Claras blåbärspaj “crumble style”

Varje tisdag fram till jul gästas vi av Clara Dymén som delar med sig av sina godaste recept! Inspireras och låt dig väl smaka…

claras blåbär

Blåbärspaj ”crumble style” ~4pers

1:a lagret
25g blötlagda, och skalade mandlar
25g blötlagda cashewnötter
10g kokos flingor
2-3 dadlar (beroende på storlek)
10g gröna russin
10g Ghee
10g mandelsmör, orostat
en bit färsk ingefära,
en gnutta havssalt
2-5g äkta vanilj pulver

Mixa samman allt till en deg och tryck ut i en smord paj/ glas form.

Grädda i ugnen i 175°C  ~10min.

2:a lagret
2 ekologiska ägg gulor
1/2 ekologisk banan
10g cashewsmör
15g kokosolja
10g kokosmjöl
10g mandelmjöl
15g honung alt. Lönnsirap
40-50g Kokosmjölk
Blåbär, färska alt. Frysta (ej tinade)
ev. Lite nystött kardemumma
2g (~1/2tsk) äkta vanilj pulver

Vispa gulorna och honungen fluffigt. Mixa under tiden samman resten av ingredienserna, utom bären. Lättast genom att använda stavmixer/hackare,  börja med nötsmöret, bananen, oljan och mjölet avsluta med att tillsätta kokos mjölken.
Blanda sedan smeten med äggen och häll över allt i formen med “1:a lagret”. Strö sedan över de färska eller frysta blåbären  (variera med hallon/lingon/äpple.. )

3:e lagret “the crumble”
15g gröna russin
3 dadlar
10g Ghee
15g kokossmör (ej Olja…)
15g kokosflingor
10g cashewsmör
15g cashewnötter
10g kokosmjöl
lite färsk ingefära

Lägg kokos mjölet i en skål.  Mixa samman allt det andra till en grov deg, blanda sedan samman med mjölet till en smulig massa.
Smula till sist detta över 2:a lagret och bären.

Grädda pajen i ca. 25 minuter (175°C)

claras paj