Pilates Complete Nyhetsbrev September 2014

instruktörer på boll

Pilates Complete fyller fyra år!

För fyra år sedan slog vi upp portarna till vår vackra träningsstudio Pilates Complete! Många härliga och svettiga träningstimmar ligger bakom oss och ni som har tränat hos oss har blivit starkare, rörligare och mer kroppsmedvetna. Många upplever också mindre smärta, ökad energi och kan stoltsera med en ståtlig hållning!

Studion går nu in på sitt femte år och vi, Jasmin och Linda, är otroligt glada och tacksamma för alla som följer oss, tränar hos oss och som bidrar till att vår dröm om en kvalitativ pilatesstudio med personlig och skön atmosfär bibehålls sann.

Vi vill också rikta ett stort till våra proffesionella och duktiga instruktörer. Vi är otroligt stolta över er! Bättre team än Team Pilates Complete får man leta efter!

Vi har fyllt hösten med massor av inspirerande och energigivande klasser, kurser och workshops och än mer kvalitativ personlig träning i både pilates och vår nya garudamaskin. Läs mer om hösten på Pilates Complete i nyhetsbrevet och om du ännu inte besökt oss; hör av dig så bokar vi in ett besök!

Vi vill gärna träffa dig!

Nytt gruppträningsschema

GT hösten 2014 jpg

Från måndag 1 september gäller ett nytt pilatesspäckat gruppträningsschema med energigivande och variationsrika pilatesklasser.

Hos oss tränar du teknik och kontroll på mattan, utmanande balansklasser med wobblies, foamroller och boll. Styrka och rörlighet på våra pilatesmaskiner, och konditionsträning på jumpboard och bosu.

NYHET! för hösten är redskapet Towel ( handduk) som kommer att finnas med våra Props-klasser. Utöver det så är Barre- och Complete-klasserna helt nykoreograferade med än mer effektiv träning än i våras!

BARRE Öka intensiteten i din pilatesträningen och tona musklerna från topp till tå med dansanta Barreövningar. På den här klassen tränar vi stående vid balettstången och använder redskap som Flexband,Toning Balls och Mini Stability Ball.

BOLL/RULLE Utmana din balans och träna de djupa stabiliserande musklerna i kroppen. På den här klassen använder vi redskapen Pilatesboll och Foamroller samt Flexband och Toning Balls.

COMPLETE Funktionell och utmanande cirkelträning där styrke- och rörlighetsövningar varvas med kondition och balans. På den här klassen använder vi olika pilatesredskap och maskiner.

JUMPBOARD Pulshöjande och högintensiv träning med hopp i pilatesmaskinen reformer. Intervallklass där cardio varvas med styrketräning. OBS! JUMPBOARD kräver baskunskaper i reformern. Du bör ej ha nack eller ländryggsproblem.

MATWORK Grundläggande träning för att förstå pilatestekniken, lär dig STOTT PILATES uppvärmning essential- samt intermediateövningar. Få bättre kroppskontroll, placering och teknik. På den här klassen använder vi enbart den egna kroppen som redskap.

PROPS Nytt redskap för hösten 2014 är Towel!  Förbättra koordination, styrka och rörlighet samt forma kroppen på ett effektivt sätt. På den här klassen använder vi redskapen Wobblies, Mini Stability Ball, Flexband, Fitness Circle och Toning Balls,Towel och BOSU.

REFORMER Uppnå optimala resultat för hela kroppen med denna fantastiska Pilatesmaskin. På den här klassen använder vi SPX Max Reformer för flexibilitet, styrka och uthållighet.

REFORMER/PROPS Uppnå optimala resultat för hela kroppen med denna fantastiska Pilatesmaskin. På den här klassen använder vi småredskapen ex. Fitness Circle, Toning Balls, Wobblies & Mini Stability Ball på SPX Max Reformer med box för utmanande styrkeövningar, balans och uthållighet.

TEMAKLASS Variation och inspiration utmärker denna klass, varje månad byter vi tema för att utmana kroppen på nya kreativa sätt. Våga prova!

För att ladda ner höstens gruppträningsschema klicka här!

Extrainsatt MammaBebiskurs

MammaBebis

Vi har stort tryck på våra MammaBebiskurser just nu och har därför lagt in en extra kurs med start nu på måndag den 1/9!

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Instruktör: Khristine Achacoso

Kursstart måndag den1 september v. 36.

Måndagar kl. 10.30 8 tillfällen á 55 min.

Pris: 1800 kr

Anmälan och bokning: info@pilatescomplete.se

Yoga och Juicedetox

juicedetox pilates complete yogagbg

Efter sommarens alla goda middagar, grillkvällar & sommarmingel kan det kännas skönt att rensa kroppen inför höstens träning.

Att boosta igång med detox och träning påverkar både kropp & själ. Man känner sig lättare, gladare och jämnare i humöret! Magen mår toppen och kroppen blir ofta mjukare och smidigare och snabbare än om man äter sin vanliga kost!

Under fem dagar yogar vi varje morgon och detoxar på juicer. Juicedetoxen består av ca 6 juicer varje dag ( över 2 liter juice gjord på ekologiska råvaror ), den sista dagen består detoxen av smoothie och rawfood. Juicerna, smoothien och maten tar du med dig från Pilates Complete efter morgonens yogaklass. Enklare kan det inte bli att detoxa!

Boka vår Yoga och Juicedetox med Isabel Holmquist 24-28 september! För mer information om detoxen läs här!

Månadens konstnär

Malin Mossberg

Det känns väldigt roligt att presentera månadens konstnär i september på Pilates Complete; Malin Mossberg!

Malin målar fantastiska bilder av kärlekgudinnor, balettdansöser och mycket mer. Man ser verkligen livet i hennes penseldrag och vi hoppas att ni, alla Pilates Complete-medelmmar,  liksom vi skall bli inspirerade till mer vacker rörelse av hennes konst!

Om Malin:

Genom mina målningar vill jag uppmuntra människor att våga korsa etniska och kulturella gränser. Jag vill att mina tavlor ska förmedla värme, kärlek och passion. Hämtar inspiration från omgivningen och andra kulturer, dans, resor och från människor jag möter som lämnar ett avtryck hos mig. Självklart är min stora kubanska släkt också en outtömlig inspirationskälla. Alla människor har mer eller mindre behov av att uttrycka sig och det här är mitt sätt, hoppas att ni kommer att gilla mina målningar och vill ta till er det jag vill förmedla.

Månadens Temaklass – DUO-FLEX

jailton

September månads TEMAklass är PILATES DUO-FLEX med Jailton Carneiro!

Variation och inspiration utmärker vår TEMAklass hela hösten. Varje månad byter vi tema för att utmana kroppen på nya kreativa sätt. Våga prova!

Septembers TEMAklass är PILATES DUO-FLEX – en pilatesklass där vi jobbar lekfullt i par med redskapet flexband! Vi tränar två och två för att ha roligt tillsammans, få hjälp och motstånd av vår kompis & flexbandet. Flexband ger ännu mer utmaning för armar, axlar och bål och i genomrullningar hjälper bandet till så att man kan artikulera igenom ryggraden och rulla upp och ner utan att rycka eller kasta sig upp.

Jailton kommer att ta dig igenom en glädjefull och utmanande klass som garanterat bjuder effektiva övningar och många skratt!

TEMAklassen ligger på Onsdagar kl. 17.00 och bokas via vårt bokningssystem som övriga gruppträningsklasser. Välkommen!

 Boka en workshop i höst

yogawings pilates complete

I höst erbjuder Pilates Complete ett otroligt brett utbud av inspirerande helg-workshops! Vi bjuder på fler och mer varierande tekniker än någonsin tidigare.

Helg-workshops hösten 2014

Garuda Matwork foundation & foamroller
söndag den 14/9 kl. 16-18

Yoga-workshop  -Inversions
lördag den 20/9 kl. 09-12

Muskelsystem i rörelse workshop
lördag den 4/10 kl. 09-12

Yoga swing-workshop
söndag den 12/10 kl 16-18

Yoga-workshop
lördag den 18/10 kl 09-12

Garuda seated & standing matwork
söndag den 19/10 kl 16-18

“A Deep Dive Into Pilates”
söndag den 26/10 kl 11-16

Pilates in English Matwork
lördag och söndag den 8-9/11 kl 16-18

Yoga-workshop
lördag den 15/11 kl 09-12

Yoga swing – workshop
söndag den 16/11 kl. 16-18

Advanced STOTT PILATES matwork
lördag den 22/11 kl 10-12

Advanced STOTT PILATES reformer
söndag den 23/11 kl 16-18

Garuda dhara chair & standing matwork
söndag den 7/12 kl. 16-18

Anmälan, frågor & bokning: info@pilatescomplete.se

Boka in en eller flera av våra workshops för att hålla energin och glädjen uppe hela höstterminen!

Läs mer om workshopsen här!

Medlemsevent september – Yoga med Isabel Holmqvist!

isabel ute

Fredagen den 19 september kommer Isabel Holmqvist till Pilates Complete och ger en yogaklass för alla yogaintresserade Pilates Complete-medlemmar.

Du bjuds på en yogaklass där du får arbeta från topp till tå, inifrån och ut och med ett fokus på hela din kropp. Klassen är utmanande för såväl den erfarna yogin som för nybörjaren och utformas efter er som deltar. Målet är att du skall ha roligt samtidigt som du tränar yoga efter dina egna förutsättningar.

Om Isabel:

Isabel har tränat yoga i över 22 år och hennes klasser är lättsamma och okonstlade. Hatha yoga är där hon har sin utbildning, men hämtar influenser från andra typer av yoga. Det är fysiska klasser men alltid med fokus på linjeringen i kroppen, mekanik och anatomi. ”Fake it and you will make it but eventually you will break it” Eftersom Isabel har upplevt skador från skidåkning och livet samt två graviditeter i sin egna kropp har hon stor förståelse för den tid och tålamod man måste ha för anpassa yogan för din specifika kropp.

Välkomna!

Datum: 19 september

Tid: 18.30-20.00

Bokning: info@pilatescomplete.se from 1 september. Medlemseventet är endast för Pilates Complete medlemmar och helt kostnadsfritt.

Magnus Ringberg- ny PT

magnus ringberg pilates complete

Nu har du möjlighet att träna personlig träning för Magnus Ringberg hos oss på Pilates Complete under hösten!  Magnus arbetar med garudamaskin, på golvet eller med redskap som bollar och rullar.

Om Magnus:

”Magnus travels around the world teaching classes, workshops and teacher trainings. With his broad background of techniques he can offer unique sessions. Magnus goal is to inspire you to go beyond the gym and enjoy greater freedom of your body. Magnus inspirational teaching is based of informed movement with attention to alignment.

Magnus is known for his clear and playful approach to navigate to your edge and boldy dive in. For him it’s about constantly moving and the ability to transfer your body and to move with ease and effortlessness. Magnus have published books and is currently working as a free lancer and at The Academy.”

Magnus kommer att finnas hos oss en gång i månaden.

Datum: 17/9, 15/10, 11/11, 28/11 och 10/12. För att boka tid maila oss via info@pilatescomplete.se

Några platser kvar!

matwork obliques

Det finns fortfarande några få platser kvar på våra Gravid- och Nybörjarkurser i pilates som startar v.36!

GravidPilates – Torsdagar kl.18.15

Matwork Nybörjarkurs – Söndagar kl 11.15

Pris: 1800kr

Längd: 8 tillfällen á 55 min.

Bokning: info@pilatescomplete.se

SAVE THE DATE! Garuda Inspiration Day 2015-03-15

Garuda Inspiration Day 2014 Göteborg

Efter två fantastiska Garuda Inspirationsdagar kommer grundaren till Garuda-tekniken James D´Silva tillbaka till Göteborg för tredje året i rad!

Boka in datumet redan nu, den 15 mars 2015 är det nämligen dags för den tredje Garuda Inspiration Day! Mer information kommer inom kort. Bokning och anmälan öppen från 1 oktober.

Foto: Vegafoto, Pilates Complete, Hotyogagbg