Bara kör! Vi finns här.

Det är faktiskt bara att börja… Utan att tänka efter så mycket.

Vi syftar på din träning. Pilatesträningen på Pilates Complete, egenträningen hemma med Yogobe, löprundan med kompisarna, gym-, yoga-, fotbolls-, tennisträningen eller vad det nu kan vara som ligger i din veckorutin. Såhär efter sommar, semester & ledighet kan det ibland kännas lite trögt att komma igång igen. Kanske har man ätit & druckit lite väl mycket av det goda, “unnat” sig lite mer än man tänkt sig innan semestern började. Kroppen känns kanske inte lika tight och “på” som innan sommaren. Då kan det både mentalt och fysiskt kännas lite motsträvigt att gå tillbaka till sina vardagliga träningsrutiner igen.

Tricket är att bara göra det! Bara boka in sig på pilatesklassen man vet att man gillar och gå iväg till studion eller ge sig ut i spåret utan att tänka, eller känna efter så mycket. Det är bara att börja och försöka att inte ha några förutfattade meningar om hur det kommer att gå eller kännas. Du går iväg till din träning för att du ska må bättre, inte för att prestera på topp dag 1. Redan efter första tillfället kommer det att kännas mycket lättare, roligare och mer motiverande att fortsätta. För även om man inte alltid tränar lika mycket på semestern som man vanligtvis gör så vilar och sover man ofta väldigt mycket mer. Vila ska inte underskattas, det vet vi alla vid det här laget. En kropp som tränas mycket men som får för lite sömn och återhämtning blir inte stark. En stressad kropp blir inte mjuk och rörlig. Efter några veckors semester med lata dagar, vila och ett lugnt tempo kan kroppen kännas mer påfylld och redo än innan ledigheten började trots mindre träning. Om man är ordentligt utvilad, lugn inombords och stark i sinnet är man redo för roliga träningsutmaningar och nya mål. Träningen känns lätt och kul, precis som den ska vara.

En annan sak att tänka på är att man ofta tränar annorlunda under sommarmånaderna än under höst- och vinterhalvåret.  Det kan ge en ordentligt skjuts framåt också som man kanske inte tänker på. Ju mer varierad träning desto snabbare och bättre resultat och en skönt helhetstränad kropp. På sommaren tillåter vädret oss att vara fysiskt aktiva utomhus på ett helt annat sätt än när vinden viner, snön piskar och det är minusgrader utanför fönstren. Nu kan vi springa, simma, leka, hoppa, paddla, cykla och sporta utomhus enkelt och behagligt. Vi hittar ny träningsglädje genom andra rörelsemönster och tränar ofta kroppen mer allsidigt. Kroppen behöver förändrat viktmotstånd, rörelsebanor och tempoväxlingar för att kunna fortsätta utvecklas och inte stagnera.

spring orust

Bara du vet och bestämmer vad du önskar, längtar efter och vill ha mer utav. Vilka som är dina träningsmål och vad du blir lycklig av. Vi på Pilates Complete finns på plats på studion på Kastellgatan 1 from och med nu. Vi har vilat, tränat och laddat upp ordentligt. Vi tar emot dig och hjälper dig till din bästa träningshöst hittills. Vi peppar, utmanar, motiverar och drillar dig i det vi kan bäst: pilates, garuda & yogaträning som är funktionell, rolig och varierande!  Vi delar med oss av vår egen träningsglädje och erfarenhet och gör allt vi kan för att du ska må dina träningsmål glädjefyllt, effektivt och säkert.

Så… vänta inte längre. Boka in en klass, ring eller maila oss och bara börja! Vi finns här för dig.

Yihaaa!

Team PilatesComplete