Läs om Alinas instruktörsutbildning i Toronto

En av Pilates Completes medlemmar har blivit så biten av tekniken att hon valt att åka till Toronto under några månader för att utbilda sig till instruktör. Vi följer henne hemifrån, här är hennes nulägesrapport.

stott pilates göteborg

Vi har precis avslutat intermediate reformer och har nu en vecka kvar på kursen. CMR (Comprehensive Matwork and Reformer) kursen som jag går innefattar Essential och Intermediate Matwork och Reformer. Sista veckan kommer vi repetera hela kursen och veckan därpå har jag min ”assessment” (ett praktiskt prov man måste göra för att se om man är redo för att påbörja sina praktiktimmar).

reformer utbildning pilates complete

I slutet på maj och några dagar in i juni kommer jag dessutom gå Matwork och Reformer Level 2 kurser (en dag för Advanced Matwork och tre dagar för Advanced Reformer). Ser fram emot detta och håller nu på att fysiskt förbereda mig för det då det sägs vara fyra otroligt intensiva dagar.

Innan jag kan göra slutprovet måste jag ha utfört 60 timmars praktik på studion här i Toronto. Provet består av två delar, en praktisk och en skriftlig. I den praktiska delen får man 1.5 timme på sig och ska under denna tid hinna gå igenom en hållningsanalys, de fem grundprinciperna, göra ett program anpassat efter personen man blir tilldelats kropp och så klart gå igenom de övningar man bestämmer sig för. Jag kommer alltså bli testad på Essential, Intermediate och Advanced Matwork och Reformer. 

matwork pilates complete

Jag är så nöjd med att ha valt STOTT utbildningen! Det jag älskar med STOTT Pilates är att det är anatomi baserat och anpassningsbar efter olika kroppar. Programmen är väl utarbetade och under konstant utveckling, i takt med ny forskning. Pilates passar alla, oavsett ålder eller träningsnivå. Men framförallt så älskar jag det för dess ”mind-body connection”. Det är väldigt intressant när man får lära sig hur exempelvis andetaget, eller någon annan av de fem grundprinciperna, kan göra att man får en djupare kontroll. Pilates är lika mycket träning för hjärnan som för kroppen! Det är träning på så många olika nivåer. Man märker snabbt hur pilates utvecklar ens kroppskontroll. Under en klass släpper man alla andra tankar för att endast fokusera på träningen.

Allt som allt så har kursen passat mig perfekt. Blandningen mellan det praktiska och teoretiska gör att man snabbt tar till sig informationen. Kursen har varit utmanande på så många olika nivåer och jag känner verkligen hur snabbt man har hunnit utvecklas! 

/Alina Arcari

IMG_7597