Gravidpilates och MammaBebispilates – nya kursstarter v 44

Pilates innan och efter graviditeten är en fantastisk träningsform!

Under en graviditet är det viktigare än någonsin att placera sin kropp rätt och i största möjliga mån behålla en naturlig placering av ryggrad, bäcken och bröstkorg. Pilates är perfekt att träna under graviditeten, det kan få dig att känna dig starkare, smidigare och lättare i kroppen hela vägen fram till förlossningen.

I STOTT PILATES fokuserar man på andningen, bäckenets placering, bröstkorgens placering, skuldrans rörelse och stabilisering samt huvudets och nackens placering. Exakt det som behövs när kroppen stegvis förändras!

Pilates stabiliserar och minskar smärta
Under senare delen av graviditeten tillkommer många kilon på normalvikten vilket gör att leder och ligament belastas extra mycket. I Pilates tränar man den stabiliserande hållningsmuskulaturen som ligger närmast skelettet. Är dessa muskler starka kan de hjälpa till att hålla leder på plats och minska smärta vid ex. foglossning.

Små saker kan göra stor skillnad
Kroppsmedvetenhet är en stor del av Pilatesträningen. På kursen kan du lära dig förstå hur väldigt små skillnader i muskelarbete och hållning kan göra en enorm skillnad för hur effektiv din träning verkligen blir -resultaten kommer mycket snabbare!

Anpassningsbara övningar är viktigt för gravida
Pilatestekniken har dessutom den stora fördelen att alla övningar som vanligtvis utförs liggande även kan utföras sittande på boll eller stående.

Gravidpilates i 9 månader
Vår Gravidpilates-kurs ger dig roliga och sköna Gravidpilatesövningar som tar hänsyn till de förändringar som sker i kroppen under en graviditet, och som får dig att känna dig starkare, smidigare och lättare i kroppen hela vägen fram till förlossningen!

 

gravid bolloband

Gravidpilates

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på. Under förlossningen behöver du kraft och det är också viktigt att kunna slappna av ordentligt. Med GravidPilates får du båda delarna. Att träna Pilates kan också hjälpa dig att snabbare komma tillbaka till din vanliga kropp efter födseln.

Datum: Kursstart v. 44 Onsdag 28/10 kl. 19.15.
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Therese Kellin
Pris: 2250 kr

 

2014.08 - vegafoto - pilates complete - mammabebis

Efter en graviditet kan det ibland vara svårt att ”känna kroppen” igen och då kan pilatesträning vara ett bra att sätt att komma igång på. Under graviditet och amning utsöndrar kroppen hormonet relaxin som ökar ledrörligheten, särskilt i bäckenet. Pilates stärker musklerna som håller lederna på plats, och ökar därmed stabiliteten i lederna. Pilatesträning i sig är exceptionell med sin noggrannhet och sitt fokus på kroppsmedvetenhet vilket gör att du får snabba resultat av träningen och känner märkbar skillnad redan efter några få gånger. Du kan genom pilatestekniken i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Pilatesträningen hjälper också till att hitta bäckenbottenstöd och att stabilisera ländrygg,korsrygg och höft.

Genom pilatesträning får du en starkare,smidigare och mer välbalanserad kropp.

Vi på Pilates Complete har specialanpassade kurser just för nyblivna mammor. Mer om den kan du läsa nedan.

MammaBebis Pilates

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Datum: Kursstart v. 44 Torsdag 29/10 kl. 10.30
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linda Erlandsson
Pris: 2250 kr

Vid första kurstillfället medverkar även Mammamage-tränaren och leg. naprapaten Sofia Lamotte med sin expertis kring magmuskeldelning/delad rectus.

”Under graviditet och efter förlossning förändras kroppen. Jag arbetar med att informera om vad som händer i kroppen under en graviditet och efteråt. Det är viktigt att man tränar på rätt sätt för att undvika framtida smärtor och få kontroll inifrån och ut. Jag hjälper till att hitta rätt aktivitet i den djupa muskulaturen så att man får kontroll och kan övergå i den träning man önskar. ” – Sofia

Boka vår MammaBebis-kurs och ta del av den perfekta kombinationen av pilates och mammamage-rådgivning!

Anmälan till kurs eller workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

Foto: Vegafoto