Träna pilates inför skidåkningen

Pilatesträning är en perfekt träningsform när du ska ut och åka skidor!

För utförsåkning behövs starka ben och en bra balans och stabilitet i såväl underkropp som överkropp. Pilates förbättrar din rörlighet, benstyrka och balans och passar väldigt bra för skidåkning. När du tränar pilates stärker och öppnar du upp höftböjarna, får ett stabilt bäcken och tonar musklerna på insida- och utsida lår för att kunna hålla parallell position. Insida lår arbetar hårt för att hålla skidorna ihop, utsida lår hjälper dig att styra.

Genom att göra sidoböjningar, squats och adduktioner tränar du upp förmågan att kunna röra på höfterna med en stabil överkropp. När du stretchar ut ryggen med olika pilatesövningar och och tränar corestyrka får en överlag stark bål som gör att du kan åka säkert och snabbt.

Om man tittar på OS och ser svenska skidlandslaget prestera på topp så förstår man hur viktigt det är med en vältränad kropp som är lika stark som rörlig, och som har en perfekt balans rörlighet och styrka. Många åker på skidsemester endast en gång per år och planerar för att kunna åka skidor hela dagen, men efter några timmar är man så trött att benen känns som gelé. Ofta är det då olyckan sker, så vi rekommenderar dig verkligen att förbereda dig med pilatesträning inför din skidåkning. Vi rekommenderar speciellt våra Complete- och Jumpboardklasser för att bygga upp styrka och uthållighet.

Hör av dig till oss på: info@pilatescomplete.se om du vill veta mer om pilatesträning för skidåkning i vinter.

jumpboard pilates complete

 

 

 

 

 

skidåkning handlar mysket ombalans och att

 

rotation ikroppen