Månadens konstnär Lisa Göthberg med LISALISA

graphic wild

I december presenterar vi Lisa Göthberg som månadens konstnär.

Ödmjukhet och kärlek till vår nordiska natur är inspirationskällan till Graphic Wild collection. Genom att behålla attityden och distansen som de vilda djuren har till oss människor, skapas en stämning på naturens villkor. Vi ser dem skymta förbi i mönstren som rör sig diagonalt och snabbt förbi. Plötsligt har ett av dem stannat för att betrakta oss. Det är de som tittar på dig!

De tre mönstren är formgivna av Lisa Göthberg. Tillsammans med Lisa Eriksson har hon tagit fram och marknadsfört klassiska inrednings- och livsstilsprodukter i Graphic Wild Collection under det nya varumärket LISALISA. De fångar uppmärksamhet på långt håll genom det grafiska uttrycket och på nära håll upptäcker man små detaljer i de upprepade djuren och man ser att några av dem vänt sig om vilket överraskar och väcker nyfikenhet att ta reda på mer.

De illustrerade djuren är Graphic Roar – Brunbjörn, Graphic Miao – Lodjur och Graphic Wings – Pilgrimsfalk. Alla tre rovdjuren har under 1900-talet haft perioder då stammen i Sverige varit hotad och både lodjur och pilgrimsfalk ligger fortfarande på rödlistan. Lyckade bevarandeprojekt av olika slag har ökat livskraften i dessa stammar i Sverige igen. Pilgrimsfalken som är en av de mest omtalade hotade arterna har sedan mitten av 1900-talet gått från att vara akut hotad till att idag vara sårbar, ett stort steg på förhållandevis kort tid och ett mycket lyckat bevarandeprojekt.

Så här säger LISALISA om Graphic Wild-kollektionen:

Graphic Wild passar lika bra i det stilrena avskalade hemmet som i inredning där mönster och färg får ta stor plats. Vi vill att produkterna ska flytta in i människors hem som exklusiva inredningsdetaljer och att de samtidigt bär med sig budskapet att vi är en del av naturen. Produkterna andas hållbar utveckling och ödmjukhet inför den nordiska naturen både i formgivning och tillverkning. Vi jobbar kontinuerligt med materialval och väljer närproducerad tillverkning för att vi vill känna våra produkter utan och innan och därmed kan vi stå för dem till 100%. Mönstren finns idag på brickor, underlägg, linnehanddukar, kuddfodral, tygväskor och andra textilprodukter.

lisalisa

Lisa Göthberg och Lisa Eriksson började samarbeta under varumärket och webbutiken LISALISA under våren 2014. Lisa Göthberg är grafisk formgivare och illustratör. Hon arbetar med uppdrag inom marknadsföring för företag, men skapar gärna egna mönster och illustrationer. Lisa Eriksson har en bakgrund som butikschef har hon lång erfarenhet inom retail och modebranschen. Lisa har en god känsla för detaljer både när det gäller försäljning och produktkvalitet. Hon har även gesällbrev inom skrädderi.