Pilates Complete Nyhetsbrev Oktober 2015

 Towel

Hej höst!

Oj, vilken kickstart vi har haft denna höst! I början av september besökte vi Inspire Convention Denmark i Köpenhamn där Jasmin och Linda höll klasser i Pilates med Mini Stability Boll och Flexband samt inspirerade i olika Reformerklasser.Vi gjorde också studiebesök på ett flertal pilates- och träningsstudios i Köpenhamn och ser vi att vi ligger i framkant med våra varierande pilates, garuda och barreklasser! Under hösten har vi även passat på att förkovra oss i mer Garudateknik på barre med James D´Silva samt gått på Global Yoga Yin-utbildning. Några av våra instruktörer har också vidareutbildat sig för välrenommerade pilateslärare som Kathy Corey i pilates med specialredskap och Carolyne Anthony i Pre- och Postnatalpilates specialist utbildning. Andra läser fysioterapi på heltid vid sidan om instruktörsrollen. Vi har också hunnit med att spela in nya filmer för Yogobe med postnatal, foamroller och duotema. Dessa kommer upp inom kort!

Vi fortsätter med våra medlemsevent varje månad, i september var Marie från Happy M Kitchen hos oss och pratade om hur man optimerar sin träning med rätt sorts mat och i oktober bjuder vi på avslappning och meditation med Marta Barbu.

Så länge höstsolen skiner tränar vi fortfarande utomhus på någon av våra terrasser både på klasser och PT, ta med överdragskläder och njut av det friska vädret tilsammans med oss några veckor till.

Läs det här brevet noggrannt, det innehåller fina event, många spännande nyheter och fantastiska träningsmöjligheter med Team Pilates Complete hela hösten!

18 okt  2015 flyer

Pilates- & YogaMarathon 18 oktober

Till förmån för Bröstcancerfonden bjuder Pilates Complete, Yogobe och BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, in till en hel dag fylld med yoga- och pilatesklasser.

Kom och träna yoga, pilates och garuda med oss och våra instruktörer för att hjälpa oss samla in pengar till Bröstcancerfonden! Alla klasser är gratis. Alla instruktörer ställer upp gratis och deltagarna lämnar en frivillig donation som oavkortat skänks till Bröstcancerfonden.

Låt oss tillsammans öppna våra hjärtan och bidra till kampen mot bröstcancer samtidigt som vi visar vårt stöd till dem som drabbats och deras anhöriga.

Schema: Söndag 18 oktober kl. 08.00-18.30

08.00 Global Yoga 75 min Sofia Löfstaf

09.30 Garuda 75 min Jasmin Salhi Fullbokat!

11.00 Pilates för bröstcancer rehab 60 min Linda Erlandsson

12.15 Funktionell Pilates 60 min Therese Kellin

13.30 Avslappning/ meditation 75 min Marta Barbu Få platser kvar!

15.00 Rehabyoga för bröstcancer 60 min Åsa Lindau

16.15 STOTT PILATES matwork 60 min Linnea Carling Få platser kvar!

17.30 Vinyasa Yoga Flow 60 min Helena Olsson Fullbokat!

Bokning av klass sker till info@pilatescomplete.se med namn, e-postadress samt telefonnr.

Klasserna är gratis och du donerar vad du vill och kan innan eller efter klassen – ta med kontanter!​

woodstock crop

Höstnytt i shopen

Under oktober månad fortsätter vi att sälja väl utvalda träningskläder i skönaste materialen från fantastiska och kvalitativa Lululemon! Som enda återförsäljare i Göteborg välkomnar vi dig varmt till oss för att köpa din Lululemon-outfit!

Dessutom sprakar shopen av färg och mönster hela oktober då vi även erbjuder ett nytt märke vid namn FitFit Active. De fräcka och mångfacitterade tightsen med den livfulla designen erbjuder en kontrast till den typiska helsvarta träningsklädseln. FitFit Active skiljer sig dessutom från mängden traditionella träningsmärken genom dess följsamma, mjuka, och samtidigt färgbeständig, andningsbara och snabbtorkande material. Varje kollektion tillverkas i begränsad upplaga och vi på Pilates Complete är just nu enda återförsäljare i Sverige!

yogawings

Kursstart v44 Pilates, Yoga, Yogawings, Gravid- och MammaBebis-pilates

Yogawings Restorative Kurs för dig som vill utforska svävande asanas i yogagunga med fokus på avslappning och vila dvs.restorativa övningar. Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning.

Global Yoga Kurs för dig som vill lära dig mer om yoga. Vi jobbar i lugnt tempo, där vi blandar teori och praktik.  Vi går igenom andning, grundläggande positioner samt hur du kan göra dem mer eller mindre avancerade.  Kursen passar dig som är nybörjare, men även dig som har yogat innan, men vill lära dig mer.

Gravidpilates Kurs för dig som vill träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Fokus ligger på lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen.

MammaBebis Kurs för dig som är nybliven mamma och som vill bygga upp din kropp igen efter graviditeten. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund.

Pilates Matwork Kurs för dig som är nybörjare eller aldrig har provat pilates. För dig som vill lära dig grundläggande pilatesteknik. Vi går igenom STOTT PILATES uppvärmning samt essential- samt intermediateövningar. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

För mer info om tider etc besök vår kurssida.

Anmälan till kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

Body Complete-logo (1)

Boka behandling på Pilates Complete

Stel nacke? Ömma axlar? Känns semestern långt bort och spänningshuvudvärken är tillbaka? Då är det kanske dags att ta hand om din kropp och unna dig en behandling!

I vårt fina behandlingsrum huserar numer tre terapeuter; Kristina Hagberg – osteopat, Philip Bergmann – manuell terapeut från Body Complete  och Emma Cowan- massageterapeut.

Under oktober har Body Complete ett särskilt öppningserbjudande för både nya och trogna kunder. Välj mellan 55 min. Klassisk Massage eller Manuell Terapi för endast 400 kr. Boka din behandling här!

NYHET! Massage på lördagar. From mitten av oktober finns massageterapeut Emma Cowan på plats och ger massagebehandlingar. Boka din tid via info@pilatescomplete.se

_MG_2773

Workshop i Mindfulness söndag 1/11

Bli lyckligare med Mindfulness

Forskning visar entydiga resultat på att träning i Mindfulness ger ökad livskvalitet och lycka, samt förbättrad förmåga att hantera vardagens svårigheter, bidrar till ökat fokus, produktivitet och lönsamhet, minskad upplevelse av stress och effektivare immunförsvar. Nyfiken på hur det går till? Investera i din hälsa genom att gå en workshop i Mindfulness så får du veta.

Karolina Ekman, Mindfulnesscenter-certifierad instruktör och leg. Sjukgymnast, blandar de senaste forskningsresultaten, stressfysiologi och mer djupgående information om Mindfulness med övningar och mer praktisk information om tillämpning av Mindfulness i en tre timmars workshop som du kommer önska att du gått för länge sedan.

”Mindfulness är ett så tacksamt område, samtidigt ett så självklart redskap för oss. Och tur är väl det med tanke på hur vårt samhälle ser ut idag och att tidspressen, kraven samt den stress de flesta av oss möter i vår vardag bara verkar öka”, säger Karolina med ödmjukhet inför det område hon valt att specialisera sig inom.

I workshopen lärs ett flertal Mindfulness-övningar ut, liksom många tekniker kring förhållningssätt till såväl vardagens- som extraordinära prövningar. Givande diskussioner och aktivt deltagande är en självklar del, vilket på ett naturligt och befästande sätt bidrar till att generera självinsikter och nya synvinklar.

Datum: Söndag 1/11 kl. 10.00-13.00
Längd: 3 h
Instruktör: Karolina Ekman
Pris: 750 kr

Boka dig här

smoothies2

Detoxa med Pilates Complete och Happy M Kitchen i November

I början av november kommer vi på Pilates Complete i samarbete med Happy M Kitchen erbjuda en tre veckor lång detox kallad “Happy Healthy Restart Detox”

Happy M Kitchen har med sin passion för mat och välbefinnande studerat sambanden mellan det vi äter och hur vi mår, i teori och praktik. Med lång erfarenhet av mat och hälsa från olika verksamheter vill de inspirera till förändring och sätta en ny mat- och hälsotrend i Sverige.

Under tre veckor kommer du att äta god, mättande och ren mat där så mycket som möjligt är ekologiskt. Vitt mjöl, raffinerat socker och mejeriprodukter tillhör de ingredienser vi har sorterat bort. Det mesta är glutenfritt.

Är du nyfiken och vill veta mer? Kontakta oss här för mer info!

garuda-II-flyer-pilates_complete-bw

SAVE THE DATE!

Äntligen kan vi släppa datumen för Garuda Inspiration Days 2016!

Tillsammans med Magnus Ringberg arrangerar vi för fjärde året i rad garudahelgen med stort G! 19-20 mars 2016 kommer James D´Silva tillbaka till Göteborg och undervisar i sin unika teknik: Garuda.

Den 19 mars –  Garuda Workshop Day på Pilates Complete

Den 20 mars – Garuda Inspiration Day på Clarion Hotel Post

Mer information kommer inom kort.

Foto:

Vegafoto,Happy M Kitchen, Body Complete, FitFIt Active, Pilates Complete, Yogobe, Björn-Eric.