Senaste nytt från London! Pilates, Garuda, Barre & Zenga

Förra veckan var vi i London för att gå på STOTT PILATES och Merrithew Health and Fitness stora symposium. Pilatesinstruktörer från hela världen samlades under tre dagar för att lära sig det allra senaste inom pilatesträning och forskningen inom träning. Utav flera hundra deltagare var vi sex deltagare från Sverige – tre från Pilates Complete ( Linda, Jasmin, Tove) och två instruktörer från Stockholm – Stockholm Pilates Center och Anna Grisotti och en från Alnarp Isensi.

Innan pilateskonventet passade vi på att besöka en del fina studios för att se om det fanns något att ta med sig hem till Pilates Complete och Göteborg!

Första dagen begav vi oss till den nya Garudastudion som drivs av Garuda-träningens grundare James D´Silva. Vi hann med både PT, klass, stretch och kramar… Om du besöker London – boka in en tid med James för garudaträning i någon form!!!

jasmin och linda london

bild 5

 

bild 1

bild 2

Under pilateskonventet kom fem Master Instructor Trainers från Kanada och USA för att utbilda oss i nya klasser, workshops och föreläsningar. Barre-träning är en av de hetaste träningsformerna just nu och vi deltog på ett flertal Barre-workshops i olika nivåer, både med och utan pilatesredskap. Och, ja…. vi älskade också träningsformen! Den är både rolig, utmanande och effektiv.

total barre stott pilates

 

bild 3

barre london

 

barre utbildning

bild 3

Merrithew Health and fitness är företaget som driver STOTT PILATES, deras senaste träningsform heter Zenga. Zenga är skapad av PJ OClair, den kombinerar både pilates och yoga och vi gillar den skarpt! Zenga kan utföras både på Reformermaskinen, med redskap och på mattan – precis som pilatesträningen.

Här ser ni bilder från den 7 h långa Zenga Equipment-utbildningen som vi gick. Mängder av nya övningar och massor av ny inspiration fanns att hämta till både klasser och Personlig Träning!

pj krigare

 

 

zenga namaste

8

 

zenga duvan

zenga krigare 1 reformer

 

 

zenga utbildning london

 

bild 4

jas ele

Zenga power & strength-klasserna bygger på samma grund som Zenga Equipment med reformer men har mer flöde och sköna rörelser till musik. En riktigt tuff genomkörare med både konditionsträning och balanser, vi ser många likheter med modern dans, yoga, kampsport, funktionell träning och naturligtvis pilates. Jättekul och bra helt enkelt!

bild 3

zenga power krigaren

pj oclair och pilates complete

Utöver klasser, workshops och utbildning valde vi att satsa föreläsnings-serien på Bröstcancer rehabilitering. Många kvinnor drabbas dagligen av bröstcancer och pilatesträningen kan göra en stor skillnad efter operationer och behandling. Vi lärde oss mycket nytt, just nu sker det väldigt spännande forskning kring cancer, fascia och hur kroppens olika system reagerar på träning. Det kändes bra att vi ligger i framkant och jobbar helt rätt med detta på Pilates Complete.

matta

bild 2

cancer lecture

Den mest krävande workshopen var Athletic conditioning on the reformer level 4. Den här pilatesträningen är skapad för idrottare och atleter som behöver drillas hårt och effektivt. Vi roade oss med armhävningar, hopp och nya magövningar. Detta är klasser som garanterat ger träningsvärk!

athletic reformer level 4 pilates complete

Tri yogas olika studios är våra favoriter och innan vi lämnade London njöt vi av en tidig morgonklass i Soho…..Ljuvligt!

triyoga soho

Nu är vi påfyllda och har fantastiskt mycket nytt material att dela med oss av till er alla Pilates Complete Medlemmar – gamla som nya! Allt kommer sakta att vävas in på alla klasser, kurser och på den personliga träningen. Vårt mål är att alltid ligga i framkant och leverera den mest kvalitativa pilatesträningen på markanden.

Love from London <3