Pilates Complete Nyhetsbrev Mars

Våren är på G

Så fort solens strålar letar sig igenom den gråa massan och när värmen stiger så vaknar människorna till liv igen,ser varandra ögonen, hejar på varandra och ler. Det är fantastiskt vilken påverkan ljus, sol och värme har på oss människor!

Det är som om vi kliver ur vårt ide som vi legat och kurat i hela vintern med mys, tända ljus och gosiga täcken. Nu har vi samlat på oss energi och är redo att möta våren!

Vi längtar, som alltid efter en kall och mörk vinter, efter att träna utomhus på våra härliga terrasser igen! Tills värmen och solen kommer så bjuder mars på många andra sätt att inspireras på!

Vi erbjuder intressanta föreläsningar om träning och beteenden med Therese Kellin, vår Garudaguru James D´Silva gästar oss åter för Garuda Inspiration Day och vi kör igång nya kursstarter.

Häng också med på vår instagram-utmaning under mars månad! Läs mer om detta och allt annat som händer på Pilates Complete under vårens första månad!

Soliga hälsningar,

Linda & Jasmin

Kurstarter v 11 och 12

Yogawings

Det är snart dags för nya kursstarter igen!

Fördjupa dina kunskaper och få ny inspiration på någon av våra kurser. Våra klassiker Gravidpilates och Mamma+bebis blandas upp med nyheter som Yogawings och Yoga 360 Flow. Hitta din inriktning och gå på kurs hos oss i vår. Våra kurser är öppna för alla och du kan delta utan att vara Pilates Complete-medlem.

Yogawings, Pilates Matwork, , MammaBebis och Gravidpilates startar igång under v 11 och Yoga 360 Flow kör igång v 12.

För mer info om kurserna klicka här!

Föreläsningar i Anatomi samt beteenden och hantera hinder vid träning

tess1

Vill du veta mer om kroppen och förstå varför träningen fungerar så bra, eller varför den inte fungerar alls? NYHET! 2015 är vår föreläsningsserie i 2 delar om kroppens funktionella anatomi och rörelselära, om beteenden och hur man kan hantera hinder vid träning.

Föreläsare är Therese Kellin,  yrkesverksam sjukgymnast. Hon har hållit i flertalet kurser inom kropp och hälsa, samt varit verksam inom gruppträning i flera år. Med sitt breda kunnande handleder hon dagligen människor i rehabilitering, hälso- och livsstilsfrågor. Utgångspunkten är att individen med rätt verktyg kan nå nya höjder. Förutom sjukgymnastexamen är hon utbildad inom idrottsvetenskap, hälsopedagogik och projektledning. Instruktörsutbildad inom bl.a. STOTT matwork pilates samt DMA klinisk pilates för sjukgymnaster.

Del 1, Söndag 8 mars 2015

Anatomi

Föreläsningen innehåller: Rörelseapparatens anatomi, Ryggraden, Autonoma nervsystemet, Andning, Stabilitet vs rörlighet, Vanligt förekommande besvär i rörelseapparaten, Leder och funktion: hur olika leder kan reagera vid instabilitet/rigiditet/överbelastning, Nycklar till att träna säkert

Principer

Föreläsningen innehåller : Funktionell träning, Stabiliserande träning, Styrketräning, Konditionsträning, Grenspecifik träning, Pilatesträning (olika inriktningar o principer som används), Kroppsmedvetandeträning, Rehabträning, Globala/lokala system/motor control, Input/ output, Open-/closed chain, Principer vid stegring av träning: ser olika ut beroende på träningsform och syfte.

Del 2, Söndag 29 mars 2015

Beteende vid träning

Föreläsningen innehåller: Målsättning vid träning – Vad vill du uppnå?, Motiv till att träna?, Varför tränar jag? Hur tränar jag? Går de i linje med varandra?, Olika typer av mål, Förhållningssätt – Kontroll/ kravmodell, Ortorexi/ kineseofobi

Hantera hinder vid träning

Föreläsningen innehåller: Olika typer av smärta, Smärta och prestation, Vad händer när man tränar med smärta?, Vilken typ av träning lämpar sig vid smärta/skador?, Hur kan man skilja på olika typer av smärta?  Är smärta skadligt?, Är smärtsam träning bra träning?, Förhållningssätt – modeller för att träna säkert, Överträning, 0rtorexi / kineseofobi

 

För mer info samt bokning klicka här.

Nu kan du boka osteopati och massage på Pilates Complete

osteopati pilates complete göteborg

Från  januari 2015 har vi på Pilates Complete utökat verksamheten med ett behandlingsrum. Där finner du Osteopat Kristina Hagberg,  och Massageterapeut Kenneth Wilhelmsen båda med spetskompetens på sina respektive områden.

Kristina Hagberg – Osteopat D.O

Utbildad vid Skandinaviska Osteopathögskolan och klar 2004.Jag har nu arbetat i dryga 10 år och har vidareutbildat mig inom kraniell osteopati inriktad på barn, visceral osteopati, osteopatisk idrottsmedicin och nu det sista året inom klassisk osteopati.

“Som osteopat arbetar jag med många olika behandlingsformer från vilka jag kan välja en eller flera former beroende på problem och individ. Det viktigaste är att återställa kroppens balans och på så sätt ge kroppen en chans till läkning.

Kenneth Wilhelmsen / Athletic Care– Medicinsk massageterapeut och certifierad massör.

“Som medicinsk massageterapeut behandlar jag patienter som lider av smärta eller nedsatt rörlighet i rörelseapparaten. En felaktig kroppshållning och ofysiologiska rörelsemönster kan ge felställningar i nacke, rygg och axlar vilket kan leda till stelhet, värk och smärta. Mitt främsta verktyg som medicinsk massageterapeut är massage och ledmobilisering samt triggerpunktsbehandling och stretching. Jag innehar också kunskaper avseende ergonomi, träning och stresshantering.”

Platser kvar på Garuda Inspiration Day 15 mars

james d silva garuda göteborg IMG_4845-small

Om du ännu inte bokat en plats på vår härliga heldagsworkshop i Garuda med grundaren James D´Silva så är det ännu inte försent!

För tredje året i rad gästar James D’Silva Göteborg och Clarion Post Hotel för att undervisa i sin träningsteknik Garuda som fokuserar på variation, flexibilitet och precision i varje rörelse.

Resultaten man får av Garuda är slående! Ökad styrka, flexibilitet, kordination och uthållighet med en känsla av lätthet och välmående. Garuda erbjuder både kardiovaskulär träning med djupt mentalt fokus och ett av målen är att hitta avslappning i rörelsen. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

Garuda är skapad av James D´Silva, James har arbetat som professionell dansare och koreograf över hela USA och Europa. Genom hela hans karriär har Pilates varit en stor del av hans dagliga träning men efterhand har han även vävt in yoga, gyrotonic, feldenkreis och alexanderteknik för att skapa sin egna unika holistiska träningsform Garuda.

För  mer info om Garuda Inspiration Day klicka här!

Boka din plats på info@pilatescomplete.se

Träna med oss varje dag på instagram!

single leg stretch

I mars kan du följa Pilates Complete på vårt instagramkonto och vara med och träna tillsammans med oss i vad vi kallar   #pilatesmatforlife.

Att träna lite varje dag gör dig rörligare, starkare och mycket gladare. Varje dag under mars månad lägger vi upp en ny matwork-övning som du sedan gör hemma enligt instruktionerna. Ta sedan en bild av dig, lägg upp den på ditt instagram-konto och hashtagga bilden #pilatescomplete och #pilatesmatforlife.

När mars månad är slut har du gått igenom hela Essential matwork och har nu ett grundläggande träningsprogram som du kan fortsätta att träna efter så länge du vill! Övningarna kan sedan varieras i oändlighet så att du aldrig stagnerar utan att fortsätter att utvecklas idag, imorgon och resten av livet.

Vi hoppas du vill träna med oss i mars!

Instagram @pilatescomplete

Release the beast- workshop med Elaine Rydberg

IMG_2088

Are you hosting gremlins in your shoulders? Do you have mean trolls for upper traps and lots of gunk and garbage gathered around your hips, knees and ancles? Do your practice honestly give you more freedom to move, invert and play, or do you wonder if you are you missing out on progress and life quality because you are lacking mobility and hosting to much tension in your body?

Datum: Lördag 28 mars 2015
Längd: kl. 12.00-19.00
Instruktör: Elaine Rydberg
Pris: 1500 kr

För att läsa mer om workshopen klicka här!

Medlemsevent 24 mars!

kristina och kenneth

I mars bjuder Pilates Completes terapeuter Kristina Hagberg & Kenneth Wilhelmsen in till en informativ och lärorik medlemskväll!

De berättar om sina respektive behandlingsmetoder och hur de kan hjälpa dig att komma vidare i din träning. Ibland behöver kroppen en extra skjuts för att släppa det den burit på länge i form av stelheter och andra begränsningarr och då är just osteopati och massage det perfekta komplementet för dig som tränar pilates, yoga och garuda!

Alla Pilates Complete-medlemmar är välkomna att komma och lyssna den 24 mars kl 17.00.

Medlemseventet är kostnadsfritt och bokning sker via info@pilatescomplete.se

Sist men inte minst…

FullSizeRender

…är vi otroligt glada och stolta över att “nya” Pilates Complete syns i senaste numret av Hälsa&Fitness!

Foto: Vegafoto, Pilates Complete, Elaineplay och Therese Kellin