Hanna Lindblad tränar pilates för att bli bättre på scenen!

Hanna Lindblad spelar huvudrollen Alex i musikalen Flashdance som går för fulla hus i Göteborg just nu!

hanna flashdance

För att bygga upp sin kropp efter hundratals föreställningar med samma musikal i Stockholm tränar hon pilates och garuda på Pilates Complete.  Läs om hur en av Sveriges bästa dansare och artister upplever pilatesträningen hos oss och missa inte att gå och se henne i Flasdance som spelas tom 4 april på The Theatre.

hanna flashdance

Hanna berättar:

” Jag upplever att pilatesträningen har gett mig ett starkare center, en aktiv kärna i kroppen som gör att jag får kontakt med mina muskler i alla rörelser jag gör. 

Man märker att kroppen blir sliten när man gjort en show 140 ggr, nu när jag tränar PT med Linda har jag verkligen fått hjälp att hitta in i min djupaste muskelkorsett och jag känner att jag bär min kropp annorlunda i dansen. Pilatesträningen är absolut skadeförebyggande träning för mig som gör att jag kan fortsätta uppträda på högsta nivå, med mindre risk att skada mig, men sen är det så himla kul också! Man har aldrig en aning om vad Linda ska hitta på och träningen kan varieras otroligt mycket. 

Det är hela tiden mycket information när man tränar pilates om när man ska aktivera musklerna och hur man ska placera kroppen, men det går samtidigt så långsamt att man hinner känna efter ordentligt. Pilates är som en upptäcktsfärd i kroppen och jag känner extremt tydligt var jag har min styrka och även var jag är mindre stark. Det är väldigt spännande och den perfekta komplementerande träningen till dansen, ingen prestige heller. 

Jag upplever att träningen på Pilates Complete även ger mig en mental paus för jag fyller på depåerna både mentalt och fysiskt när jag kommer till studion. Jag blir 100 gånger bättre på scenen när jag tränar pilates!” 

HAnna Lindblad tränar på pilates complete

Hanna Lindblad garuda pilates complete

 

Fotograf: Mats Bäcker, 2 Entertain, Hanna Lindblad & Pilates Complete