Ett ostron om dagen!

Igår kväll hade vi äran att ha Elisabeth Larsson och Anders Berglund hos oss på Pilates Complete för att berätta om deras passion för svenska ostron!

Elisabeth Larsson som är en av initiativtagarna till boken “Svenska ostron – havets juveler” berättade om hur ostron hanteras från fiske till fiskhandlare. Ex lärde vi oss att ostronen testas varje vecka via nio olika myndigheter. Vi fick lära oss att ett ostron innehåller i stort sett alla vitaminer samt  även en dagsdos av zink och selen som kroppen bara kan tillgodogöra sig genom mat. Anders demonstrerade också hur ostron skall öppnas och vi fick alla smaka franska och svenska ostron. Ostron kan ätas på många sätt!  Vi provade förutom att äta dem naturella även ostronsmoothie och grön shot med ostron samt ostronsoppa!

[vimeo video_id=”128422166″ width=”400″ height=”300″ title=”Yes” byline=”Yes” portrait=”Yes” autoplay=”No” loop=”No” color=”00adef”]

 

Tack till alla som deltog under Ostronkvällen och ett stort tack till Elisabeth, Håkan, Anders, Fredrik och Carina som höll i den fantastiska presentationen! Vi komer absolut äta fler ostron framöver!

Tack till Vegafoto för Iphone video från kvällen!