Månadens konstnär på Pilates Complete: Nikola Stankovic

nikola stankovic på pilates complete

 

Under januari 2014  presenterar vi Nikola Stankovic som månadens konstnär! Varmt välkomna in för att inspireras av hans vackra bilder i våra lokaler på Kastellgatan 1 i Göteborg.  ( utställningen startar 8/1)

En dansare hade sagt: duktig för att vara musiker. En sångare hade sagt: duktig för att vara dansare. En musiker hade sagt: Stäm gitarren! cit. “Niklas Löjdmark”.

Känslan av att skapa, göra något eget, att få ut sina tankar och ideér på något sätt har alltid fascinerat mig. Vid en tidpunkt i mitt liv behövde jag något nytt, jag ville utforska ny mark. Jag fann då fotograferingen. Jag började helt plötsligt se saker jag aldrig sett förut, började reflektera mer. Det var en fantastisk känsla att jag helt plötsligt kunde skapa och föreviga det ögat bestämde sig för att se. Det blev på ett sätt en ny konstform, på ett annat sätt en slags meditation. Att kunna gå ut med kameran på axeln, lurarna i öronen och försvinna in i gluggen. Jag började förstå att det är viktigt att stanna upp ibland. Var är jag nu? Vart är jag på väg?

Som dansare så har alltid kroppen fascinerat mig. Hur den är uppbyggd, vad den kan göra, vad vi kan skapa med hjälp av kroppen. Hur mycket bestämmer vi själva över vår kropp. Hur mycket är människan beredd på att bryta ner sin kropp. Är det vår egen hjärna som styr, är det omgivningen som styr eller är det vår egen hjärna påverkad av omgivningen. Med hjälp av kroppen kan vi skapa så mycket. I varje kropp finns en unik historia. /Nikola