Yoga & juice-detoxen är över – så här var det!

Under fem dagar har vi haft Yoga & Juice-detox på Pilates Complete i samarbete med Yogagbg & Rawfoodbaren. Det vi gjorde denna gång var en juicefasta under fyra dagar med ekologiska råpressade juicer gjorda på allra bästa råvaror och en femte dag med rawfoodmat. Alla dagar inleddes med en mjuk yogaklass som innehöll rotationer, öppningar och positioner som påverkar inre organ som mage, njurar och hjärta.

IMG_9826 IMG_9827

Jag, Linda, var med på detoxen och delar här med mig av reflektioner från dag 1 till 5, förhoppningsvis kan de inspirera dig till att äta renare, ta hand om hela kroppen inifrån och ut och på så sätt må bättre.

Dag 1. Ljuvlig morgonjuice på Melon, Grape, Äpple & Citron. Mums! Lite piggelinsmak. Känns inte så mycket överhuvudtaget. Väldigt hungrig & mest förväntansfull.

Dag 2. Skakig inuti kroppen, en känsla som påminner om när man druckit för mycket kaffe, eller när det har gått långt mellan målen. Är ganska hungrig hela dagen. Yogan bjuder på nya övningar, känner mig spänd runt axlar & nacke, får jobba hårt för att öppna upp kroppen. Låg energinivå hela dagen, gör allt lite långsammare än vanligt.

Dag 3. Det går förvånansvärt lätt att stega upp till studion för morgonyogan. Känner mig pigg & glad! Yogan känns enkel. Inte hungrig längre, magen känns mjuk och avslappnad sinnet klart. Stor skillnad från dag 2!

Dag 4. Idag känns det som att jag skulle kunna göra detta hur länge som helst! Kroppen känns magisk under yogaklassen, spänningen runt rygg, mage, axlar & nacke är borta. Kommer mycket längre i alla rotationer. Övningarna som kändes tuffa för nacke och ryggrad dag ett är nu bara jobbiga för den djupaste delen av magen! Skönt! Juicedrickandet går av bara farten. Hög energinivå!

Dag 5. Yogan lika skön som dag 4, jag kommer ännu djupare in i alla positioner. Reflekterar över hur dimensionen att kunna avstå från mat för att vi vill i ett samhälle där vi kan få vad vi vill, när vi vill. Ett ställningstagande för en mer hållbar värld. Vi väljer varje dag vad vi äter och hur vi lever. Jag vill välja hälsa inifrån och ut. Jag känner mig mjuk, rörlig, ren, glad, lätt, pigg & fri! Rawfoodmaten är himmelskt god, det är otroligt gott att äta igen. Jag uppskattar varje tugga och njuter till fullo av varje smak!

Två dagar efter detoxen tänker jag att det har gått mycket lättare än jag trodde och att jag var mycket piggare än förväntat. Efter varje detox-omgång jag genomför kommer jag alltid ett litet steg vidare hälsosammare vanor för mig och min familj. Vi diskuterar vår familjs och samhällets förhållande till mat i stort och också vad mat står för; näring, social samvaro, tröst mm. Vi byter stegvis ut basvaror hemma i vår vardagliga matlagning. Jag dricker mer vatten, tuggar långsammare och njuter mer av tillagad mat. Allteftersom kommer mina vanliga mat-rutiner tillbaka mer och mer, men med en lite förändrad syn på vad jag äter och hur det påverkar mig. Lite renare mat och en detox i någon form varje halvår är mitt recept för att må bättre. Min förhoppning är att fler ska prova för att uppleva skillnaden i kroppen.

Tack Isabel och alla detox-deltagare för en härlig vecka tillsammans!

IMG_9803 IMG_9804