Ny rapport från Alina i Toronto

2015.10 - 38. pilates complete bildbyrån

En av våra medlemmar Alina Arcari blev så förtjust i pilatestekniken när hon tränade hos oss så att hon valde att åka till Toronto, Canada för att utbilda sig till STOTT PILATES-instruktör. Här delar hon med sig lite av sin vardag!

3 veckor har nu gått av kursen och jag börjar äntligen känna att det mesta börjar falla på plats. Vi blev nyss klara med matwork essential och kommer nästa vecka påbörja intermediate delen.

Dagarna mellan matwork essential och intermediate har vi jobbat med hållninganalys. Förstår inte hur man ska hinna göra en analys på ca. 10 minuter! När vi studenter har tränat på det har det tagit oss minst en timme!

Kursen går fortfarande i ett väldigt högt tempo och jag misstänker att den kommer fortsätta göra det. Det är så mycket vi ska igenom och många timmar med observation, egen träning och praktik som måste fyllas. Som tur är så är allt detta otroligt roligt och intressant!

På studion här i Toronto så jobbar de mycket med tekniken, så de flesta passen är uppbyggda väldigt strikt efter manualen. Vilket är väldigt givande för oss studenter. Att själv undervisa är nog det absolut svåraste. Övingarna förstår man men hur man ska hinna få med allt man vill säga är en fruktansvärt svårt. Andning, beskrivning av övningen, hålla koll på antal repetitioner och korrigering (samt att själv hinna andas mellan allt detta) ska få plats under den korta tid som man utför en övning. Flödet är alltså riktigt svårt att få till och man pratar non stop. Stor eloge till alla pilates instruktörer som klarar detta galant!  Tro mig, det är mycket svårare än det verkar vara.

Jag trivs så bra här och funderar även på om jag ska gå workshop i advanced matowrk och advanced reformer! Cadillac, chair och barrel får vänta, känner att det är tillräckligt med matwork och reformer!

Stor kram! Alina

 

IMG_7184 IMG_7185 IMG_7186

Här är bilder från STOTT PILATES studion i Toronto

 

Foto: Vegafoto och Alina Arcari