Pilates Complete Nyhetsbrev januari/februari 2014

2014 here we go!

År 2014 har sparkats igång på Pilates Complete!

Vi har redan hunnit med att ha vår populära Prova på-vecka för de som inte tidigare tränat Pilates! Alla klasser var helt fullbokade och vi är jätteglada över att så många är nyfikna på träningen hos oss. Kurserna i Gravidpilates, MammaBebis och Reformer har kört igång förra veckan och det börjar redan fyllas på med deltagare till kursstarterna v 13. Vill du också vara med är det hög tid att anmäla sig för att vara säker på att få en plats!

Under januaris sista veckor rear vi ut höstkollektionen från Drop of mindfulness med hela 25% rabatt i vår shop. Välkommen in att fynda! I början av februari får vi in de nya träningskläderna i härliga rosa och lila färger.

Vi har också fått in balettstänger i studion för att kunna köra årets nyhet: BARRE som vi startar med i mars månad.

I mars sker också vår prishöjning, passa också på att teckna ditt medlemskap och träning hos oss på Pilates Complete innan dess!

Mer om detta, Barreträning, våra temaklasser i januari och februari samt medlemsevent kan du läsa om i nyhetsbrevet nedan.

Varmt välkommen till Pilates Complete – Vi  ger dig variationsrik gruppträning, kvalitativ personlig träning och spännande kurser!

Temaklass Januari – Introduktion STOTT PILATES

pilates boll pilates complete

Våra populära TEMAklasser fortsätter under 2014! Under Januari har vi satt in Introduktionsklasser med fokus på pilatesteknikens grunder. Klasserna är perfekta för dig som är ny medlem och precis börjat träna Pilates men även för dig som tränat länge men vill repetera din teknik!

Här får du möjlighet att i lugn och ro gå igenom grundprinciperna och ställa de frågor du har om din träning till instruktören.

Vi går igenom Andningen, Bäckenets placering, Bröstkorgens placering, Skulderbladens placering och stabilisering samt Huvudet och Nackens placering.

TEMAklasserna ligger på onsdagar kl 17.00 och ingår i gruppträningsschemat. Du bokar din plats i vårt bokningssystem timecenter.

Välkommen att lära nytt, lära om, lära rätt under hela januari!

Nytt gruppträningsschema

schema_vv_2014_webb

Vårens gruppträningschema gäller 2014-01-13 t om 2014-06-19. För att se fullständigt schema samt beskrivning av klasserna klicka här!

Månadens konstnär – Nikola Stankovic

omslag 2

Under januari 2014  presenterar vi Nikola Stankovic som månadens konstnär! Varmt välkomna in för att inspireras av hans vackra bilder i våra lokaler på Kastellgatan 1 i Göteborg.

“Som dansare så har alltid kroppen fascinerat mig. Hur den är uppbyggd, vad den kan göra, vad vi kan skapa med hjälp av kroppen. Hur mycket bestämmer vi själva över vår kropp. Hur mycket är människan beredd på att bryta ner sin kropp. Är det vår egen hjärna som styr, är det omgivningen som styr eller är det vår egen hjärna påverkad av omgivningen. Med hjälp av kroppen kan vi skapa så mycket. I varje kropp finns en unik historia./ Nikola”

Medlemsevent februari – Seasonal pilates

seasonal pilates på pilates complete

I februari månad bjuder vi in alla medlemmar till att prova på en ny sorts pilatesträning som följer årstidernas rytm. Tisdag 11 februari kl 19.30 får vi besök av Annalisa Sederholm som ger oss en 60 minuters Seasonal pilatesklass!

De olika årstiderna ses i skiftande färger på trädens blad, känns på lukten i luften, hörs i vinden och avsmakas i energin som är evigt närvarande omkring oss. Att leva med årstiderna handlar om balans och att tillåta våra naturliga rytmer att anpassa sig. Vinterns pass handlar om flöden som  koncentrerar sig på smidighet, rörlighet och stabilitet för fotleder och ben .

Läs mer om Annalisa på www.backinshape.nu & www.seasonalpilates.se

Bokning sker från och med den1 februari via info@pilatescomplete.se.

Nyhet – Barre!

barre

Vårens nyhet är Barre!

Barre är en av de hetaste träningsformerna just nu, klasserna är otroligt populära i exempelvis London & New York. Barre är en träningsform som är både rolig, utmanande och effektiv. Stående  vid barren ( balettstång) tränar man hela kroppen både med och utan redskap.

Öka intensiteten i din pilatesträningen och tona musklerna från topp till tå med dansanta Barreövningar. På den här klassen tränar vi stående vid balettstången och använder redskap som Flexband,Toning Balls och Mini Stability Ball.

1 mars startar Barre-klasserna och fram tills allt är klart kommer vi att köra reformer och matworkklasser på Barre-tiderna. Alltså något att se fram emot!

Temaklass Februari – ZEN•GA på reformer

11.zenga

En av Merrithew Health and fitness senaste träningsformer heter ZEN•GA™.  ZEN • GA är skapad av PJ O’Clair och stöds av träningsvetenskap och de nyaste rönen inom facial fitness. ZEN • GA kombinerar flera bodymind-träningsformer såsom pilates och yoga och är baserad på fyra Mindful Movement-principer: Andning, support, “Yield” och flöde. ZEN • GA fokuserar på bålstabilitet, uthållighet, motståndskraft samt närvaro i kroppen. Träningen kan utföras både på Reformermaskinen, med redskap och på mattan – precis som i pilatesträningen.

På denna temaklass kommer du att träna ZEN • GA på reformermaskinen. Vi gör yogainspirerade övningar som ger förbättrad styrka, ökad elasticitet och skapar en mer ungdomlig, öppen och rörlig kropp.

TEMAklasserna ligger på onsdagar kl 17.00 och ingår i gruppträningsschemat. Du bokar din plats i vårt bokningssystem timecenter.

Garuda Inspiration Day 23/3!

garudainspirationday2014 mailbild

Förra året var vi över 80 personer som deltog, i år siktar vi på 100st! Vill du också vara med och inspireras utav en av världens allra främsta träningspersonligheter? Oavsett vad du tränar så har Garuda något nytt att ge dig.

James D´Silva reser jorden runt och undervisar kändisar, atleter och instruktörer, den 23 mars kommer han till Göteborg för en heldag med Garuda!

Missa inte detta: En heldags workshop i Garuda med James D´Silva på Clarion Hotel Post inklusive lunch. NYHET! Alla deltagare får även en Garuda Chakra®foamroller specialdesignad av James D´Silva.

Läs mer om dagen här. Boka din plats nu! info@pilatescomplete.se

Nya priser från 2014-03-01

Pilates Complete

Passa på att teckna din träning till 2013 års pris senast 2014-02-29!

Från och med 1 mars 2014 har Pilates Complete nya priser på gruppträning samt personlig träning.

Medlemskap: 950 kr (oförändrat pris)

Gruppträning:

1 månad 699 kr
12 månader 549 kr
Helår 6300 kr

Personlig Träning:

1 tillfälle 850 kr
10 klipp 8000 kr
20 klipp 14 400 kr
30 klipp 20 400 kr

På Pilates Complete möts du av en personlig och kreativ atmosfär. Här finner du ljusa lokaler med en öppen sal för gruppträning och en PT-studio med komplett utrustning från STOTT PILATES och en unik stor, privat terrass för utomhusträning vid det grönskande Skansberget.

Vår ambition är att Pilates Complete ska erbjuda den mest kvalitativa Pilatesträningen på marknaden och vara den plats där du kan möta likasinnade, hämta inspiration, få livsglädje och fylla på med ny energi!

När du tecknar medlemskap samt gruppträning och/eller personlig träning ingår allt detta:

  • Personlig introduktion på 55 min med PT inklusive kundprofil,hållningsanalys samt tester.
  • 21 unika pilatesklasser varje vecka som t.ex. boll/rulle, barre och reformer.
  • Vi bjuder på te och frukt varje gång du kommer och tränar.
  • Inspirerande och vacker miljö med utomhusträning hela sommaren.
  • Kvalitetssäkrad träning med små grupper och välutbildade instruktörer.
  • Fri plats på alla medlemsevent under året.

Teckna dig redan idag genom att maila till info@pilatescomplete.se

Vi tränar dig i pilates!

instruktörer pilates complete

Det är vi som tränar dig stark, peppar dig när du är trött, hjälper dig när det är svårt och svettas tillsammans med dig när det är som bäst!

Jasmin vill att träningen ska kännas stimulerande och upplyftande såväl fysiskt som mentalt. En sund själ i en stark kropp!

Linda älskar att kombinera pilates, yoga och garuda till kreativa och utmanande träningsprogram som utvecklar både tanke, kropp och själ!

Martina ser pilatestekniken som livets ergonomi!

Tove vill dela med sig av hur viktigt det är att känna glädje i träningen!

Jailton gillar att mixa pilates med akrobatiska inslag på sina klasser!

Khristine utmanar dig med så effektiv och säker träning som möjligt!

Lisbeth lär dig  hitta muskler du inte tidigare känt!

Våra instruktörer är välutbildade, entusiastiska och längtar efter att lära dig allt de kan. När du tränar hos oss får du ta del av den mest kvalitativa pilatesträningen på marknaden.

Varmt välkommen till oss på Pilates Complete!

Foto: Pilates Complete , Nikola Stankovic, Vegafoto, The Garuda studio samt Back in shape