Pilates Complete Nyhetsbrev April 2015

En härlig, sprudlande energi och träningsglädje infinner sig just nu på Pilates Complete!  

A46A2697

Mars månad bjöd på många roliga event som föreläsningar i anatomi och träning med Therese Kellin. Vi fick också förkovra oss mer i vad osteopati och massageterapi är och varför de är ett perfekt komplement till träningen. Vi njöt också av två heldagar med James D´Silva och hans sköna träningsmetod Garuda och släppte på spänningar och begränsningar i workshopen Release the beast med Elaine Rydberg.

I april bjuder vi på ännu mer träning och inspiration! April månads nyhetsbrev är fullspäckat med workshops och event för både kropp och själ!

 

Månadens medlemsevent är Yogateknik med Johanna Alvin

johanna alvin pilates complete

“Vad betyder det egentligen att hitta längd i ryggen i nedåtgående hund? Vad pratar instruktören om när det ska skapas avstånd mellan axel och öron i kobran? Var ska det kännas?

Detta och mycket mer kommer vi att titta på under månadens medlemsevent. Var med på en teknikklass där Johanna Alvin ger dig grunderna i de yogapositioner som används mest under yogaklasserna. Mycket prat, skratt och hands on-justeringar präglar denna timma för att du ska få ut så mycket som möjligt av din yogapraktisering.

Välkommen torsdag 16 april kl. 17-18

Medlemseventet är gratis för alla Pilates Complete medlemmar. Bokning sker till info@pilatescomplete.se
OBS! Begränsat antal platser.

 

Välkommen till en 2 h workshop i Total Garuda!

magnus ringberg garuda pilates complete göteborg

Magnus blandar och ger av sin favoritrepertoar från Garudamatwork; Seated & Standing series ( rörelser på golvet) Garuda Chakra ( träning med stabiliseringsrulle) och Garuda Barre ( stående träning vid balettstång). Ta del av Magnus djupa kunskap om kroppen, inspireras av hans härliga energi och utvecklas i dina egna rörelser när han guidar dig genom Garudans flödande serier.

Datum: Lördag 18 april kl. 15.30-17.30

Pris: 750 kr

OBS! Begränsat antal platser!

Bokning av workshop sker via info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer, e-postadress samt personnummer. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

Cirkusakrobatik workshop – vuxen

hepp

Vi erbjuder en speciellt framtagen cirkusakrobatik-workshop för vuxna! Det du bara sett på cirkus tidigare får du nu lära dig på riktigt, allt från grundläggande tekniker till mer avancerade tricks. Workshopen inkluderar träning i trapets, tyg, rep, jonglering, slackline och akrobatik!  Instruktör är Jailton Carneiro som har varit nio år på turné med det fantastiska världskända kompaniet Cirque du Soleil.

Datum: Söndag 19 april 2015 kl.10.00- 12.00

Pris: 650 kr

Bokning av workshop sker via info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer, e-postadress samt personnummer. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

Cirkusakrobatik workshop – tonår

IMG_8288
Vi erbjuder en speciellt framtagen cirkusakrobatik-workshop för tonåringar! Det du bara sett på cirkus tidigare får du nu lära dig på riktigt, allt från grundläggande tekniker till mer avancerade tricks. Workshopen inkluderar träning i trapets, tyg, rep, jonglering, slackline och akrobatik!  Instruktör är Jailton Carneiro som har varit nio år på turné med det fantastiska världskända kompaniet Cirque du Soleil. Workshopen är anpassad för ungdomar 12-16 år.
Datum: Söndag 19 april kl. 13-15

Pris: 650 kr

Bokning av kurs eller workshop sker via info@pilatescomplete.se.Vänligen uppge namn, adress, telefonnummer, e-postadress samt personnummer. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail.
OBS! Anmälan görs av målsman, ansvarsintyg skickas i samband med bekräftelsen. Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

Hanna Lindblad tränar pilates för att bli bättre på scenen!

HAnna Lindblad tränar på pilates complete

För att bygga upp sin kropp efter hundratals föreställningar med samma musikal i Stockholm tränar hon pilates och garuda på Pilates Complete.  Läs om hur en av Sveriges bästa dansare och artister upplever pilatesträningen hos oss och missa inte att gå och se henne i Flasdance som spelas tom 4 april på The Theatre.

Hanna berättar:

” Jag upplever att pilatesträningen har gett mig ett starkare center, en aktiv kärna i kroppen som gör att jag får kontakt med mina muskler i alla rörelser jag gör.

Man märker att kroppen blir sliten när man gjort en show 140 ggr, nu när jag tränar PT med Linda har jag verkligen fått hjälp att hitta in i min djupaste muskelkorsett och jag känner att jag bär min kropp annorlunda i dansen. Pilatesträningen är absolut skadeförebyggande träning för mig som gör att jag kan fortsätta uppträda på högsta nivå, med mindre risk att skada mig, men sen är det så himla kul också! Man har aldrig en aning om vad Linda ska hitta på och träningen kan varieras otroligt mycket.

Det är hela tiden mycket information när man tränar pilates om när man ska aktivera musklerna och hur man ska placera kroppen, men det går samtidigt så långsamt att man hinner känna efter ordentligt. Pilates är som en upptäcktsfärd i kroppen och jag känner extremt tydligt var jag har min styrka och även var jag är mindre stark. Det är väldigt spännande och den perfekta komplementerande träningen till dansen, ingen prestige heller.

Jag upplever att träningen på Pilates Complete även ger mig en mental paus för jag fyller på depåerna både mentalt och fysiskt när jag kommer till studion. Jag blir 100 gånger bättre på scenen när jag tränar pilates!”

 

Stängda dagar

soffa

Pilates Complete har stängt under påskhelgen   med start från långfredag 2015-04-03 t. om annandag påsk 20165-04-06.

På valborgsmässoafton 2015-04-30 har studion öppet fram till kl16.00 och stängt fredag 1 maj.

Vi på Pilates Complete önskar alla en skön och glad påskhelg!

Passa på att träna pilates med oss på Yogobe.com. Prova exempelvis någon av våra klasser Pilates Basic- grundläggande pilatesprogram eller Pilates Core Strenght – styrkebaserat program med fokus på core.

Den bästa träningen är den som blir av.
Har du inte testat Yogobe ännu så ange kampanjkod PILATESCOMPLETE när du skapar ett konto och få dina första 14 dagar helt gratis.

 

Anna Mannheimer och Peter Apelgren gästar Pilates Complete! 

anna mannheimer peter apelgren pilates complete

Anna Mannheimer och Peter Apelgren gästar Pilates Complete Onsdagen 22 april kl. 19.30-21.00!

Välkommen till en fullspäckad kväll där Anna delar med sig av guldkorn från sin nya bok ”Mitt liv som gift” och berättar om hur man överlever en sorg och samtidigt lyckas skriva en bok med hjälp av pilates. Peter och Anna bjuder på snabbaste äktenskapstipsen och visar med hjälp av sina Personlig Tränare Jasmin Salhi och Linda Erlandsson de bästa parövningarna i pilates för ett långt och lyckligt liv tillsammans!

Varmt välkommen!

 

Yoga Tune Up® med Annelie Alexander 

YTU bollar

Ta chansen att prova på Yoga Tune Up®, en starkt växande träningsform i USA och Kanada. Yoga Tune Up® innehåller en kombination av självmassage/myofascial release,  yoga och andra funktionella övningar. Syftet är att återställa balans, förbättra styrka samt förebygga värk eller skador. Workshopen är en introduktion till Yoga Tune Up® och till självmassage med hjälp av YTU-bollar.

Annelie Alexander är i vanliga fall verksam söder som Stockholm. Hon har över 20 års erfarenhet av att arbeta med träning för individer och grupper. Annelie delar gärna med sig av sina anatomiska kunskaper i syfte att hjälpa andra att ”leva bättre i sina kroppar”.

Yoga Tune Up® uppskattas av både onda kontorsryggar, stela motionärer och vana yogis. Inga förkunskaper krävs!

Datum: Lördagen den 2/5 kl. 13.00–16.00

Pris: 750 kr

Bokning av workshop sker via info@pilatescomplete.se. Vänligen uppge namn, adress, personnr ,telefonnummer samt e-postadress. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via e-post. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser och workshops och återbetalning sker endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

 

Nya kursstarter från v 19

Pilates foamroller

I början av maj startar tredje omgången av våra poulära kurser i Pilates Matwork, MammaBebispilates, Gravidpilates  och Yogawings.

Boka dig redan nu! Läs mer om vårt kursutbud här!

 

Foto: Ronjoy Gogoi, Pilates Complete, Vegafoto och Yoga tune up.