Kursstart nästa vecka – för dig som vill gå på djupet

kurserbjudande pilatescomplete

Fördjupa dina kunskaper och få ny inspiration på någon av våra kurser eller workshops. På Pilates Complete erbjuder vi ibland annat GravidPilates/yoga, MammaBebisträning, Matwork, Yogawings och Garuda.

Våra kurser är öppna för alla och du kan delta utan att vara Pilates Complete-medlem.

Anmälan till kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

 Förmiddagsklubben 60+ NYHET!

lena

Pilates för dig som är mitt i livet 60+!

Den här kursen passar dig dig som är en aktiv kvinna, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade.
Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna. Fokus ligger på att träna upp din styrka och stabilitet på ett effektivt men ändå skonsamt sätt.
Tillsammans med dina kursvänner kan du njuta av en kopp te och frukt i vår fina lounge efter träningen. Instruktör är Lena Sollerman som själv tränat pilates i över 5 år och sett vilka underverk träningen gjort med hennes egen kropp.

Kursstart: V 4 Måndag 25 januari kl. 10.00
Längd: 8 tillfällen á 55 min
Instruktör: Lena Sollerman

Pris: 2250 kr

 

Yogawings Restorative

yogawings

Flygande yoga! Under åtta veckor kommer vi att utforska svävande asanas med fokus på avslappning och vila, d.v. s. restorativa övningar. Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning. Yogawings erbjuder en trygghet att vara i positioner som kanske inte är möjliga för dig annars. Ta din yoga till helt nya höjder med denna sköna, avstressande och givande träningsform!

Kursstart: V 4 Tisdag 26 januari kl. 18.15.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Milla Floryd

Pris: 2250 kr

 

 Gravidyoga NYHET!

gravidpilates pilates complete

På vår Gravidyogakurs tränar vi efter specialanpassade asanas och avslappningsövningar som förbereder dig såväl fysiskt som mentalt inför graviditeten och kommande förlossning. Gravidyogan ger dig tillfälle att knyta an till bebisen i din mage samt ger dig verktyg för att stressa av och fylla på med ny energi.

Kursstart: V 4 Tisdag 26 januari kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Marta Barbu

Pris: 2250 kr

Denna kurs går utmärkt att kombinera med Gravidpilates-kursen.

 

 MammaBebis Yoga NYHET! 

_MG_2773

Mammabebisyoga för dig och ditt barn där fokus ligger på stärkande asanas för nyblivna mammor. Du praktiserar yoga tillsammans med din bebis och ni får en fin stund med närhet. Här får du och ditt barn tid och möjlighet att bara vara tillsammans. Förutom fysiska asanas som kan hjälpa dig att bygga upp kroppen efter graviditeten, praktiserar vi också andnings- och avspänningsövningar som du kan ta hjälp utav under sömnlösa nätter!   

Kursstart: V 4 Onsdag 27 januari kl. 10.30
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Marta Barbu

Pris: 2250 kr

Denna kurs går utmärkt att kombinera med MammaBebis Pilates.

 

Pilates Matwork Nybörjarkurs

towel

I denna kurs vänder vi oss främst till dig som är nybörjare eller aldrig har provat pilates. En perfekt kurs för dig som är nyfiken på vad pilates kan ge och som vill lära dig grundläggande pilatesteknik lugnt och metodiskt. Vi går igenom STOTT PILATES uppvärmning samt essential- samt intermediateövningar. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning. Vi använder den egna kroppen som redskap och provar på småredskap som flexband och fitnesscircle.

Kursstart: V 4 Onsdag 27 januari kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linnea Carling

Pris: 2250 kr

 

Gravidpilates

gravidpilates pilates complete

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på. Under förlossningen behöver du kraft och det är också viktigt att kunna slappna av ordentligt. Med GravidPilates får du båda delarna. Att träna Pilates kan också hjälpa dig att snabbare komma tillbaka till din vanliga kropp efter födseln.

Kursstart: V 4 Torsdag 28 januari kl. 18.15
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linnea Carling

Pris: 2250 kr

FULLBOKAD!

Mindfulness grundkurs NYHET!   

2015.10 - 39. pilates complete bildbyrån samantha lutar sig bak i soffan

En unik kurs om fyra tillfällen som på ett inspirerande sätt ger dig en god grund och hjälper dig att komma igång med din egen Mindfulnessträning. Kurstillfällena varvar övningar i Mindfulness med teori och givande diskussioner. Mellan träffarna övar du på egen hand med hjälp av kursmaterialet och tar med dig eventuella tankar, frågor och funderingar till träffarna. På så sätt befästs nya synvinklar och värderingar –tankegrunder till ett lyckligare levande.

Om Mindfulness: Mindfulness är läran om att vara medvetet närvarande. Hur du kommer bort från onödig stress, oro och lönlöst grubblande över det som har hänt och det som kanske kommer att hända. Träning i medveten närvaro ökar vår förmåga att vara närvarande i det som sker just i denna stund. Närvarande med våra tankar, känslor, kroppsliga förnimmelser och sinnen. Träningen förbättrar också vår förmåga att uppmärksamma det som sker i vår omgivning och hjälper oss att reagera och svara adekvat, med medkänsla och klarsynthet. Vi får även ett förbättrat fokus, vilket bidrar till ökad produktivitet, prestation och kreativitet. Avslutningsvis så stärker träning i mindfulness vårt immunförsvar, möjliggör en effektivare återhämtning och bidrar till en bättre balans, lycka och harmoni i livet.

Kursstart: V 6, Torsdag 11 februari  kl. 19.15 (kurstillfällen 11/2, 25/2, 3/3, 17/3)
Längd: 4 tillfällen á 90 min.
Instruktör: Karolina Ekman

Pris: 2500 kr + kursmaterial 245 kr

 

MammaBebis Pilates (inkl. Mammamage- föreläsning)

2014.08 - vegafoto - pilates complete - mammabebis

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Vid första kurstillfället medverkar även Mammamage-tränaren och leg. naprapaten Sofia Lamotte med sin expertis kring magmuskeldelning/delad rectus.

”Under graviditet och efter förlossning förändras kroppen. Jag arbetar med att informera om vad som händer i kroppen under en graviditet och efteråt. Det är viktigt att man tränar på rätt sätt för att undvika framtida smärtor och få kontroll inifrån och ut. Jag hjälper till att hitta rätt aktivitet i den djupa muskulaturen så att man får kontroll och kan övergå i den träning man önskar. ” – Sofia

Boka vår MammaBebis-kurs och ta del av den perfekta kombinationen av pilates och mammamage-rådgivning!

Kursstart: V 4 Fredag 29 januari kl. 10.30
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör:  Marta Barbu samt Sofia Lamotte (mammamageinstruktör)

Pris: 2250 kr

Denna kurs går utmärkt att kombinera med MammaBebis Yoga.

 

 

Global Yoga Kids och Global Yoga Teens NYHET!

 

GlobalYoga-logo-stacked

 

 

På Global Yoga Kids/Teens-kurserna fokuserar vi på glädje, rörelse, lek och kreativitet. Barnen lär sig enkla verktyg som de kan använda sig av för att själva hitta lugn och harmoni i vardagen. Syftet är att stärka barnens motorik och koordination, samt att ge självkänsla, kroppskännedom och rörelseglädje. Att bli sedd, berörd och att få röra sig är för barn mycket viktiga behov. Yoga hjälper barn att må bra i kropp och sinne, bli mer medvetna om sina känslor, få bättre självförtroende och hitta lugn och koncentration.

Fördelar med Global Yoga Kids:

  • ett underbart sätt att röra sig
  • man blir stark och smidig och ger lederna maximal rörlighet
  • man får bättre hållning
  • kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga ökar
  • självkänsla byggs upp
  • yoga är ingen tävling
  • barnyoga är roligt och barnens fantasi blir stimulerad
  • utan prestation,
  • möjlighet att lyckas.
  • ger vila och kraft, i både kropp och sinne.

Kursstart: V 3, Söndag 24 januari, V.3-11 (ej v.7)

5-8 år kl. 09.00

9-12 år kl. 10.00

13-16 år kl. 11.00

Längd: 8 tillfällen á 45 min.
Instruktör: Marta Barbu

Pris: 1800 kr

I samband med ditt barns träning har du som förälder möjlighet att boka din egen Global Yoga-träning under två tillfällen.

Längd: 2 tillfällen á 45 min. (6 mars samt 13 mars )
Instruktör: Sofia Löfstaf

Pris: 550 kr för två tillfällen

 

Garuda Dhara NYHET!  

dhara

Garuda kan tränas på många olika sätt och på den här kursen utövar vi Garuda Dhara dvs Garudaträning sittande på stol. Garuda Dhara är ett skönt sätt att träna hela kroppen och alla dess riktningar och linjer på ett förenklat sätt. Resultaten man får av Garuda är slående! Ökad styrka, flexibilitet, kordination och uthållighet med en känsla av lätthet och välmående. Garuda erbjuder både kardiovaskulär träning med djupt mentalt fokus och ett av målen är att hitta avslappning i rörelsen. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

Kursstart: V 4, Söndag 31 januari, Söndagar kl. 18.30
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Liv Örnefors

Pris: 2250 kr

 

 

Foto: Vegafoto