Pilates-bästa sättet att komma igång med sin träning efter en graviditet?

mammabebispilates

Efter en graviditet kan det ibland vara svårt att “känna kroppen” igen och då kan pilatesträning vara ett bra att sätt att komma igång på. Under graviditet och amning utsöndrar kroppen hormonet relaxin som ökar ledrörligheten, särskilt i bäckenet. Pilates stärker musklerna som håller lederna på plats, och ökar därmed stabiliteten i lederna. Pilatesträning i sig är exceptionell med sin noggrannhet och sitt fokus på kroppsmedvetenhet vilket gör att du får snabba resultat av träningen och känner märkbar skillnad redan efter några få gånger. Du kan genom pilatestekniken i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Pilatesträningen hjälper också till att hitta bäckenbottenstöd och att stabilisera ländrygg,korsrygg och höft.
Genom pilatesträning får du en starkare,smidigare och mer välbalanserad kropp.

Vi på Pilates Complete har specialanpassade kurser just för nyblivna mammor. Mer om den kan du läsa nedan.

mammabebispilates

Mamma+Bebis

I denna kurs vänder vi oss främst till nyblivna mammor som vill bygga upp sin kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande.

Datum: Vecka 44, 30/10, onsdagar kl. 10.30
Längd: 8 tillfällen á 55 min.
Instruktör: Jasmin Salhi
Pris: 1800 kr

Bokning: info@pilatescomplete.se

hip rolls

Så här kan det se ut på vår MammaBebispilateskurs!

Snapshots tagna av Vegafoto