Svårt att få till träningen? – Läs våra tips för att lyckas!

Vad är det egentligen som gör det så svart att komma iväg och träna ibland? Trots att man vet hur bra det är, hur skönt det känns efteråt och hur roligt det faktiskt är när man väl är på plats?!

_MG_3122

Det handlar mycket om bekvämlighet, det är helt enkelt för skönt att ligga kvar i soffan när det är kallt och mörkt utomhus. Men framförallt handlar det om att ha bestämt sig och att ha en bra, långsiktig plan för sin träning. Vi rekommenderar dig att ta en kväll då du sätter dig ner och faktiskt bestämmer dig för vad du vill med din träning. Skriv ner kortsiktiga och långsiktiga mål, och glöm inte att skriva ner när de ska vara uppnådda. Ett kortsiktigt mål kan exemplevis vara att klara av att hålla imprint i övningen Toe taps, ett långsiktigt mål kan exempelvis vara att ha tränat regelbundet under 12 månader. Det är du som bestämmer!

Glöm sedan inte att sätta upp en realistisk handlingsplan för att uppnå dina mål. Det kan exempelvis vara att delta på minst 2 st. gruppträningsklasser i veckan under x antal veckor. När du har nått ditt första delmål är det dags att belöna dig själv – kanske genom att boka in en egen tid med en av våra Personliga Tränare och leka i våra pilatesmaskiner? Eller kanske belöna dig själv med nya träningskläder? Då blir det sååå mycket lättare att komma iväg de dagar du inte skulle ha kommit iväg – och dina resultat kommer garanterat att komma fortare!

Var inte rädd för att misslyckas, varje gång du kommer iväg på din träning är en succé! Tacka din kropp för att den bär dig varje dag och njut av att kunna använda kroppen i både favoritövningarna och de övningar som kanske inte känns lika bra. Viktigt är också att verkligen lyssna till kroppen, vissa dagar behöver man bara stretcha och träna lugnt för att lugna systemet, andra dagar behöver man köra på lite tuffare.

Pilates Complete är en träningsstudio för det goda livet! Vi ger dig den bästa pilatesträningen på marknaden i en fantastisk miljö- och om det ändå är svårt att motivera dig till att gå på en klass: tänk på vår sköna loungesoffa och vårt goda té som du kan avnjuta både före och efter din träning 😉

Lycka till i höst – vi ses på mattan!