Pilates Complete Nyhetsbrev Oktober 2014

Välkommen höst!

Sommar och semester må vara underbart härligt och avkopplande men faktum är att de allra flesta av oss tycker att det är rätt skönt när hösten kommer och vi kan gå tillbaka till våra vanliga rutiner igen. Kanske har det blivit lite si och så med träningen under sommaren och när hösten kommer brukar man känna sig inspirerad till ett mer hälsosamt och ordnat liv.

På Pilates Complete är hösten i full gång! Det märks att ni är sugna på att träna varierat och därför har vi lagt in många spännande och inspirerande specialworkshops under oktober och november. Några av dem är nästintill fullbokade redan så säkra din plats på din favoritworkshop redan idag! Missa inte heller att vara med på vår donationsklass “Pink Ribbon” söndag den 12 oktober för att stödja Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj!

Vi har också öppnat bokningen för nästa års största event “Garuda Inspiration Day 2015” på Clarion Hotel Post med James D’Silva! Boka nu om du vill vara säker på att få en plats!

Läs nyhetsbrevet i lugn och ro för att få reda på vad som händer på Pilates Complete under oktober månad och se till att planera in ditt nästa besök hos oss redan nu.

Friska hälsningar,

Pilates Complete-teamet

garuda-kurs

Missa inte våra inspirerande workshops i oktober!

Boka en eller flera av våra helgworkshops i oktober månad!

Söndag 12 oktober

“Yogawings”– med Milla Floryd

“Acroyoga” – med Felicia Wede och Milla Floryd

Lördag 18 oktober

“Yoga”  med Isabel Holmquist

Söndag 19 oktober

“Garuda Seated & standing matwork” – med Linda Erlandsson

Söndag 26 oktober

“A deep dive into pilates” – med Brett Miller

Alla workshops kostar 600 kr/workshop. För mer information samt bokning besök vår sida: Kurser&Workshops

bosuträning pilates complete göteborg

Cardiolates- månadens temaklass

Oktober månads TEMAklass är Cardiolates med Khristine Achacoso.

Cardiolates är en konditionsklass på Bosu-bollen som utmanar både balans, koordination & uthållighet. Ni som gillade Bosuklasserna på gruppträningsschemat tidigare kommer att älska detta – Cardiolates är en konditionskrävande, fartfylld klass där styrka & rörlighetsträning varieras med hoppsekvenser, step up, & pulstoppar!

TEMAklassen ligger på Onsdagar kl. 17.00 och bokas via vårt bokningssystem som övriga gruppträningsklasser. Välkommen!

pink ribbon- class

Medlemsevent i oktober -“Pink Ribbon-class”

Vi vill vara med och göra skillnad!

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober månad och syftar till att bekämpa cancer genom att finansiera forskning, sprida kunskap om bröstcancer och bedriva påverkansarbete. Kampanjen genomförs 2014 för tolfte året i rad.

Visa ditt stöd för kampen mot bröstcancer genom att vara med på vår “Pink Ribbon” pilatesklass där vi tränar pilates med våra rosa flexband. Medlemseventet är gratis men i samband med klassen kommer vi att ha en insamling där du kan donera valfritt belopp till Rosa Bandet.

Söndag den 12 oktober kl. 14.00 på Pilates Complete med Jasmin Salhi.

Anmälan sker till info@pilatescomplete.se

1

Pilatesträning som rehab vid bröstcancer

Vår fantastiska Pilates Complete-medlem Marija delar med sig av sin pilatesresa. Läs hennes text och kom till Pilates Complete den 12 oktober och hjälp oss hjälpa, ingen kan göra allt men alla kan göra lite.

“38 år gammal drabbades jag av cancer. Sjukdomen som sätter hela livet på paus. Mitt liv kom att kantas av operation, strålning, cellgifter, röntgen, ny väntan, nya svar. Ett halvår efter strålningen kom lymfödemet i armen som ett brev på posten.

Av läkaren fick jag veta att risken att få ett canceråterfall minskar betydligt om man tränar. Så med tio kilos övervikt av all medicinering, lösa tå- och fingernaglar och hår som mest liknade fjun på hjässan klev jag med darrande ben in på Pilates Complete för en konsultation med Linda. Jag möttes av ett riktigt proffs, som dessutom gav ett varmt och medmänskligt intryck.

Utmaningen var stor. Borta var mina starka ben och armar och all smärta hade gjort det mesta odrägligt. Sakta men säkert började jag med Lindas och Jailtons hjälp bygga upp min kropp. Linda tvingade mig att vara friskare än vad jag egentligen var. Att röra mig mer än jag orkade. Livsviktiga saker för någon som är sjuk. Att låta den friska delen bli större. För att orka göra motstånd.

Jag är Pilatesen tacksam över mycket. För min nya, mycket starkare kropp. För att jag orkar leka med mina tre små barn igen. För att min arm inte värker. För att jag kan kasta bort och slippa min fula kompressionsstrumpa. För att jag, till skillnad från många andra drabbade, kan hålla mitt ödem i schack. För att sömnlösa nätter är ett minne blott (hej då biverkningar från hell). För det har funnits nätter då jag legat dubbelvikt av smärta, men någonstans bestämt mig för att vägra och tagit mig in till studion. Och då har det hänt.

Efter en timme träning och pepp med fantastiske Jailton var jag frisk. Helt frisk där vi satt på terassen och tuggade på var sitt äpple i vårsolen. Där förstod jag att det inte handlar om att vara frisk eller sjuk. Det handlar om att kunna leva som om man vore frisk.

Jag har aldrig tidigare mött så duktiga och peppande instruktörer. Som innerligt bryr sig. Med sådant bemötande kan man bestiga berg, eller åtminstone börja med att besegra cancer…”

Marija Lijic

landvetter2wp

Månadens konstnär – Mimmi Andersson

I oktober pryder Mimmi Anderssons vackra konstverk Pilates Completes väggar.

Vi är väldigt glada över att presentera Mimmis härliga tavlor med Yogadjur. De inspirerar till rörelse och starka lekfulla former i alla dess slag; fysiska, mentala och fantasifulla. Perfekt i en pilatesstudio som vår!

Om Mimmi:

Mimmi Andersson
Swedish artist. Lives and workes in Gothenburg, Sweden.

Education

2006-2004, BFA, College of Fine art, Sydney, Australien

Solo Exhibitions

2014, Valentin & Byhr

Selected Comissions

2014, Landvetter international airport, Sweden
2014, Röda Sten konsthall, Sweden
Collections

Uddevalla kommun
Private collections

Press

Kaos och lekfullhet på flygplatsen
Madeleine Korneliusson, Göteborgs-Posten february 12, 2014

 

garuda2015

Garuda Inspiration Day 2015

För tredje året i rad gästar James D’Silva Göteborg för att undervisa i sin träningsteknik Garuda som fokuserar på variation, flexibilitet och precision i varje rörelse.

NÄR: Söndagen den 15 mars 09:30-16:30

VAR: Clarion Hotel Post, Drottningtorget, Göteborg

PRIS: 1995 kr inkl. moms. I priset ingår en heldags workshop med fyra klasser samt hälsolunch.

För att läsa mer om Garuda Inspiration Day 2015 samt bokning besök: www.pilatescomplete.se/garuda

garuda

Nyhet! “Garuda Clinic” den 14 mars 2015

I samband med Garuda Inspiration Day 2015 bjuder vi in till  ”Garuda Clinic”– en mer privat workshop med James D’Silva för dig som vill djupdyka in i din Garudateknik.

Workshopen ger dig ökad förståelse med fokus på avspänd och kontrollerad rörelse samt vikten av det mentala fokuset i träningen. En kombination av träning i Garuda Chakra & Garuda Matwork samt Garuda Dhara. ”Garuda Clinic” kan endast bokas i samband med Garuda Inspiration Day och passar dig som gått en Garudautbildning, undervisar i Garuda och/eller tränar Garuda regelbundet.

NÄR: Lördag den 14 mars 13:00-18:00

VAR: Workshopen kommer att undervisas i centrala Göteborg. Lokalanvisning kommer inom kort.

PRIS: Paketpris för båda dagarna 3500 kr inkl.moms

För mer information om Garuda Inspiration Day och Garuda Clinic samt bokning besök: www.pilatescomplete.se/garuda

Blogg_1000x500_yogamom-blålogo

YOGAMOM365

Vår samarbetspartner Yogobe lanserar en ny community som heter YOGAMOM365 på Facebook. En satsning mot gravida och nyblivna mammor som söker stöd, vägledning och inspiration till yoga, hälsa och träning.  

“Visionen med YOGAMOM är att ge kvalitativ vägledning inom yoga och hälsa genom vårt team av kunniga experter. I facebookgruppen YOGAMOM365 vill vi tillsammans med er bygga ett forum för utbyte med likasinnade. Här kan vi mötas, fråga och diskutera på egna villkor, ingen fråga eller fundering är för dum! Tanken är att både gravida och nyblivna mammor ska kunna nå bättre hälsa och hitta yoga i vardagen genom att ge vägledning i meditation, kosttips och träning. Så väl på mattan som i vardagen. Kroppsligt, mentalt och själsligt.”

Du som har gått eller deltar på någon av våra gravidpilates- eller mammabebiskurser har väl inte missat Pilates Completes träningsprogram för gravida och nyblivna mammor på Yogobe?

Prova våra program gratis genom att följa länken nedan.

Klicka här, och skapa konto på yogobe.com. Ange kampanjkod PILATESCOMPLETE när du skapar ett konto och få dina första 14 dagar helt gratis.Har du redan provat Yogobe men inte är aktiv just nu? Var inloggad på ditt Yogobe-konto och klicka här och få din första månad som medlem för bara 99 kr (därefter ord. pris 189 kr) utan bindningstid.

 

 

Foto: Vegafoto, The Garuda Studio, Björn- Eric , Mimmi Andersson, Yogobe