Rapport från STOTT PILATES-instruktörsutbildning i Toronto!

Just nu är en av våra medlemmar ; Alina Arcari i Toronto och utbildar sig till pilatesinstruktör under några månader. Vi kommer att få följa henne då och då under utbildningen gång. Såhär skriver hon efter en vecka!

Nu är första veckan avklarad och det känns bra men överväldigande (framförallt med anatomin och att allt dessutom är på engelska). Hoppas jag snart kommer in i det tänket. Hittills har vi gått igenom de fem grundprinciperna, warm up och några av “the exercises” (ab prep till half roll back) i matwork manualen. Jag har även lagt märke till vilken fantastisk grund ni har gett mig (och alla andra som tränar hos er).  

Dagarna är fem timmar långa, så vi går 10-15 (med en timmes lunch). De två första timmarna går vår training instructor igenom dagens arbete och de två sista timmarna ska vi träna på varandra. Tisdagar är anatomi dagar, så då är det 4 h anatomi. Utöver det är det observation hours, practice teaching och physical review timmar som ska fyllas (och även läxor). 

Hälsningar från Alina

 

IMG_7099