Pilates Complete Nyhetsbrev Maj 2014

FULLT UPP!

brett miller side twist

Som vanligt har vi fullt upp på Pilates Complete! Många roliga saker har hänt och fler spännande nyheter och överraskningar är på gång under våren, sommaren och hösten!

Vi känner oss förväntansfulla inför utvecklingen av Pilates Complete och ser fram emot att fortsätta sprida vår passion för pilates på flera nya sätt.

Den 27 april hade vi gästinstruktör Brett Miller från Pilates Intel på besök i studion. Han undervisade en grundlig STOTT PILATES matworkklass i solen på terrassen och efteråt visade vi pilatesdokumentären “A movement of movement”. Tack alla som kom och delade denna speciella kväll med oss!

Läs igenom vårt fullspäckade nyhetsbrev noggrannt och inspireras av allt som händer : våra spännande nyheter, sommarkurser, utomhusklasser, medlemsevent, gästinstruktörer, nyskapad konst och mycket mycket mer!

Vi välkomnar försommaren och ser fram emot att få dela den med er!

Vi utökar med Garuda Apparatus!

garuda apparatus på pilatescomplete

Äntligen kan vi dela med oss av den härliga nyheten att Pilates Complete kommer att erbjuda Garudaträning i apparatus!

I mitten av maj anländer den fantastiska Garudamaskinen till oss!
Garudamaskinen är utvecklad av James D´Silva och är en unik multifunktionell apparatus som ger en otroligt effektiv träning för hela kroppen. Övningssekvenserna i maskinen binder samman grundprinciperna från pilates, positionerna från yogan och det vackra och atletiska från dansen i oändliga variationer.
För oss på Pilates Complete är detta ett kreativt sätt att utveckla den kvalitativa pilatesträningen som vi redan erbjuder. Vi ser att garuda i kombination med pilatesträning ger slående resultat i form av utökad styrka, flexibilitet och uthållighet och är vi är väldigt exalterade över att kunna dela med oss av träning på ytterligare ett unikt sätt!
Från och med midsommar kan du boka Personlig Träning i Garudamaskinen!

Varmt välkommen till Pilates Complete – en unik träningsstudio i vacker och inspirerande miljö.

Jasmin & Linda

Artikel i Hälsa o Fitness

hälsa & fitness 2014 garuda 2

I senaste numret av Hälsa & Fitness är det en stor fin artikel om Garuda Inspiration Day, James D´Silva och garudatekniken! Det finns även tips på hemmaträning ; pyjamapilates som är pilatesövningar för morgon och kväll & dessutom en supersnygg artikel om Hanna Lindblad som även hon beskriver sin passion för träning i garuda-maskinen.

Köp & inspireras!

Medlemsevent maj månad: RockingFit

johanna andersson pilates complete

Kaboom! Johanna Andersson ger alla Pilates Complete-medlemmar en Rocking Fit-klass torsdagen den 15 maj kl.19.30

ROCKINGFIT

The Workout –  IT klassen som ger dig en rocking fit body, mind and spirit. Kom som du är!

Om Johanna:

Yoginin som reser jorden runt för inspiration men älskar att komma hem. Med en gedigen bakgrund inom rörelse skapar Johanna klasser och koncept från sin bas i Yoga, Pilates, Dans, Funktionel Träning och Meditation.
Hennes styrka är att hon alltid sökt sig till de BÄSTA inom sitt område. 2009 skapade hon Global Yoga, där träning möter yoga! Hon är även grundaren av det framgångsrika konceptet MOJO som har tre klasser; Hot Mojo®,  Mojo Yoga® och Mojo Flex®.  2013 skapade hon RockingFit, ett holistiskt onlineprogram för kvinnor i alla åldrar. Hennes längtan efter utveckling syns i hennes klasser och på hennes elever. Hon arbetar nära som träningsexpert för flera stora företag och när hon inte undervisar klasser eller PT kunder utbildar och inspirerar hon människor världen över i sina utbildningar och retreats. Träna smartare, inte hårdare 😉

Plats på medlemseventet bokas via info@pilatescomplete.se från 5 maj. OBS först till kvarn! Begränsat antal platser!

Besök oss på Yoga Games Hälsomässa

banner yogagames

Besök Pilates Complete på Yoga Games Hälsomässa! 

Passa på att provträna i pilatesmaskinen Reformern och se hur du kan utmana din yogaträning och utveckla din teknik med hjälp av yoga och garudaanpassade övningar i reformermaskinen. Du finner oss i monter nr 20.

Miljön runt yoga och föreläsningssalarna är en återhämtande och inspirerande miljö. Hälsomässan är en unik utställning av företag med produkter, tjänster och erbjudanden som passar perfekt till de som utövar yoga. Det finns bland annat yogamattor, kläder, resor, mat, skönhetsprodukter och spaerbjudanden. Här kan besökare mingla, samla energi efter genomfört pass, prova på samt köpa olika produkter. Det går att handla direkt i de flesta montrarna.

Vem som helst kan besöka Yoga Games Hälsomässa, man behöver inte ha köpt biljett till Yoga Games och det är ingen entréavgift.

Drop in biljetter till klasser kan då köpas på plats till de klasser som inte är fullbokade. Det finns även en Drop In studio med Yoga och föreläsningar som är gratis för alla besökare.

Vi hoppas vi ses på Yoga Games! Välkommen!

Nu börjar utomhusträningen på terrassen!

utomhusträning pilates complete

Många är vi som väntat och längtat efter att återigen få träna på terrassen under gullregn och spirande grönska…. NU ÄR DET DAGS!

Sveriges bästa tid är här och vi gör oss redo att njuta av den i fulla drag. Från och med nu tränar vi gruppträning utomhus vid vackert väder. Instruktören avgör när vädret tillåter att klassen hålls utomhus. Ta med dig extra överdragskläder för att hålla värmen. Inga skor behövs.

Vi hoppas på en strålande, varm sommar med många pilatesklasser i solen på vår privata terrass.

Månadens konstnär: Linda Vagnelind

Party-Animal_Pilates_Complete1

PARTY ANIMALS i Pilates Complete studion!
I maj månad får ni träffa Maverick och andra karaktärer från konstnären VAGNELINDs serie Party Animal. Party Animal visas för allra första gången på Pilates Complete! De finns inte i någon butik ännu, men kommer att finnas i VAGNELINDs studio/butik på Sveagatan 23 lite längre fram i sommar.

VAGNELIND lanserar snart en helt ny websida/webbutik där hela hennes sortiment kommer finnas tillgängligt.

VAGNELIND hjälper dig att förbättra dina professionella utrymmen. Oavsett om det är en signaturmålning för din lobby eller hundratals tavlor för en multi-story byggnad. Hon tar konstvärlden till dig, och tar hand om varje detalj från koncept till färdig installation.
EMPOWER YOUR WALLS AND MAKE THEM TALK…

Butik | Sveagatan 23 i Göteborg i Sverige.
linda@vagnelind.se
+46 737714431

Webbutik  | vagnelind.se   (öppnas i slutet maj)

5 meter pilates i maj!

vepa bulldog

Höj blicken!

Den 9-23 maj ser ni oss på en 5 meter bred vepa på Övre Husargatan. Vår cerisa färg lyser lite extra i vårsolen och sprider pilatespower till alla deltagare i Göteborgsvarvet.

Mer Pilates Complete till alla göteborgare helt enkelt!!!

TEMAklass – Funktionell utomhusträning

johanna alvin pilates complete

Månadens TEMAklass är Funktionell utomhusträning med Johanna Alvin! 

En blandning av styrka, kondition och rörlighet där du får utmana dig själv med din egen kroppsvikt och det Pilates Completes privata terrass har att erbjuda. Klassen är uppbyggd i tre olika block med knäböj, plankor, utfall,dips och några pulstoppar. Flera övningar vävs samman och engagerar flera muskelgrupper samtidigt för att stärka kroppens funktion, stabilitet och balans.

Klassen genomförs utomhus oavsett väderlek så ta på dig kläder efter väder samt skor.

Välkommen att inspireras till funktionell träning utomhus!

Om Johanna:

“Idrott, rörelse och hälsa har alltid varit en naturlig del av vardagen från barnsben till vuxen och det är min största drivkraft i livet. Att må bra själv och få andra att må bra, i både kropp och själ. Grunden ligger i dansens och bollsportens värld och idag ligger den största passionen i yogan. Jag är utbildad idrottslärare och har flertalet instruktörsutbildningar i bagaget såsom aerobics, afropowerdance, core, funktionell träning, styrka i grupp och yoga. Att förena och sammanlänka kroppens alla funktioner både fysiskt och psykiskt är nyckeln till utveckling i min träningsfilosofi. Och att ha roligt under tiden!”

Klassen ligger på onsdagar kl. 17.00 enligt ordinarie gruppträningschema och bokas via vårt bokningsystem.

50% REA

vår 2014 rea drop of mindfulness

Den 3 maj är det internationella Pilatesdagen och över hela världen firar pilatesstudios på olika sätt!

Vi gör det genom att skapa plats för sommarens skönaste träningskläder och vårt nya märke Wellicious genom att REA ut alla snygga pilateskläder från Drop of mindfulness till hela 50% under hela maj månad!

Kom & fynda!

Öppettider i maj

Vegafoto pilates complete interiör

Många härliga helger stundar och Pilates Complete har stängt:

Torsdagen den 1 maj,

Torsdagen den 29 maj

Fredagen den 30 maj.

SOMMARKURSER v. 27 & 28

sommarkurser 2014

Träna två veckors intensivkurser i Garuda och Pilates!

Vi ger dig en upptäcksfärd genom kroppen och utmanar dig med nya rörelsebanor för en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp! Om solen skiner på oss tränar vi utomhus på vår privata terrass!

Garuda Sommarkurs v. 27

Intensivträna Garuda i sommar! Garuda är en blandning av yoga, pilates och dans och ger ökad styrka, flexibilitet och uthållighet med en känsla av lätthet och välmående. Kursen innehåller varierad träning där varje tillfälle har sitt eget tema. Foundation-övningar på matta, sittande serier på stol, flödande stående sekvenser och balanserande kombinationer på foamroller. Läs mer om innehållet i kursen här!

Datum: 30/6-3/7 måndag-torsdag kl. 19.30

Längd: 4 tillfällen á 90 min.

Instruktör: Linda Erlandsson

Pris: 1500 kr

Pilates Sommarkurs v. 28

Intensivträna Pilates i sommar! Pilates ger en oslagbar kroppsmedvetenhet och placering, bättre hållning och starkare kropp. Kursen innehåller allsidig träning med roliga teman och nya redskap varje tillfälle. Låt dig inspireras av Team Pilates Complete! Läs mer om innehållet i kursen här!

Datum: 7/7-11/7 måndag-fredag kl. 19.30

Längd: 5 tillfällen á 75 min.

Instruktörer:  Khristine Achacoso, Jailton Carneiro, Linda Erlandsson, Tove Gustafsson

Pris: 1500kr

Boka tidigt rabatt: Boka båda kurserna senast 2014-06-01 och ta del av vår boka tidigt rabatt. Pris för båda kurserna: 2 500 kr.

Boka din plats på info@pilatescomplete.se
Anmälan är bindande.

Foto: Pilates Complete, Vegafoto, The Garuda Studio, Johanna Andersson & Linda Vagnelind