Pilates Complete Nyhetsbrev Mars

Pilates Complete går på högvarv!

I mars går Team Pilates Complete på högvarv! Vi fullkomligt spottar ur oss nya koreografier till terminens Barreklasser, inspirerar på convent, nätverkar, vidareutbildar oss och planerar de sista detaljerna inför Garuda Inspiration Day den 20 mars!

På studion är Barre-, Matwork- och Reformer Cardio-klasserna de mest populära och vi ser att ni gillar lite tuffare träning såhär när den mörkaste tiden är över. Härligt! En balans till alla hardcore-övningar kan vara månadens medlemsevent; Balance release där Maria bjuder in till en finstämd klass för full närvaro i kroppen. Prova den:) Några dagar i mars har vi också förstärkning av kära kollegorna Magnus Ringberg som kommer och drillar PT-kunder i Garudamaskinen ochLiselotte Reivén som undervisat i Fascia Flow!

Jasmin & Linda ingår inte bara i Team Pilates Complete utan också i Team Yogobe. Det är ju inte alla som har möjlighet att komma till pilatesstudion på Kastellgatan varje vecka men genom Yogobe.comhar alla i hela Sverige möjlighet att träna kvalitativ pilatesträning. Så ses vi inte irl de närmsta veckorna kanske vi ses hemma i ditt vardagsrum online istället!

En magisk mars önskar vi er alla.

Garuda Inspiration Day 20 mars

Fortfarande finns det några platser kvar till årets höjdpunkt – Garuda Inspiration Day med James D´Silva på Clarion Hotel Post!

Garuda är en skön och inspirerande träningsteknik som fokuserar på variation, flexibilitet och precision i varje rörelse och som passar såväl nybörjare som mer träningvana personer med intresse av yoga, pilates, dans och annan funktionell träning.

GARUDA MATWORK- klass 1 09:30-10:45  Vi kickar igång dagen med grundläggande garudateknik och övningar på mattan. Skön klass med öppningar för hela kroppen i 3D som ger dig smidighet och fokus. En bra start på resten av dagen. James berättar också om teknikens start och om hur allt började och teknikens utveckling.

GARUDA DHARA- klass 2 11:00-12:15 Garuda Dhara är en variation av stående matworkövningar som istället utförs med en stol. Rörelserna får ett annat fokus och du kan hitta dina svaga länkar i rörelsekedjan på ett intressant vis. En klass som centrerar dig och hjälper till att skapa ännu mer förankring i tekniken.

LUNCH 12:15–13:45 Tid för återhämtning och påfyllning. ”Hälsolunch” i hotellets restaurang på nedre plan.

GARUDA- klass 3 13:45- 15:00 Flytande långsamma rörelser där olika spiraler in och ut från kroppens armar och ben ger din kropp nya upplevelser. Här kommer James ge dig mer förståelse och känsla för de skruvande rörelserna som hela tiden förflyttar kroppen.

GARUDA BOOST- klass 4 15:15-16:30 Stående och sittande serier som fokuserar på kraft och rörlighet där allt flödar i dynamiska sekvenser. I stora, små, snabba och långsamma rörelser hittar kroppen kontraster och variationen ger dig energi. Låt alla byggstenar från tekniken vävas samman och rör dig kraftfullt. James delar även med sig av sina tankar om kroppens bindvävssystem- fascia.

NÄR: Söndagen den 20 mars 09:30-16:30

VAR: Clarion Hotel Post, Drottningtorget, Göteborg

PRIS: 1995 kr inkl. moms. I priset ingår en heldags workshop med fyra klasser samt hälsolunch.

BOKNING: Maila dina kontaktuppgifter (namn/faktureringsuppgifter, adress, telefonnr, emailadress, personnummer/ org. nummer) samt om du vill boka en eller båda workshopsen till info@pilatescomplete.seOBS! Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, svarsmail bekräftar din plats. Betald avgift kan endast återfås mot läkarintyg

Yogawings i GP Puls

Vi fick besök av Magnus Carlsson från GP Puls som kom och testade Yogawings-flygande yoga hos oss på Pilates Complete!

Läs mer om Magnus upplevelse av att träna i yogagungan och lär dig mer om vad Yogawings här.

Du kan också läsa mer om vår kurs Yogawings Explorative med Milla Floryd samt våra andra kurser här.

Prova på Yoga för barn

Nu erbjuder vi fyra fristående prova på-tillfällen i yoga för barn under kommande datum: 17 april och 24 april samt 22 maj och 29 maj.

Global Yoga Kids fokuserar på glädje, rörelse, lek och kreativitet. Barnen lär sig enkla verktyg som de kan använda sig av för att själva hitta lugn och harmoni i vardagen. Syftet är att stärka barnens motorik och koordination, samt att ge självkänsla, kroppskännedom och rörelseglädje.

2-4 år kl. 09.00

5-8 år kl. 10.00

9-12 år kl. 11.00

Längd: varje träningstillfälle är 45 minuter
Instruktör: Marta Barbu

Pris: 150 kr/tillfälle

Bokning: info@pilatescomplete.se

Ledigt behandlingsrum

Vi söker ytterligare en terapeut till teamet som hyresgäst i vårt fina behandlingsrum.

Behandlingsrummet finns ledigt på onsdagkvällar och söndagar from 1 april för kroppsbehandlingar som ex. massage, coaching, akupunktur, zonterapi, kinesologi och liknande. Vill du jobba tillsammans med oss eller vet du någon som du tror skulle vara intresserad?

Kontakta oss på: info@pilatescomplete.se

Med varma hälsningar,

Jasmin & Linda

Kursstarter v. 14

Efter påsk startar en ny omgång av våra 8 veckors kurser! På Pilates Complete erbjuder vi ibland annat GravidPilates/Yoga, MammaBebisträning, Matwork, Yogawings och Garuda.

Våra kurser är öppna för alla och du kan delta utan att vara Pilates Complete-medlem.

FÖRMIDDAGSKLUBBEN/ 60+

Pilates för dig som är mitt i livet 60+!

Den här kursen passar dig dig som är en aktiv kvinna, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade. Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna. Fokus ligger på att träna upp din styrka och stabilitet på ett effektivt men ändå skonsamt sätt.

Kursstart: vecka 14 Måndagar kl. 10.00
Längd: 8 tillfällen á 55 min
Instruktör: Lena Sollerman

Pris: 2250 kr

GRAVIDYOGA

På vår Gravidyogakurs tränar vi efter specialanpassade asanas och avslappningsövningar som förbereder dig såväl fysiskt som mentalt inför graviditeten och kommande förlossning. Gravidyogan ger dig tillfälle att knyta an till bebisen i din mage samt ger dig verktyg för att stressa av och fylla på med ny energi.

Kursstart: vecka 14 Tisdagar kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Marta Barbu

Pris: 2250 kr

MAMMABEBIS YOGA

För dig och ditt barn där fokus ligger på stärkande asanas för nyblivna mammor. Du praktiserar yoga tillsammans med din bebis och ni får en fin stund med närhet. Här får du och ditt barn tid och möjlighet att bara vara tillsammans. Förutom fysiska asanas som kan hjälpa dig att bygga upp kroppen efter graviditeten, praktiserar vi också andnings- och avspänningsövningar som du kan ta hjälp utav under sömnlösa nätter!

Kursstart: vecka 14 Onsdagar kl. 10.30
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Marta Barbu

Pris: 2250 kr

PILATES MATWORK 

En perfekt kurs för dig som är nyfiken på vad pilates kan ge och som vill lära dig grundläggande pilatesteknik lugnt och metodiskt. Vi går igenom STOTT PILATES uppvärmning samt essential- samt intermediateövningar. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Kursstart: vecka 14 Onsdagar kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linnea Carling

Pris: 2250 kr

PILATES REFORMER NYBÖRJARKURS

Lär dig STOTT Pilates grundprinciper samt hur du använder din pilatesteknik med maskinen Reformer. Vi tränar styrka rörlighet och balans i grundläggande pilatesövningar på Reformern. Fokus ligger på att bygga grundstyrka, få bättre kroppsmedvetenhet och placering. Kursen innehåller: STOTT Pilates fem grundprinciper, Grundläggande teknik, Uppvärmning, Essentialövningar.

Kursstart: vecka 14 Fredagar kl. 18.00
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Maria Berndtsson

Pris: 2250 kr

GRAVIDPILATES

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på.

Kursstart: vecka 14 Torsdagar kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linnea Carling

Pris: 2250 kr

MAMMABEBIS PILATES

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Kursstart: vecka 14 Tisdagar kl. 10.30

Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör:  Marta Barbu samt Sofia Lamotte (mammamageinstruktör)

Pris: 2250 kr

GARUDA CHAKRA – NYHET

Garuda kan tränas på många olika sätt och på den här kursen utövar vi Garuda Chakra dvs Garudaträning på foamroller. Sköna serier som ger ny vitalitet, en mjuk och smidig känsla i kroppen samtidigt som det är en effektiv stabilitets- och balansträning. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne. Rullen är ett perfekt redskap för att få en ökad cirkulation genom tryck och massage av fascian.

Kursstart: V 14, Söndagar kl. 18.30
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Liv Örnerfors

Pris: 2250 kr

Pilacro med Friskis & Svettis!

Lördagen den 12 mars deltog Team Pilates Complete på Friskis & Svettis inspirationsdag ” Stay Inspired” på Eriksberg.

Tillsammans med Magnus Ringberg & Philip Bergmann inspirerade vi deltagarna med akrobatisk pilates & en tuffare hardcore-variant av pilates med ministabilitybollen! Ungefär 90 personer pilatade tillsammans med oss.

Härligt att så många kom och vågade prova pilates på det här sättet – för oss var dagen helt klart månadens glädjeinjektion!

Medlemsevent i mars

Tisdag den 22 mars bjuder vi in alla medlemmar till en skön medlemseventklass kallad “Balance and release”.

Under en och en halv timme fokuserar vi på att genom enkla övningar i kroppsmedvetenhet släppa spänningar i musklerna och därmed öka rörligheten och välmåendet. En ökad kroppsmedvetenhet hjälper oss att förstå vår kropp bättre, minimera skaderisken och därmed kunna träna mer effektivt.

Tid: Tisdag 22 mars kl. 19.30-21.00

Instruktör: Maria Berndtsson

Bokning sker till info@pilatescomplete.se

OBS! Begränsat antal platser!

Pilateshelg på Thorskogsslott 13-14 maj

På slottet njuter vi av pilatesträning med en känsla av lyx & flärd! Skäm bort Er ordentligt i historisk slottsmiljö med vandringsleder i trolsk urskog. Här erbjuds avkoppling för både kropp, själ, gom och öga. 

Vi har tränat, undervisat och levt pilates i mer än 15 år och vi älskar att sprida vår pilatespassion till alla som vill lyssna, lära & träna. Tillsammans med Thorskogs slott har vi tagit fram en helg med det vi älskar mest; passionerad pilatesträning i vacker miljö med god mat!

PILATES COMPLETE på Thorskogs slott – två dagar för dig som tränar eller är nyfiken på den fantastiska träningsmetoden pilates!

Datum: 13-14 maj

Instruktörer: Jasmin Salhi och Linda Erlandsson

Pris: 2695 kr per person med boende på slottet.

Bokning: info@thorskogsslott.se  +46 (0) 520 – 66 10 00

Påskstängt

Pilates Complete har stängt from Långfredagen 25 mars tom Annandag påsk 28 mars.

 

 

Foto: Pilates Complete, Vegafoto, Thorskogs Slott