Pilates Complete Nyhetsbrev Juni 2014

Sommaren är här!

Äntligen har sommaren infunnit sig i Göteborg och vi stormtrivs med att kunna köra utomhusträning på vår underbara terrass med blommande gullregn och grönska hängande över vår lilla oas.

Hela våren har varit fylld med äventyr och även maj månad har varit fullspäckad med roliga uppdrag, klasser och nyheter.

Tack till bland annat Johanna Andersson för ett svettigt och tufft Medlemsevent och Rocking Fit-pass och Johanna Alvin för månadens sköna och funktionella temaklass som körts i alla väder.

Juni bär med sig bl.a. Garuda-apparatus, onlineträning, vernissage & Zenga-klasser. Vi ses väl ?!

Träna med oss hela sommaren via Yogobe!

yogobe PC kampanjkod

Genom ett nytt samarbete med Yogobe.com & Pilates Complete kan alla i Sverige, Norge och Finland få tillgång till och möjlighet att träna Pilates.

Många har inte en Pilates-studio på sin ort, eller har svårt att komma iväg hemifrån och träna, t ex för att man har småbarn.

Yogobe.com har på ett år vuxit till att bli en ledande aktör i Norden för yoga- och träning online. Målet är att med hög kvalitet sprida yoga, hälsa, livsbalans och få fler att må bra, nu även genom Pilates.

I slutet av maj filmade vi den första omgången av pilates-videos. Från och med midsommar kommer det att finnas ett flertal träningsvideos med oss på Pilates Complete – alltifrån grundläggande pilatesteknik till mer specialanpassade träningsupplägg för ryggont, gravida och core-styrka!

”Vi känner stor passion för Pilatesträning och är otroligt glada över att få dela med oss av våra tankar, idéer och kunskap om hälsa och pilatesträning genom Pilates Complete och Yogobe. Det är oerhört inspirerande att få ta del av de resultat och positiva förändringar som Pilatesträningen ger, därför är vi extra förväntansfulla över att genom Yogobe nå ut till dem som inte kan besöka oss IRL.” säger Linda

Självklart har vi fixat en gratis-prova-på-period för dig som är nyfiken på vad Yogobe och våra pilatesvideos kan ge dig!

Klicka här, skapa konto på yogobe.com och få dina första 14 dagar helt gratis.

Har du redan provat Yogobe men inte är aktiv just nu? Var inloggad på ditt Yogobe-konto och klicka här och få din första månad som medlem för bara 99 kr (därefter ord. pris 189 kr) utan bindningstid.

Sommarmingel & vernissage den 12 juni!

sommarmingel pilates complete snapshot vegafoto

Torsdagen den 12 juni kl. 19.00 – 21.00 bjuder vi in till sommarmingel & vernissage på terrassen!

Månadens konstnär Markus Kinnander visar för första gången upp sin fotokonst och vad passar bättre än ett vernissage med drömska bilder i kombination med ett sommarmingel? Kom och umgås med oss i den ljuva försommarkvällen, dyk ner i djupet av av Markus bilder och inspireras av pilateskänslan i studion. Vi bjuder på små sommaröveraskningar, bubbel och lättare tilltugg.

Anmälan sker till info@pilatescomplete.se, o.s.a. senast den 10 juni.

Varmt välkommen!

Sommarkurser i Garuda v. 27 och Pilates v. 28!

garuda-kurs

Garuda Sommarkurs Vecka 27, 30/6-3/7 måndag-torsdag kl. 19.30

Intensivträna Garuda i sommar! Garuda är en blandning av yoga, pilates och dans och ger ökad styrka, flexibilitet och uthållighet med en känsla av lätthet och välmående. Kursen innehåller varierad träning där varje tillfälle har sitt eget tema. Foundation-övningar på matta, sittande serier på stol, flödande stående sekvenser och balanserande kombinationer på foamroller.

Pilates Sommarkurs Vecka 28, 7/7-11/7 måndag-fredag kl. 19.30

Intensivträna Pilates i sommar! Pilates ger en oslagbar kroppsmedvetenhet och placering, bättre hållning och starkare kropp. Kursen innehåller allsidig träning med roliga teman och nya redskap varje tillfälle. Låt dig inspireras av Team Pilates Complete!

För att läsa mer om kurserna klicka här.

Boka-tidigt-rabatt! Boka plats på båda kurserna innan 2014-06-10 så får du ett bättre pris! Endast 2500 kr. Ordinarie pris för en sommarkurs: 1500 kr.

För anmälan klicka här.

Yoga i Reformern på Hälsomässan

yogagames pilates complete

Årets Yoga Games & Hälsomässa var en succé för oss på Pilates Complete! Många var nyfikna på oss och besökte vår monter för att få prova pilates och yogaträning i Reformer-maskinen. En ny upplevelse för många yogis var ex. hur jobbig en krigare kunde kännas med rörligt underlag. Vi hade många givande diskussioner & lärorika samtal kring vikten av stabilitet runt alla leder för att kunna fördjupa effekten av olika yogapositioner och inte “hänga” i sina asanas.

Under helgen tog vi också själva del av många inspirerande yogaklasser med bl.a. Sebastian & Stine Hegre från Oslo, Raghunath från New York & Patrick Broome från Munchen, samt lyssnade till föreläsningar som berörde ämnen som ex. hur du blir starkare & snyggare med yoga och skillnaden mellan österländsk och västerländsk kunskap och kultur. Härligt att få inspirera och inspireras tillsammans…

Tack till alla er som besökte oss!

Juni månads TEMAklass – ZEN•GA™Power and Strength

vegafoto_pilatescomplete_201212-3

Juni månads TEMAklass är ZEN•GA™ Power and Strenght med Linda Erlandsson.

Vi fortsätter att inspireras av de kombinationsklasser som just nu är populära över hela världen! ZEN•GA™ är ett nyligen framtaget koncept skapat av det Nordamerikanska teamet  PJ O´Clair och Merrithew Health and Fitness. ZEN•GA™ kombinerar flera bodymind-träningsformer och är baserad på fyra Mindful Movement-principer: Andning, Support, ”Yield” och Flöde. Målet är att hitta en perfekt kombination mellan adningsövningar och mjukt sammanlänkade coreövningar som resulterar i en ökad flexibilitet och styrka för hela kroppen.

Linda kommer att ta dig igenom en skönt flödande klass som utmanar din balans genom medvetna rörelser. En total genomkörare för hela kroppen med målet att ge dig ny energi. Uppnå lugn och stillhet i sinnet och få ökad styrka och kontroll i kroppen med Zenga.

TEMAklassen ligger på Onsdagar kl. 17.00 och bokas via vårt bokningssystem som övriga gruppträningsklasser. Välkommen!

NYHET! Garuda apparatus-träning från och med midsommar!

garuda apparatus pilates complete

Vi utökar med Garuda Apparatus! Från och med midsommar kan du träna PT i den magiska Garudamaskinen.

Garudamaskinen är utvecklad av James D´Silva och är en unik, multifunktionell apparatus som man kan likna vid en kombination av de olika pilatesmaskinerna men som har många fler finesser. Garuda ger en otroligt effektiv träning för hela kroppen, där övningssekvenserna i maskinen binder samman grundprinciperna från pilates, positionerna från yogan och det vackra och atletiska från dansen i oändliga variationer.

För oss på Pilates Complete är detta ett kreativt sätt att utveckla den kvalitativa pilatesträningen som vi redan erbjuder. Vi ser att garuda i kombination med pilatesträning ger slående resultat i form av utökad styrka, flexibilitet och uthållighet och är vi är väldigt exalterade över att kunna dela med oss av ytterligare en variation av kvalitativ träning till dig!

Från och med midsommar kan du boka Personlig Träning i Garudamaskinen! Boka din träning här!

Månadens konstnär – Markus Kinnander

markus kinnander pilates complete

I juni gästas vi av Markus Kinnander. Markus är en konstnärssjäl som skapar vackra bilder på sin fritid, han har bl.a. skapat omslaget till bandet Saltlungas ep. Det vi får se på Pilates Complete är stämningsfulla fotografier med bilder att beskåda, fundera och fantisera kring…. ett och ett eller tillsammans.

Sommarschema för GT

pilates complete

Under sommarperioden v.  26-29 samt v. 32-35 en har vi ett reducerat gruppträningschema.

Klicka här för att se alla veckoscheman för sommarens klasser och planera in din sommarträning vecka för vecka efter dina favoritklasser. Vid vackert sommarväder håller vi naturligtvis klasserna utomhus på vår ljuvliga terrass.

Fram till midsommar gäller ordinarie gruppträningsschema med undantag av Nationaldagen, Fredagen den 6 juni samt Midsommarafton, Fredagen den 20 juni då Pilates Complete är stängt.

Under v 30 och 31 har Pilates Complete sommarstängt.

 

Foton och snapshots:  Vegafoto, The Garuda Studio, Markus Kinnander, Pilates Complete.