Prova Barnyoga i vår!

Nu erbjuder vi fyra fristående prova på-tillfällen i yoga för barn under kommande datum: 17 april och 24 april samt 22 maj och 29 maj.

marta gy kids

2-4 år kl. 09.00

5-8 år kl. 10.00

9-12 år kl. 11.00

Längd: Varje träningstillfälle är 45 minuter
Instruktör: Marta Barbu

Pris: 150 kr/tillfälle

Bokning: info@pilatescomplete.se

 
Global Yoga Kids-lektionerna bygger på kunskap om barns utveckling och behov. Syftet är att stärka barnens motorik och koordination, samt att ge självkänsla, kroppskännedom och rörelseglädje. Att bli sedd, berörd och att få röra sig är för barn mycket viktiga behov. Den största skillnaden mellan yoga och andra aktiviteter är att yoga inte bygger på tävling eller prestation. Fokus ligger på att må bra, varva ner och använda kroppen fysiskt – samtidigt som fantasin får spelrum. På klasserna fokuserar vi på glädje, rörelse, lek och kreativitet. Barnen lär sig enkla verktyg som de kan använda sig av för att själva hitta lugn och harmoni i vardagen.

Vi har delat in kurserna i åldersgrupperna 2-4 år, 5-8 år och 9-12 år.

2-4 år:
Lekfull introduktion till yoga med mycket fantasi, en vuxen per barn är välkommen att vara med.

5-8 år:
Fokus ligger på rörelseglädje på barnens villkor! Vi tränar balans, styrka och avspänning på ett lekfullt sätt. Vi leker och använder musik och samarbetsövningar, innehållet anpassas självklart efter individerna i gruppen!

9-12 år:
Här bjuds det på fler utmaningar som stärker, balanserar och stretchar kroppen, men lekfullheten och gruppövningar är fortfarande viktiga inslag. Positionerna kan sättas ihop till ett flöde (vinyasas) till musik. Vi förmedlar tacksamhet och självkänsla och respekt för omvärlden. Yogapositioner, avslappnings- och andningsövningar hjälper till att motverka exempelvis stress och negativa tankar om kroppen.

På alla pass finns Yogahunden med, vår egna maskot. Den gillar när det är lite tyst och lugnt, och man får komma och klappa efteråt!

Fördelar med Global Yoga Kids:

  • ett underbart sätt att röra sig
  • man blir stark och smidig och ger lederna maximal rörlighet
  • man får bättre hållning
  • kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga ökar
  • självkänsla byggs upp
  • yoga är ingen tävling
  • barnyoga är roligt och barnens fantasi blir stimulerad
  • utan prestation,
  • möjlighet att lyckas.
  • ger vila och kraft, i både kropp och sinne.

Varmt välkommen!