Workshop “Fascia Flow” med Liselotte Reivén från Movement Center

Fascia Flow Fot 2

I mars bjuder vi tillsammans med Liselotte Reivén på två härliga workshops med temat Fascia Flow!

WORKSHOP Fascia Flow Part 1

En väldigt spännande och viktigt struktur i vår kropp är vår fascia. Enkelt förklarat är det bindväv och den både förbinder alla delar av vår kropp med varandra, och separerar dem. Den har mycket sensorik och här har vi vår kroppsuppfattning. Våra rörelser är beroende av hur smidig och välfungerande vår fascia är, och den älskar rörelse.

Mycket forskning har de senaste åren lagts på att förstå mer av vår fascias betydelse. Under denna workshop redovisar vi en del av den kunskap vi har, tittar mer på dess komplexa funktion och rör oss i både ledda och fria rörelsesekvenser. Vi varvar kunskap för hjärnan med rörelser för kroppen, allt för att uppleva vårt fasciasystem och diskutera vilken påverkan den har på oss.

En workshop som är öppen för alla men du bör ha viss erfarenhet av pilates, yoga eller annan funktionell träning för att kunna tillgodogöra dig denna dag.

Datum: Lördag den 5 mars kl. 12.00-15.30
Längd: 3, 5 h
Instruktör: Liselotte Reivén

Pris: 800 kr varav 100 kr går till UNHCR (Vi vill driva dessa workshops med fokus på att bidra till större frågor än bara oss själva. Därför känns det rätt att en del av priset går till globalt hjälparbete) 

Fascia Flow grön

WORKSHOP Fascia Flow Part 2

En workshop för dig som gått del 1 och vill fortsätta röra dig utifrån fasciastrukturen. Vi lägger större delen av tiden på rörelser som är inspirerade av dans, yoga och garuda men utifrån ett personligt granskande och utforskande. Vi söker oss bort från tänkta och gamla rörelsemönster och är istället nyfikna på det okända och det som ger nya impulser i kropp och sinne.

Datum: Lördag den 12 mars kl. 12.00-14.00
Längd: 2 h
Instruktör: Liselotte Reivén

Pris: 500 kr

Om Liselotte:

“För mig har vår kropps fascia blivit något jag hyser stor respekt för. Dess funktion i kroppen är enastående och den har, liksom det mesta i vår konstruktion, en otrolig intelligens. Vi har alla fötts med en kropp och vi kan välja att lära oss förstå dess språk, eller bara ta den för givet. Kroppen ger oss ofta tydliga signaler om vad som inte stämmer, men vi är inte alltid så bra på att lyssna.

Som kroppsterapeut och tränare är jag alltid nyfiken på vad kroppen vill säga. Hur kan vi ge en bra release i behandlingen, vilka rörelser stärker och balanserar, hur mår kunden mentalt, är maten rätt för just denna personen osv. Ta in så många aspekter som möjligt för att hitta tydligaste vägen till bättre hälsa. Det är viktigt att komma ihåg att kroppen har en självläkande kraft, den vill inget hellre än att må bra och vara hel. Om vi ger den bästa möjliga miljö, så sköter den mycket själv. “

liselott

Anmälan till workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg. 

Vid frågor angående workshopsen är du varmt välkomna att kontakta Liselotte Reivén på 0763-946300 eller info@movementcenter.se