Pilates Complete Nyhetsbrev November

Här kommer Pilates Completes nyhetsbrev för november månad! Vi ger dig tips om du hur du når dina träningsmål, senaste pilatesprogrammen från London och Toronto och inreder med nytänkande konst i våra fönster.

För att du ska orka dig igenom regn och rusk behöver du en ordentlig näringboost vi samarbetar därför med Clara Dymén under november och december.  Clara är expert på paleomat och hon gästbloggar hos oss varje tisdag med tips på hälsosam och god mat! Kanske vågar du prova ett nytt recept på bröd eller en god efterrätt på en av alla stundande Halloweenfester och Allhelgonamiddagar?

Medlemsevent 26 nov – Total styrka

magnus ringberg

Medlemsevent November – Total styrka med Magnus Ringberg!

Wihooo! Den 26 november är vi otroligt glada över att presentera att våra kära vän och fantastiska kollega Magnus Ringberg kommer och gästinstruerar på månadens medlemsevent!
Magnus bjuder på en 90 min. klass där han blandar olika tekniker för att optimera balans, styrka och rörlighet. Förbered dig på en rejäl genomkörare och en härlig träningsupplevelse! Jobba inifrån och ut i alla dimensioner.

Om Magnus: With a unique knowledge Magnus Ringberg uses movements to improve your body’s health. Magnus’ company provides education and classes in training techniques and physiotherapy. Magnus has his own personal training studio, space m, in Gothenburg, Sweden. He presents classes, workshops and trainings all over the world. With his broad background of techniques he can offer unique sessions. Magnus have published books, writes education material and works at the University of Gothenburg. He holds a BAppSc in Physiotherpay and education in ’Functional movements analysis’. Together with The Academy and Christina Sivertsson Magnus has created Functional moves® which is an athletic training class designed to challenge strength, mobility and the cardiovascular system in the body. In Scandinavia you can find the training in more than 85 clubs. Magnus is alos apart of team yogobe. You can follow him and his yoga classes at the website yogobe.com.

 

Tips för att komma iväg på träningen!

reformer pilates complete

Nu har mörkret fallit och det kan vara extra svårt att hitta motivation till att komma iväg och träna!

Vad är det egentligen som gör det så svårt att komma iväg och träna ibland? Trots att man vet hur bra det är, hur skönt det känns efteråt och hur roligt det faktiskt är när man väl är på plats?!

Det handlar mycket om bekvämlighet, det är helt enkelt för skönt att ligga kvar i soffan när det är kallt och mörkt utomhus. Men framförallt handlar det om att ha bestämt sig och att ha en bra, långsiktig plan för sin träning. Vi rekommenderar dig att ta en kväll då du sätter dig ner och faktiskt bestämmer dig för vad du vill med din träning. Skriv ner kortsiktiga och långsiktiga mål, och glöm inte att skriva ner när de ska vara uppnådda. Ett kortsiktigt mål kan exemplevis vara att klara av att hålla imprint i övningen Toe taps, ett långsiktigt mål kan exempelvis vara att ha tränat regelbundet under 12 månader. Det är du som bestämmer!

Glöm sedan inte att sätta upp en realistisk handlingsplan för att uppnå dina mål. Det kan exempelvis vara att delta på minst 2 st. gruppträningsklasser i veckan under x antal veckor. När du har nått ditt första delmål är det dags att belöna dig själv – kanske genom att boka in en egen tid med en av våra Personliga Tränare och leka i våra pilatesmaskiner? Eller kanske belöna dig själv med nya träningskläder? Då blir det sååå mycket lättare att komma iväg de dagar du inte skulle ha kommit iväg annars – och dina resultat kommer garanterat att komma fortare!

Var inte rädd för att misslyckas, varje gång du kommer iväg på din träning är en succé! Tacka din kropp för att den bär dig varje dag och njut av att kunna använda kroppen både i favoritövningarna och de övningar som kanske inte känns lika bra. Viktigt är också att verkligen lyssna till kroppen, vissa dagar behöver man bara stretcha och träna lugnt för att lugna systemet, andra dagar behöver man köra på lite tuffare.

Pilates Complete är en träningsstudio för det goda livet! Vi ger dig den bästa pilatesträningen på marknaden i en fantastisk miljö- och om det ändå är svårt att motivera dig till att gå på en klass: tänk på vår sköna loungesoffa och vårt goda té som du kan avnjuta både före och efter din träning.

Varmt välkommen till Pilates Complete!

Tid för utbildning!

spinal rotation pilates complete

I november åker vi till bland annat London för att vara med på STOTT PILATES stora pilateskonvent för att förkovra oss och få ny inspiration till klasser och PT. Vi kommer att ta del av de absolut nyaste råden, rönen och forskningen inom pilates och funktionell träning. Bland annat kommer vi att utbilda oss i Barre-träning som är en stor hype just nu och även vidareutbilda oss kring träning vid bröstcancer-rehab.

Utöver konventet passar vi också på att besöka bl.a. James D´Silvas studio för  både personlig träning och gruppklasser i Garuda.

Vi ser fram emot att kunna dela med oss av massor av nytt material till er kära medlemmar!

Månadens konstnär- Magnus Lindau

wall

November månads konstnär är Magnus Lindau från Welldone Art & Design. Magnus skapar personlig konst utifrån kunders önskemål ; Fotomontage, målningar, Illustrationer, tavlor och mycket mer.

Välkommen till oss på Kastellgatan 1 under hela november för att beskåda Magnus specialdesignade pilates-konst!

TEMAklass i november – Stretch and release

stretch and release

I november ger vi dig möjlighet att töja, tänja, sträcka ut och mjuka upp muskulaturen på vår TEMAklass Stretch and release med Jailton Carneiro.

Under klassen kommer du att med hjälp av redskap som foamroller, flexband och bollar stretcha ut tajt muskulatur och göra den mjuk och smidig. En riktigt skön klass för hela kroppen!

TEMAklassen ligger på torsdagar kl 17.00 under november månad och bokas som de andra klasserna på gruppträningsschemat via bokningssystemet.

Välkommen!

Fars Dags Erbjudande!

_MG_6361

Söndagen den 10 november firar vi Fars Dag med ett superbra erbjudande på Personlig Träning för alla män!

3 PT klipp för enbart 1500kr ( ord. pris 2250kr ).

Köp bästa presenten till din man, bror, pojkvän, kollega eller killkompis.

Erbjudandet gäller tom 20131110 och klippen är giltiga tom 20140228. Endast ett erbjudande per man.

Save the date – 6/12 !

Vegafoto

Veckorna går snabbt och vi vill också passa på att flagga för att du redan nu ska boka upp Fredag den 6 december kl 18.00!

Då har vi vårt årliga glöggmys för alla Pilates Complete medlemmar. Missa inte att fira året som gått med oss samt att hälsa julen välkommen på Pilates Completes mest stämningsfulla tillställning: Glöggmyset!

 

Foto & snapshots: Vegafoto, Magnus Ringberg, Magnus Lindau