Veckans tisdagsrecept: ”Paleo Glass” med Saffran och Honung

Vi fortsätter att presentera goda paleorecept av Clara Dymén varje tisdag fram till jul – njut av goda bakverk och nyttiga desserter i hela vintern!

”Paleo Glass” med Saffran och Honung

saffransglass

 

-1banan
-20g ca 2(fulla)tsk vitt mandelsmör/cashewnötssmör
-1dl kokosmjölk (utan vatten) t.ex. Santa Maria extra creamy (som även är fri från BPA…)

-saffran, ”efter behag”
-1tsk rent vaniljpulver

Mixa med stavmixer.

-1 äggvita
-7 äggulor
-30g ca 3(fulla)tsk honung

Vispa först vitan till ett hårt skum Ställ åt sidan. Vispa gulorna och honungen fluffigt.  Rör ned kokosmjölksblandningen och slutligen äggvitan. För bästa resultat använd en glassmaskin, följ anvisningarna för maskinen och ställ sedan in glassen i frysen. Det går givetvis även att frysa in i en bunke om du ej har glassmaskin, rör då gärna runt i glassen då och då tills den nästan är helt fryst.

saffrans och choklad

Ta fram minst 30min innan servering! Toppa ev. med hackade nötter, kakaonibs eller varm Choklad Fondant (receptet på denna kommer ligga ute nästa vecka!) Du kan även variera glassen genom att t.ex. byta ut saffran mot kanel, ingefära och nejlika och en del (eller allt) av honungen mot dadlar för att få en härlig pepparkaks glass!

Recept: Clara Dymén