Pilates Complete Nyhetsbrev Februari 2016

Februari 2016

Vi är redan inne i mitten av februari och årets första månader är snart över! I januari var det många av er som besökte oss på vår prova på-vecka samt under vårt öppna hus för att testa våra olika pilatesklasser samt barre, garuda,yogawings och yoga för barn m fl.

Våra kurser har kommit igång och för dig som inte tog möjligheten att starta igång under början av året finns en ny chans under v 14 då omgång två av våra kurser såsom Yogawings, Förmiddagsklubben 60+, Pilates Matwork , MammaBebis/ Gravid, Garuda och Yoga för barn kör igång igen.

Vi och vårt Team PIlates Complete åkte under januari på studieresa till Köpenhamn där vi vidareutbildade oss och testade på nya härliga pilatesstilar som vi hoppas kunna bjuda ett smakprov på längre fram i vår. Vi har också gästat The Academys inspirationsdag där vi undervisade i Foamroller och Wobblies.

Under våren kommer vi att både gästa och själva anordna många event. Några av dem kan du läsa om nedan!

På söndag är det Alla Hjärtans Dag och vad passar då bättre än att ge bort ett Personligt Träningstillfälle och en skön massage till någon du håller kär? MIssa inte vårt erbjudande!

Vi önskar dig en fortsatt bra start på året och massor av kärlek!

Vision and goals

I februari bjöd vi tillsammans med Lululemon på ett härligt medlemsevent med temat VISION AND GOALS!

Vi startade med en meditationsworkshop där vi satte våra drömmar, mål och planer 10 år framåt! Sedan en svettig glädjeklass i SOMA med tränaren och löpcoachen Magnus Hagström!

Alla deltagare bjöds också på en fin present från Lululemon – sköna tights och härlig tröja! Tack till alla som deltog och stort tack till Lululemon och Magnus Hagström för er inspiration!

Alla hjärtans dag-erbjudande

Överraska din kära med en fin gåva i hälsans tecken! Ge bort 1 Personligt Tränings-tillfälle samt 1 massagebehandling (60 min) till någon du bryr dig om extra mycket.
Pris: 1260 kr (värde 1575 kr)

Erbjudandet gäller endast tom 2016-02-13 och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Ett erbjudande per person.

För köp av Alla Hjärtans dag-erbjudandet maila oss påinfo@pilatescomplete.se Ange Beställarens namn, adress, tfn samt personnr. samt namn på den som skall få erbjudandet. Faktura och presentkort sänds via mail till beställaren.

Fascia Flow- workshops 5 och 12 mars

I mars bjuder vi tillsammans med Liselotte Reivén från Movement Center på två härliga workshops med temat Fascia Flow!
WORKSHOP Fascia Flow Part 1
En väldigt spännande och viktigt struktur i vår kropp är vår fascia. Enkelt förklarat är det bindväv och den både förbinder alla delar av vår kropp med varandra, och separerar dem. Den har mycket sensorik och här har vi vår kroppsuppfattning. Våra rörelser är beroende av hur smidig och välfungerande vår fascia är, och den älskar rörelse.

Mycket forskning har de senaste åren lagts på att förstå mer av vår fascias betydelse. Under denna workshop redovisar vi en del av den kunskap vi har, tittar mer på dess komplexa funktion och rör oss i både ledda och fria rörelsesekvenser. Vi varvar kunskap för hjärnan med rörelser för kroppen, allt för att uppleva vårt fasciasystem och diskutera vilken påverkan den har på oss.

En workshop som är öppen för alla men du bör ha viss erfarenhet av pilates, yoga eller annan funktionell träning för att kunna tillgodogöra dig denna dag.

Datum: Lördag den 5 mars kl. 12.00-15.30
Längd: 3, 5 h
Instruktör: Liselotte Reivén

Pris: 800 kr varav 100 kr går till UNHCR (Vi vill driva dessa workshops med fokus på att bidra till större frågor än bara oss själva. Därför känns det rätt att en del av priset går till globalt hjälparbete)

WORKSHOP Fascia Flow Part 2
En workshop för dig som gått del 1 och vill fortsätta röra dig utifrån fasciastrukturen. Vi lägger större delen av tiden på rörelser som är inspirerade av dans, yoga och garuda men utifrån ett personligt granskande och utforskande. Vi söker oss bort från tänkta och gamla rörelsemönster och är istället nyfikna på det okända och det som ger nya impulser i kropp och sinne.

Datum: Lördag den 12 mars kl. 12.00-14.00
Längd: 2 h
Instruktör: Liselotte Reivén

Pris: 500 kr

Anmälan till workshop sker via 031-789 02 22 ellerinfo@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

Garuda Inspiration Day 20 mars

Nu är det inte långt kvar till Garuda Inspiration Day! Missa inte denna heldag med Garudaträning tillsammans med en av världens mest spännande och innovativa tränare, James D´Silva på Clarion Post Hotel i Göteborg söndagen den 20 mars.

GARUDA MATWORK– klass 1 09:30-10:45  Vi kickar igång dagen med grundläggande garudateknik och övningar på mattan. Skön klass med öppningar för hela kroppen i 3D som ger dig smidighet och fokus. En bra start på resten av dagen. James berättar också om teknikens start och om hur allt började och teknikens utveckling.

GARUDA DHARA- klass 2 11:00-12:15 Garuda Dhara är en variation av stående matworkövningar som istället utförs med en stol. Rörelserna får ett annat fokus och du kan hitta dina svaga länkar i rörelsekedjan på ett intressant vis. En klass som centrerar dig och hjälper till att skapa ännu mer förankring i tekniken.

LUNCH 12:15–13:45 Tid för återhämtning och påfyllning. ”Hälsolunch” i hotellets restaurang på nedre plan.

GARUDA– klass 3 13:45- 15:00 Flytande långsamma rörelser där olika spiraler in och ut från kroppens armar och ben ger din kropp nya upplevelser. Här kommer James ge dig mer förståelse och känsla för de skruvande rörelserna som hela tiden förflyttar kroppen.

GARUDA BOOST– klass 4 15:15-16:30 Stående och sittande serier som fokuserar på kraft och rörlighet där allt flödar i dynamiska sekvenser. I stora, små, snabba och långsamma rörelser hittar kroppen kontraster och variationen ger dig energi. Låt alla byggstenar från tekniken vävas samman och rör dig kraftfullt. James delar även med sig av sina tankar om kroppens bindvävssystem- fascia.

NÄR: Söndagen den 20 mars 09:30-16:30

VAR: Clarion Hotel Post, Drottningtorget, Göteborg

PRIS: 1995 kr inkl. moms. I priset ingår en heldags workshop med fyra klasser samt hälsolunch.

BOKNING: Maila dina kontaktuppgifter (namn/faktureringsuppgifter, adress, telefonnr, emailadress, personnummer/ org. nummer) samt om du vill boka en eller båda workshopsen till info@pilatescomplete.seOBS! Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, svarsmail bekräftar din plats. Betald avgift kan endast återfås mot läkarintyg.

Månadens Tips!

Sitter du framför datorn länge och glömmer bort tid och rum? Blir du trött i nacke, axlar och ländrygg?

Sätt mobilen eller klockan på alarm och gör några enkla övningar!

1 ANDAS Ta ett djupt andetag in genom näsan. Håll andan en kort stund och andas sedan ut genom munnen. Upprepa 3 ggr.

2. FÅ IGÅNG SKULDRAN Andas in. Ställ dig upp och lyft axlarna upp mot öronen. Andas ut och sänk sedan axlarna genom att aktivera ryggens muskler nedanför skulderbladen. Andas in, och sträck armarna upp längs sidorna av kroppen, andas ut och sänk armarna ner längs sidorna igen. Upprepa 3 ggr.

3. ARTIKULERA Andas in. Andas ut och rulla ner från toppen av huvudet ner mot golvet så långt ner du kan. Håll lätt böjda ben, släpp anspänning i nacke, axlar och käke. Andas in. Andas ut och rulla upp kota för kota och visualisera hur du staplar alla benbitar ovanpå varandra till en stolt hållning. Upprepa 3 ggr.

4. NY TID Sätt din mobil eller klocka med nytt alarm om ca 1 h och gör övningarna igen! Upprepa under dagen.

Följ med oss på en tvådagars träningsweekend i vacker slottsmiljö!

PILATES COMPLETE på Thorskogs slott – två dagar för dig som tränar eller är nyfiken på den fantastiska träningsmetoden pilates!

Skäm bort Er ordentligt genom att varva ner i härlig historisk slottsmiljö med vandringsleder i trolsk urskog. Slottet är omgivet av den unika Engelska parken. Här erbjuds avkoppling för både kropp, själ, gom och öga. På slottet njuter våra gäster av känslan av lyx & flärd.

Tillsammans med Thorskogs slott har vi tagit fram en helg med det vi älskar mest; passionerad pilatesträning i vacker miljö med god mat!

Följ med oss 13-14 maj!

Läs mer här!

Foto:Pilates Complete, Vegafoto, Movement Center, Thorskogs Slott