Pilates Complete Nyhetsbrev Maj 2015

Senaste nytt från Pilates Complete!

Sköna maj är här! Maj månad bär med sig en hel del spännande event, workshops och nyheter men innan vi delar med oss av dem till dig vill vi berätta om allt fint som hände på Pilates Complete under april!

Vi blev först och främst galet roade av Anna Mannheimer och Peter Apelgren när det lyckliga paret besökte oss och delade med sig av sina bästa tips för ett långt och lyckligt liv tillsammans! Skratt, parpilates och högläsning från Annas senaste bok ” Mitt liv som gift” var definitivt en av månadens höjdpunkter! Workshopen Total Garuda med Magnus Ringberg gav oss en komplett garudaträning för en öppen och stark kropp där Magnus än en gång visade varför han rankas som en av världens allra främsta instruktörer! Tydligt, flödande och väldigt välgörande…. Tack Magnus!

Lekfullheten och träningsglädjen har fullkomligt exploderat på studion de senaste veckorna och kring Jailton Carneiro bubblar det just nu som mest! På Instagram glänser han med sina Acroreformer-övningar och på workshopen Cirkusakrobatik för vuxna fick vi alla klättra, balansera och jonglera som riktiga cirkusartister. Det fanns ingen hejd på stoltheten bland deltagarna när Jailton guidade oss till att utföra konster vi aldrig trodde var möjliga…

Yoga Games har precis genomförts på Svenska Mässan, som alltid samlades magiska lärare från världens alla hörn och som vanligt fylldes vi med känslan att allt är möjligt! Vi söker alltid ny kunskap för att kunna förmedla det allra bästa till dig när du kommer till Pilates Complete. Vår förhoppning är att du fortsätter inspireras och glädjas tillsammans med oss! Här har vi samlat allt som händer hos oss just nu, vad sägs ex. om Ostronevent i hälsans tecken och en djupgående yogaworkshop med nyss hemflyttade LA-instruktören Camilla Bergström? Äntligen kan vi också ge er all information om sommarens bästa energi-injektion – Pilates Complete Summerboost! Missa inte att läsa om detta och mycket mer i nyhetsbrevet nedan.

Varmaste,

Jasmin & Linda tillsammans med hela Team Pilates Complete

 

 

Pilates foamroller

Vårens sista kurser startar nu!

Kvalitet och kunskap är ledorden på våra kurser. Instruktörerna planerar kurserna noggrant och bygger på övningarna vecka för vecka så att du ska få bästa möjliga resultat av din träning. Samma grupp träffas varje vecka och förutom en fantastisk träning får nya också nya träningskompisar!

Pilates Matwork Nybörjarkurs

Vi ger en nybörjarurs i pilatestekniken där vi går igenom STOTT PILATES essentialövningar samt arbetar med redskap som flexband och fitnesscircle för att ytterligare utmana och stärka kroppen Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Datum: Kursstart 6 maj 2015. Platser kvar! Onsdagar kl. 19.30
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Linnea Carling
Pris: 2250 kr

Mamma+Bebis

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Datum: Kursstart 6 maj, 2015. Platser kvar! Onsdagar kl. 10.30
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Jasmin Salhi
Pris: 2250 kr

YogaWings Restorative

Flygande yoga! Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning.

Flyt bort på ett viktlöst moln av restoration och avspänning. Unna dig själv det stöd du behöver och förtjänar så att värk i höfter, rygg och axlar kan rinna av dig som vatten från en gås. Lösgör din kropp från gravitationen och finn avslappning för trötta och spända muskler och leder. Det här kommer vara de snabbast flygande timmarna du någonsin upplevt på Pilates Complete. Varje gång en klass slutar kommer det kännas som den just börjat.

Datum: Kursstart 18 maj Måndagar kl.17.00
Längd: 6 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Milla Floryd
Pris: 1690 kr

GravidPilates

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger upp kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på. Under förlossningen behöver du kraft och det är också viktigt att kunna slappna av ordentligt. Med GravidPilates får du båda delarna. Att träna Pilates kan också hjälpa dig att snabbare komma tillbaka till din vanliga kropp efter födseln.

Datum: Kursstart 21 maj 2015. Torsdagar kl.17.00
Längd: 6 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Martina Edström
Pris: 1690 kr

Bokning av kurs sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

 

ostron

Ostronkväll – Vi bjuder in till en unik Ostronkväll på Pilates Complete!

Kom och hör en sann kärleksförklaring till bohusläns vackraste juveler! Lär dig känna skillnaden mellan franskt och ett svenskt ostron och njut av en saltstänkt kväll tillsammans med oss.

Elisabeth Larsson är en av initiativtagarna till boken “Svenska ostron – havets juveler” och hon kommer under kvällen att dela med sig av sin passion för just svenska ostron. Visste du vilket otroligt arbete som utförs för att vi ska kunna avnjuta de små delikatesserna, eller vilken hälsobomb ett ostron faktiskt är? Tillsammans med Elisabeth finns också Anders Berglund på plats för att demonstrera hur man på bästa sätt öppnar sina ostron. Perfekt inför sommarens tillställningar!

Eventet innehåller en kortare föreläsning om arbetet att skapa en bok, demonstration av ostronöppning, provsmakning av ostron och annan ostronrätt/shot.

Datum: 20 maj kl 19.30-21.00
Pris: 150 kr

Bokning; info@pilatescomplete.se senast 14 maj Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats.

 

 

Yoga för löpare! Yogaspring, Yoga for runners och pilatesstretch på Vårruset – våren är verkligen löparnas årstid!

Överallt ser man dem när de laddar upp inför Göteborgsvarvet, Vårruset, Midnattsloppet, och olika halv- och helmaror. Vårruset är först ut den 11 maj och då finns Linda & Jasmin på plats på scenen och ger alla deltagare en skön yoga- och pilatesstretch efter loppet kl. 20.00, hoppas att vi ses där! I ett fint samarbete med Yogobe boostar vi er, alla löpare, till att också träna rörlighetsträning för bättre resultat i spåren. ViaYogobes blogg kan du få tips, läsa artiklar mm för bästa löpträningen i sommar!

Du kan också träna med oss på Instagram!

Under hela maj finns Johanna Andersson, Linda Erlandsson och andra Global Yogis närvarande på Instagram. Varje dag lägger vi upp ett inlägg med dagens yogaposition inriktad för löpare, vi ger er instruktioner samt intentionen för dagen. Du hittar oss genom att följa @global_yoga  Vi vill inspirera dig att praktisera yoga varje dag under Maj månad, om så endast för fem andetag. Låt oss följa dig på din resa genom att använda #yogaspring när du lägger upp din yogaposition. För varje #yogaspring donerar Global Yoga, Yogobe, Yogagames, och Vivobarefootsweden 1krona till UNICEF. 
 Of the mat into the world!

 

sommarkurser 2015 pilates complete

Summer boost – Pilates Completes sommarkurser

Sommarens bästa träningsinjektion får du med Pilates Complete Summerboost! Vi har satt ihop det bästa vi har på studion, våra favoritklasser, instruktörer och teman. Alla kurser sträcker sig över fyra dagar, måndag till torsdag och är skapade för att du ska få träna med glädje, variation och lekfullhet för bästa möjliga effekt.

Garuda v. 27

Vi ger dig fyra djupgående dagar med garuda på stol och rulle. Garudaträningen är en kombination av pilates, yoga och dans som förbättrar koordination och smidighet i kombination med stretch och massage av kroppens fascia. De första dagarna går vi igenom förenklade övningar för att du ska hitta avslappning i rörelsen. Därefter tränar vi igenom samma sekvenser i ett skönt flödande tempo för en ökad flexibilitet.

Datum: 29 juni-2 juli, kl.19.15 – 20.30
Instruktör: Jasmin Salhi & Linda Erlandsson
Pris: 1500 kr

Pilates v. 28

Detta är sommarens pilatesboost nr 1 där vi ger er härliga klasser med utmanande corepower-övningar och varierande pilateskombinationer! Dag 1 Wake up wobblies, Dag 2 Matwork flow, Dag 3 Stretch flex & towel Dag 4 Complete Barre

Datum: 6-9 juli, kl.19.15 – 20.30
Instruktör: Jasmin Salhi & Jailton Carneiro & Linnea Carling
Pris: 1500 kr

Playful Yoga  v. 29

Lekfull och dynamisk Yoga kurs för dig som vill bli starkare, mer balanserad och rörlig. 360°  innebär betyder att du får jobba i obegränsade plan med styrka, rörlighet och balans. Stående och sittande positioner, förflyttningar och twistar utmanar din kropp, koordination och ditt nervsystem. En härlig fusion av klassiska yoga element som fokus och närvaro kombinerat med fysiska utmaningar som arm, huvud och handbalanser.

Datum: 13-16 juli, kl 19.15-20.30
Instruktör: Elaine Rydberg
Pris: 1500 kr

Pilacro duoboll v. 32

Cirkusakrobatik och perfekt pilatesteknik blir ett i denna spännande workshop! Instruktörerna Linda & Jailton undervisar och blandar sina respektive tekniker för att du skall få en utmanande och framförallt väldigt rolig träningsupplevelse. Vi jobbar två och två på den stora pilatesbollen i balansmoment som kräver samarbete och full tillit till varandra.

Datum 3-6 augusti, kl. 19.15-20.30
Instruktör: Jailton Carneiro & Linda Erlandsson
Pris: 1500 kr

Yinyoga v. 33

Yin är en mjuk yoga och en möjlighet att logga ut från omvärlden och logga in i kroppen, sinnet och själen. Fokus ligger på rörlighet, avslappning och mental närvaro. Vi håller positionerna under flera minuter för att landa i skelett, bindväv, ligament, inre organ samt praktiserar medveten närvaro.  Yin är ett bra komplement till annan fysisk träning och är ett redskap för återhämtning och stresshantering.

Datum: 10-13 augusti, kl 19.15-20.30
Instruktör: Johanna Alvin & Sofia Löfstaf
Pris: 1500 kr

Yogawings v. 34

Flygande yoga! Att yoga i luften skapar både ett styrkeutvecklande motstånd och läkande avlastning. Samtidigt som du blir utmanad erbjuder YogaWings en trygghet att öva avancerade positioner som du kanske bara drömt om att prova. Ta din yoga till helt nya höjder med denna effektiva, utvecklande och roliga träningsform!

Datum: 17-20 augusti, kl.19.30-20.45
Instruktör: Milla Floryd
Pris: 1500 kr

Bokning av kurs sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

 

yin yoga pilates complete

Good Vibes Yin – en 2h yinyoga workshop med Johanna Alvin

En kväll med Johanna och mjuk yoga där du får en möjlighet att logga ut från omvärlden och logga in i kroppen, sinnet och själen. Fokus ligger på avslappning, mental närvaro och rörlighet. Du håller positionerna under flera minuter för att landa i skelett, bindväv, ligament och inre organ. Yin är ett bra komplement till annan fysisk träning och ett redskap för återhämtning och stresshantering.

Vi inleder med pranayama (andningsövning) och en kort introduktion till yin yogans syfte och effekter samt tips på positioner att göra hemma och avslutar med en skön avslappning i shavasana.

Datum: Onsdag 27 maj kl 19.15-21.15
Pris: 650kr

Bokning av workshop sker via 031-789 02 22 eller info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

Vegafoto pilates complete interiör

Öppettider i vår och sommar – Pilates Complete har stängt för helgdagar följande datum:

14-15 maj kristihimmel

24 maj pingstdagen

6 juni nationaldagen

19-20 juni midsommar

Ordinarie gruppträningsschema gäller tom fredag 26 juni, därefter reducerat sommarschema veckorna 27,28,29 samt 32,33,34,35.

Pilates Complete har sommarstängt under veckorna 30 och 31.

 

TrickyRight

NYHET! Yoga med Camilla Bergström. Vi är otroligt glada över att kunna presentera att en ny fantastisk yogalärare kommer till Pilates Complete i sommar och höst!

Camilla Bergström är nyss hemflyttad från USA där hon undervisat yoga i över 20 år. Nu kommer hon till oss med sin yoga, först genom en 3 h workshop i juni och därefter en längre yogakurs, My Core Essential, med inriktning på personlig utveckling som sträcker sig över hela höstterminen.

Dive deeper – Yogaworkshop 

– Styrka ger frihet! Vi vet ju att stress leder till spänningar i bland annat nacke och axlar, insomnia, oro, koncentrationssvårigheter och mycket annat…men visste du att genom att göra höftöppningar så lugnar du ner nervsystemet och kan därmed hantera stress på ett mer positivt sätt?

Hitta ett nytt perspektiv, en starkare passion och en djupare öppning av din kropp genom att utforska kraften i höfterna! Upptäck en djupare del av “the core” och få mer balans, frihet och harmoni i ditt liv. Under denna lekfulla yogaworkshop kommer du med ett starkt fokus töja ut gränserna fysiskt och mentalt på ett sätt du inte trodde var möjligt. Du finner ny styrka som leder till att du vågar omfamna dina rädslor och därmed frigöra dom.

Datum: 7 juni kl 12.00-15.00
Pris: 750 kr

Bokning av workshop sker via 031-789 02 22 ellerinfo@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer,e-postadress samt personnr. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

Foto: Vegafoto, Åsa Dahlgren, Camilla Bergström, Johanna Andersson