Office-pilates!

_MG_2521

Sitter du framför datorn länge och glömmer bort tid och rum? Blir du trött i nacke, axlar och ländrygg?

Sätt mobilen eller klockan på alarm och gör några enkla övningar!

1 ANDAS Ta ett djupt andetag in genom näsan. Håll andan en kort stund och andas sedan ut genom munnen. Upprepa 3 ggr.

2. FÅ IGÅNG SKULDRAN Andas in. Ställ dig upp och lyft axlarna upp mot öronen. Andas ut och sänk sedan axlarna genom att aktivera ryggens muskler nedanför skulderbladen. Andas in, och sträck armarna upp längs sidorna av kroppen, andas ut och sänk armarna ner längs sidorna igen. Upprepa 3 ggr.

3. ARTIKULERA Andas in. Andas ut och rulla ner från toppen av huvudet ner mot golvet så långt ner du kan. Håll lätt böjda ben, släpp anspänning i nacke, axlar och käke. Andas in. Andas ut och rulla upp kota för kota och visualisera hur du staplar alla benbitar ovanpå varandra till en stolt hållning. Upprepa 3 ggr.

4.NY TID Sätt din mobil eller klocka med nytt alarm om ca 1 h och gör övningarna igen! Upprepa under dagen.

 

Foto: Vegafoto