Pilates Complete Nyhetsbrev Mars 2014

Mars månad

Redan dags för mars månad och äntligen börjar ljuset komma tillbaka! Mars är en riktigt händelserik månad för Pilates Complete.

Bland annat skall vi gästspela på Friskis och Svettis inspirationsdag den 8 mars med vår Complete Barre-klass samt föreläsa och hålla prova på-pilates på Hälsosjälen den 11 mars. Vi kommer också att vara värd för instruktörstränare Carita Lesches STOTT PILATES Cec-workshops för pilatesinstruktörer från hela Sverige och det bästa av allt är vår magiska Garudadag som vi tillsammans med Magnus Ringberg anordnar för andra året i rad på Clarion Post Hotel den 23 mars!

Vi känner oss fulla med energi inför våren!!! Nu ser vi mest fram emot att dela med oss av allt nytt vi lärt oss på en mycket givande och inspirerande Garudautbildning i London. Mer om den och allt som händer hos oss kan du läsa om i nyhetsbrevet nedan.

Vidareutbildning i Garuda

garuda london 2014

Vi är precis hemkomna från The Garuda Studio i London med rykande färskt material från vår utbildning i Garuda Foundation Matwork och Garuda Foundation Apparatus.

Garuda är ett fantastiskt komplement till pilatesträningen! Metoden är skapad av James D´Silva, som tidigare arbetat som professionell dansare och koreograf över hela USA och Europa. Genom hela hans karriär har Pilates varit en stor del av hans dagliga träning men efterhand har han även vävt in yoga, gyrotonic, feldenkreis och alexanderteknik för att skapa sin egna unika holistiska träningsform Garuda.

Resultaten man får av Garuda är slående! Ökad styrka, flexibilitet, kordination och uthållighet med en känsla av lätthet och välmående. Garuda är en träning med djupt mentalt fokus och ett av målen är att hitta avslappning i rörelsen. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

På Pilates Complete erbjuder vi personlig träning i Garuda matwork (matta) , chakra (rulle), dhara (sittande på stol) och apparatus (maskinträning i reformer). Gruppträning i Garuda finns på TEMAklasserna redan nu i mars! Garudaövningarna liknar pilatesövningarna men utförs med en annan teknik för att öppna upp kroppens stelheter i muskler och fascia.

Nu kör vi igång med Barre-klasserna!

barre

Onsdagen den 5 mars kör vi äntligen igång med våra Barre-klasser! Barre är just nu otroligt populärt utomlands och vi är inte sena att haka på trenden!

Klasserna kommer att ligger på onsdagar kl. 18.15 samt på torsdagar kl. 12.00 och bokas som våra andra klasser via vårt bokningssystem.

BARRE Öka intensiteten i din pilatesträningen och tona musklerna från topp till tå med dansanta Barreövningar. På den här klassen tränar vi stående vid balettstången och använder redskap som Flexband,Toning Balls och Mini Stability Ball.

Missa inte Garuda Inspiration Day 23 mars!

Garuda mars 13 025

Efter förra årets stora succé är Pilates Complete och Space Mango stolta över att återigen få presentera Garuda Inspiration Day med James D’Silva! – Det nya träningssystem som fokuserar på variation, flexibilitet och precision i varje rörelse.

Söndag den 23 mars 09:30-16:30

Garuda Dhara 09:30-10:45 En sittande klass på stol som centrerar dig och hjälper till att skapa rörelse inifrån och ut. Garuda Dhara är förenkling av stående och sittande matworkövningar och är det flöde som länkar samman vårt inre med allt runt omkring oss.

Garuda Chakra 11:00–12:15 Garuda med foamroller. En funktionell klass med fokus på balans, kroppskontroll och styrka. Övningarna kombineras med stretch och massage av kroppens fascia.

Lunch 12:15–13:45

Garuda Matwork 1, 13:45–15:00 Övningar på mattan med kroppen som redskap. Sköna serier som ger ny vitalitet, kraft och låter kroppen hitta expansion och centrering.

Garuda Matwork 2, 15:15- 16:30 Fördjupande klass med stående, sittande och liggande sekvenser. Koordination, smidighet och mjuka öppningar för dig som vill inspireras av denna kreativa träningsform.

Var: Clarion Hotel Post, Drottningtorget, Göteborg

Pris:  2 250 kr inkl. moms

I priset ingår en heldags workshop i Garuda med James D´Silva samt lunch. NYHET! I priset ingår även en Garuda Chakra®foamroller specialdesignad av James D´Silva (värde 850 kr).

För anmälan:
info@pilatescomplete.se

Maila dina kontaktuppgifter (namn/faktureringsuppgifter, adress, telefonnr, emailadress). Anmälan är bindande. Efter anmälan mailas faktura och betald avgift bekräftar plats.  Betald avgift kan återfås mot läkarintyg.

Nya kursstarter i slutet av mars

mammabebis v 13

I vecka 13 startar våra populära kurser en ny omgång!

Boka in dig på:

SeniorPilates-Pilateskurs som är anpassad till dig som är lite äldre och vill få en bättre balans, ökad styrka och rörlighet. Kursstart: 24/3 

GravidPilates – Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen. Att träna GravidPilates kan också hjälpa dig att snabbare komma tillbaka till din vanliga kropp efter födseln. Kursstart: 30/3
MammaBebis– I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Kursstart: 25/3

Reformer– Lär dig STOTT Pilates grundprinciper samt hur du använder din pilatesteknik med maskinen reformer. Vi tränar styrka,rörlighet och balans i grundläggande pilatesövningar på Reformern. Kursstart: 30/3

Matwork– Perfekt kurs för dig som är nyfiken på pilatestekniken och som vill få bättre kroppskontroll, placering och teknik. Här tränar du STOTT PILATES med den egna kroppen som redskap. Kursstart: 30/3

För att läsa mer om kurserna samt bokning läs här.

Nya priser från 1 mars 2014

Pilates Complete

Från och med 1 mars 2014 har Pilates Complete nya priser på gruppträning samt personlig träning.

Medlemskap:

950 kr (oförändrat pris)

Gruppträning:

1 månad 699 kr
12 månader bindningstid 549 kr/mån
Helår 6300 kr

Personlig Träning:

1 tillfälle 850 kr
10 klipp 8000 kr
20 klipp 14 400 kr
30 klipp 20 400 kr

För att läsa mer om våra klasser, kurser och tjänster besök vår hemsida.

Månadens TEMAklass- Garuda foundation matwork

roll over

Garudafrälsta som vi är ger vi er naturligtvis Garuda som månadens TEMAklass! Du får en unik möjlighet att under en månad prova på Garudatekniken med alldeles nytt material ifrån London!

Februaris populära TEMAklass med ZEN•GA™ gav en provsmakning på hur fusionklasser verkligen kan ge det bästa från två världar. Garudaträningen ger ny vitalitet, kraft och låter kroppen hitta expansion och centrering. Övningarna kombineras med stretchsekvenser och massage av kroppens fascia.

Om Garuda: “The comprehensive movement system James D´Silva has created and choreographed uses the breath as the principal guiding force, working both to fire up the body with warmth and energy and to calm down the nervous system, creating focus. This inspires intuitive, flowing, rhythmic movement, starting simply and blossoming into more complex patterns. Twists, curls and spirals encourage greater flexibility in the spine, giving free rein to the body to rediscover its natural desire to move, and providing a complete, joyful and mindful workout.

TEMAklassen ligger på onsdagar kl 17.00 och bokas via bokningssystemet.

Pilateskonst

welldone art

I entrén till Pilates Complete hänger sedan några veckor tillbaka vårt specialdesignade pilateskonstverk skapat av Magnus Lindau/Welldone art and Design. Ta dig tiden att stanna upp en stund och betrakta tavlans olika lager när du besöker studion nästa gång! Tack Magnus – vi älskar din tolkning av Pilates Complete!

Foto: Pilates Complete samt Vegafoto