, uppvärmning och basövningar på matta.

DAG 2 Spinal Mobility Pilatesklass med fokus på rörlighets och smidighetsövningar för ryggen.

DAG 3 Core Control På den här klassen bygger vi styrka runt bål och bäcken. Vi stärker upp de inre magmusklerna för bättre kontroll och placering.

DAG 4 Upperbody Strenght Med redskapet flexband/theraband utmanas vi oss att bibehålla en välplacerad skuldra l i alla rörelsemoment.

DAG 5  Complete Pilates På sista klassen binder vi samman allt vi lärt oss och arbetar med balans och stabilitetsövningar för en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp.

RESEINFORMATION

Flyg med Norwegain från Göteborg

18/10 Göteborg-Alicante 11.20-14.45

25/10 Alicante- Göteborg 07.15-10.40

INGÅR  I RESAN

Direktflyg med Norwegian tur och retur
Flygskatter och avgifter
Bagage och golfbagsutrustning
Transfer flygplats tur och retur
7 nätter i dubbelrum Deluxe på Oliva Nova
Frukostbuffé
6 x middagar (ej dryck)
5  x greenfee inkl. golfvagn
Träning med Ann-Catrin inkl rangebollar
5 x pilatesklasser med Jasmin
Fri entré till spa och gym
PRIS: 13 995 kr/person

(24 platser)

TILLVAL

Enkelrumstillägg efter förfrågan 1990 kr

AKI TRAVEL förmedlar Solid försäkringar

BOKNING AV RESA

AKI GOLFTRAVEL AB | BORÅS | 033-444 218 |CHRISTOFFER@AKIGOLFTRAVEL.SE

Vid frågor angående golfen kontakta golf@anncatrin.se och vid frågor om pilates kontakta jasmin@pilatescomplete.se

 

Nya instruktörer och terapeuter

Porträtt Alina

Team Pilates Complete växer! Vi är mycket stolta över att kunna presentera ett nytt gäng med passionerade pilates-, yoga- och träningsdedikerade personliga tränare, instruktörer och terapeuter på Pilates Complete i höst!

Alina Arcari kommer in som ny gruppträningsinstruktör och Personlig Tränare i Teamet. Alina har tidigare varit medlem hos oss på studion och har under året utbildat sig i Toronto där hon gått STOTT PILATES Matwork och Reformerutbildning samt tagit sin licens i Matwork och Reformer level 1 och level 2.

Magnus Hagström är Personlig tränare, SOMA MOVE – instruktör och coach kommer att finnas med i Teamet som Personlig Tränare med fokus på funktionell träning. Han kommer även att finnas i behandlingsrummet på torsdagar och ge behandlingar i klassisk massage och sportsmassage.

Milla Floryd som finns hos oss sedan länge med Yogawingskurser kommer även att erbjuda Personlig Träning i Yogawings/Acroyoga hos oss vid tre tillfällen under hösten.

Philip Bergmann känner du säkert igen som en av våra osteopater. Philip kommer att fortsatt ge behandlingar på måndagar, men han kommer också att arbeta som gruppträningsinstruktör och Personlig Tränare i Teamet. Philip har gått STOTT PILATES Matwork och Reformer-utbildningar i Stockholm under året.

Vi hälsar även varmt välkomna till:

Alexandra Isaiu som ny barnyogainstruktör. Hon kommer att undervisa Global Yoga Kids-klasser den första söndagen i varje månad för barn mellan 2-8 år.

Johanna Anderson som tidigare haft yoga hos oss kommer tillbaka efter sin mammaledighet och undervisar Global Yoga workshops vid 3 tillfällen under hösten.

Mariell Ehlin som kommer att ha Yogakurs i Vinyasayoga på söndagar under v. 35-40. Mariell driver även Yogiflow och tillhandahåller oss med de färgglada FitFit-tightsen som varit så populära i shopen.

Åsa Nyvall arbetar med inspiration, coaching och föreläsningar på många sätt i det egna företaget Regnsken. Åsa kommer att finnas i behandlingsrummet på onsdagar from 1 augusti där hon kommer att erbjuda samtalsterapi och par/relationscoaching.

 

Höstens gruppträningsschema

jumpboard pilatescomplete

 

Höstens gruppträningsschema gäller 2016-08-29 tom 2016-12-22. Vi har två fina nyheter att bjuda på i höst!

Vi utökar våra sköna garudaklasser med redskapet Brick.Garuda Brick – träning med block ger ökad intensitet och en bättre form samt är mer utmanande för balans och stabilitet.

På vår Completeklass introducerar vi redskapet Garuda Mala Resistance band som en nytt redskap. Bandet ger en ökad rörlighet och styrka för överkroppen samt tonar armar och axlar.Complete är en cirkelträning med enkla pilatesövningar för hela kroppen där du tränar på 8 olika stationer med fokus på styrka, balans, flexibilitet och cardio.

här ser hösten på Pilates Complete ut!

 

Nya kursstarter v 35

yogawings pilatescomplete

 

Vi är glada över att presentera ett brett utbud av kurser i höst!

Under v 35 startar våra höstkurser.

Måndagar kl. 10.00 Förmiddagsklubben/60 + med Lena Sollerman

Tisdagar kl. 18.15 Yogawings Explorative med Milla Floryd

Tisdagar kl. 18.15 Pilates Matwork Props med Maria Berntdsson

Onsdagar kl. 10.30 MammaBebis Pilates med Linda Ahlgren

Torsdagar kl. 18.15 Gravidpilates med Linnea Carling

Söndagar kl. 09.00 och 10.00 Global Yoga Kids med Alexandra Isaiu

Söndagar kl. 17.30 Vinyasa Yoga med Mariell Ehlin

Utöver dessa kurser kommer vi även ha härliga workshops med bl. a. Johanna Andersson och Milla Floryd. Fler workshops och annat roligt är också under planering, håll utkik!

Här kan du läsa mer om våra kurser!

För bokning av plats maila oss på info@pilatescomplete.se.

Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

Foto:Pilates Complete, Vegafoto och The Garuda, Pilates and Yogastudio